Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Το Focus ξαναχτυπά: «Τα νέα τεχνάσματα των Ελλήνων» - Μεταφρασμένο το κείμενο

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Το Focus ξαναχτυπά: «Τα νέα τεχνάσματα των Ελλήνων» - Μεταφρασμένο το κείμενο









11:25 - Πέμ 08/04/2010,




Ρεπορτάζ του Ansgar Siemens καταχωρίστηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού Focus με τον τίτλο: «Τα νέα τεχνάσματα των Ελλήνων», τον υπέρτιτλο «Ευρωζώνη» και τον υπότιτλο «Η Ευρώπη έχει υποσχεθεί ένα πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Η Αθήνα δεν είναι, όμως, ικανοποιημένη – και θα μπορούσε από πείσμα να προκαλέσει μία καταστροφή». Ακολουθεί το μεταφρασμένο άρθρο:



Το ότι ξέρουν να κάνουν τεχνάσματα το έχουν αποδείξει επί σειρά ετών. Πρόκειται για μία καθημερινότητα. Σήμερα όμως η χώρα είναι στα όρια της χρεωκοπίας. Ο Πρωθυπουργός Παπανδρέου πρέπει να εφαρμόσει σκληρή πολιτική λιτότητας. Δεν πρόλαβαν να ανακοινωθούν τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, οι Ευρωπαίοι εταίροι προετοιμάστηκαν για οικονομική στήριξη της χώρας. Όποιος, όμως, νομίζει ότι η κρίση ουσιαστικά αντιμετωπίστηκε με αυτόν τον τρόπο, πλανάται πλάνην οικτράν.

Παιχνίδι με τη φωτιά

Είναι απίστευτο. Οι Έλληνες κάνουν και πάλι τεχνάσματα. Ξεδιάντροπα. Δεν πέρασαν δύο εβδομάδες από τότε που τα κράτη της Ευρωζώνης συμφώνησαν να εμπλακεί και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε ένα πακέτο διάσωσης της χώρας, και η Αθήνα προκαλεί: Τo ΔΝΤ πρέπει να παρακαμφθεί. Νέα διαπραγμάτευση θα πρέπει να γίνει. Πρόκειται για προσβολή.

Ο Παπανδρέου φοβάται προφανώς τα σκληρά μέτρα που θα ζητήσει το ΔΝΤ σε αντάλλαγμα της οικονομικής του βοήθειας. Οι Έλληνες θεωρούν ότι οι οικονομικές θυσίες, που υποσχέθηκαν στους εταίρους τους, είναι επαρκείς. Και αυτό διότι πιστεύουν ότι οι Βρυξέλλες γαβγίζουν, αλλά δεν δαγκώνουν – και ότι εν αμφιβολία θα εκτιμηθεί και μόνο η προσπάθεια. Ενώ το ΔΝΤ δεν αστειεύεται.

Μία απειλή προς την Ε.Ε.


Το νέο κόλπο των Ελλήνων είναι μία κρυφή απειλή κατά των Βρυξελλών: Εάν τα κράτη της Ευρωζώνης αρνηθούν να βοηθήσουν χωρίς τη συνδρομή του ΔΝΤ, η χώρα θα απειληθεί από χρεωκοπία. Αυτό σημαίνει: Η Αθήνα δεν θα αποπληρώσει τα κρατικά ομόλογα, που σε ποσοστό 70% βρίσκονται στην κατοχή ξένων.

Ο Παπανδρέου στηρίζεται προφανώς στο ότι οι εταίροι του θα υπαναχωρήσουν. Η αμφιβολία προέρχεται, ωστόσο, από τους επενδυτές των χρηματοπιστωτικών αγορών, οι οποίοι απαιτούν πολύ υψηλό επιτόκιο για τα ελληνικά ομόλογα. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι το δίχτυ ασφαλείας έχει ήδη απλωθεί. Η μεγάλη έκρηξη μπορεί να ακουστεί σύντομα.


 













Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0