Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Οι νέες θεωρίες συνωμοσίας που λατρεύουν οι Έλληνες

Αρχική | Απόψεις | Οι νέες θεωρίες συνωμοσίας που λατρεύουν οι Έλληνες

Η απελευθέρωση του Ακη Τσοχατζόπουλου και ο ρόλος των σιωνιστών στη σύλληψη στελεχών της Χρυσής Αυγής οι νέοι αστικοί μύθοι.

 

 

 

Της Λίνας Γιάνναρου

Το προηγούμενο Σάββατο, την ημέρα που είδαμε σιδηροδέσμιους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κάποιοι είχαν διπλό λόγο να πανηγυρίζουν. Οι κυνηγοί των αστικών μύθων είχαν την απρόσμενη χαρά να βρεθούν μπροστά σε ένα σπάνιο φαινόμενο, μια καταπληκτική συναστρία θεωριών συνωμοσίας, μια «τέλεια καταιγίδα» παραλογισμού.


Προτού την ειδησεογραφία μονοπωλήσουν οι συλλήψεις του Νίκου Μιχαλολιάκου και των υπολοίπων βουλευτών της Χ.Α., η ημέρα ήταν αφιερωμένη στη συγκέντρωση των εφέδρων των ειδικών δυνάμεων στο Σύνταγμα, το γνωστό και ως «το πρώτο προαναγγελθέν πραξικόπημα». Η απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής για απαγόρευση της εκδήλωσης προκάλεσε αντιδράσεις - και έβαλε σε μαύρες σκέψεις ορισμένους. Επρόκειτο για σχέδιο, το οποίο μάλιστα είχε τεθεί σε εφαρμογή από μέρες μέσω της... ΝΕΡΙΤ. («Ελληνική Τηλεόραση με εβραϊκό όνομα... Τι να περιμένει κανείς» όπως γράφτηκε σε μπλογκ.) Η θεωρία είναι ότι το κανάλι διαφήμιζε κατά κόρον το σποτάκι της Διαφάνεια Τώρα, «μιας υπηρεσίας που ενθαρρύνει τη ρουφιανιά μεταξύ των πολιτών», η οποία ετοιμάζει ποδηλατική συγκέντρωση το Σάββατο στην Ακαδημία Πλάτωνος με τον Γιώργο Αμυρά «ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ». Επρόκειτο φυσικά για αντιπερισπασμό.


Αλλά ποιος ασχολείται με την Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων όταν οι εξελίξεις στο θέμα της εξάρθρωσης της Χ.Α. τρέχουν; Τι περίεργο όμως, στο facebook και τα άλλα δίκτυα, αρκετές από τις σχετικές αναρτήσεις συνέδεαν το θέμα με την αιφνιδιαστική αποφυλάκιση του Ακη Τσοχατζόπουλου! «Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Ακης Τσοχατζόπουλος... Στο κελί η Χ.Α.; Παίζεις με τη φωτιά κυρία Δικαιοσύνη και το ξέρεις...» έγραφε κάποιος στο twitter. «Ελεύθερος με περιοριστικά μέτρα ο Ακης. Ελλάς το μεγαλείο σου» συμπλήρωναν άλλοι, παραπέμποντας σε σάιτ από το Stilida News έως το oi-asimvivastoi.blogspot.gr. Το κείμενο της είδησης πανομοιότυπο: «Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος μετά την απολογία του στον εφέτη Θεόδωρο Κανελλόπουλο για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» του έτους 2010. Παράλληλα, διατάχθηκε η δέσμευση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο φέρεται πως δεν είχε δηλώσει, όπως προέκυψε μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την επιτροπή ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής. Μετά την απολογία του, ο κ. Ακης Τσοχατζόπουλος υποχρεώθηκε να καταβάλει εγγυοδοσία 150.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα». Εντέλει, η «είδηση» είχε τις ρίζες της σε αντίστοιχα δημοσιεύματα του Φεβρουαρίου του 2012, τα οποία κάποιος αναδημοσίευσε ως σημερινά, πυροδοτώντας τη συνωμοσιολογία. Το θέμα μάλιστα απασχολεί τα κοινωνικά δίκτυα μέχρι σήμερα. «Βγήκε ο Τσοχατζόπουλος, απωλήσεις (sic), μειώσεις σε συντάξεις, πανικός και όλοι εκεί (ασχολούνται) με τη Χ.Α.», επιμένουν στο twitter.


Η τρίτη και πλέον διαδεδομένη θεωρία συνωμοσίας των ημερών -που αποτελεί και την κύρια υπερασπιστική γραμμή της Χρυσής Αυγής- αφορά τα «ξένα κέντρα» πίσω από την εξάρθρωση της οργάνωσης. «Οι σιωνιστές απαίτησαν από τον πρωθυπουργό τις πολιτικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής και ο θλιβερός υπηρέτης τους εκτέλεσε την εντολή και κατόπιν έσπευσε να τους το ανακοινώσει με κομπασμό!» αναφέρει το σάιτ της Χ.Α., με αφορμή τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά στη Νέα Υόρκη με την Αμερικα-νοεβραϊκή Επιτροπή. «Είναι ξεκάθαρο ότι οι μνημονιακοί υποτακτικοί των διεθνών τοκογλύφων σε συνεργασία με την ανθελληνική Αριστερά εκτελούν εντολές ξένων κέντρων αποφάσεων. Στόχος τους είναι να εξοντώσουν το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα και να έρθει “αναίμακτα” η συγκυβέρνηση του τρίτου μνημονίου».


Τις τελευταίες ημέρες εκτιθέμεθα και στα απόνερα ενός ακόμη αστικού μύθου, την αιφνιδιαστική κατάργηση της ελληνικής σημαίας από τις αστυνομικές στολές. Μέχρι και ο Παύλος Χαϊκάλης των Ανεξάρτητων Ελλήνων πυροδότησε τις φήμες, γράφοντας στο twitter: «Πάνε να μας πάρουν και τη σημαία τώρα. Εντολή Δένδια για έλεγχο όσων φέρουν διακριτικά της σημαίας μας. Ακόμη και στα μπαλκόνια. Γι’ αυτό και η εθνική μπάσκετ έπαιζε χωρίς εθνόσημο; Πάμε να τα εξαφανίσουμε όλα τώρα; Ε, λαμόγια;».

Η Καθημερινή





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0