Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ένταση στη δίκη των ειδικών φρουρών

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Ένταση στη δίκη των ειδικών φρουρών
EPT









news.ert.gr



Τεταρτη, 07 04 2010 11:56

 

Τη βιαία προσαγωγή του 17χρονου φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αμφισσας ζήτησε η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία, ειδικών φρουρών, όταν η πολιτική αγωγή δήλωσε με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας ότι ο μάρτυρας αδυνατεί να προσέλθει να καταθέσει. Ο 17χρονος μάρτυρας που ήταν μαζί με τον Γρηγορόπουλο το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, που δολοφονήθηκε ο 15χρονος, είχε κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο σήμερα. Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Νίκος Κωνσταντόπουλος είπε στο δικαστήριο πως ο νεαρός φίλος του Γρηγορόπουλου του ανακοίνωσε χθες πως δυσκολεύεται να προσέλθει στο δικαστήριο γιατί παρακολουθείται από την αστυνομία.



Ο εισαγγελέας έδρας Χαράλαμπος Λακαφώσης, πρότεινε στο δικαστήριο είτε να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του 17χρονου είτε να διασφαλίσει τη δέσμευσή του για παρουσία του τις αμέσως επόμενες ημέρες. Μάλιστα χαρακτήρισε την κατάθεσή του σ΄αυτό το στάδιο της διαδικασίας, "κορυφαίας αξίας".

Οι υπερασπιστές των δύο κατηγορουμένων ειδικών φρουρών κ. Αλέξης Κούγιας και Γιάννης Αλετράς ζήτησαν τη βιαία προσαγωγή του μάρτυρα, ο οποίος έχει κληθεί άλλες δύο φορές και δεν προσήλθε επικαλούμενος ψυχολογική επιβάρυνση.

Ανακοίνωσαν μάλιστα στο δικαστήριο ότι δεν θα συμμετάσχουν στη διαδικασία αν δεν έρθει να καταθέσει ο 17χρονος.

Ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για εμπαιγμό του δικαστηρίου από τον 17χρονο, ενώ ανέφερε ότι θα προσκομίσει στο δικαστήριο στοιχεία τόσο για τον εν λόγω μάρτυρα, αλλά και για άλλους αυτόπτες που ήδη έχουν καταθέσει.

Όπως προανήγγειλε τα πρόσωπα αυτά φέρονται μέσω σελίδων του διαδικτύου ως μέλη ακροαριστερής οργάνωσης, ενώ ανέφερε πως ο 17χρονος συνεργάζεται "με ένα κύκλωμα που έχει καθορίσει απ΄την αρχή την όλη διαδικασία".

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει σε λίγο για το πως θα αντιμετωπίσει την απουσία του μάρτυρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ












Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0