Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κρυφτούλι... με την τρόικα

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Κρυφτούλι... με την τρόικα

Reuters: Δεν έρχεται η τρόικα στην Αθήνα αν δεν κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα - Θα γίνουν την Τρίτη οι συναντήσεις υποστηρίζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας

 

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τις αρχές Νοεμβρίου επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.


Η αιτία της αναβολής είναι η αδυναμία επίτευξης συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, το οποίο σύμφωνα με την τρόικα φτάνει τα 2 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με την ελληνική πλευρά δεν ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ.


Νωρίτερα την Πέμπτη κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών υποστήριζαν ότι το ραντεβού με την τρόικα έχει κλειστεί για την προσεχή Τρίτη.


Αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε στο Reuters ότι οι διαφορές μεταξύ Αθήνας και τρόικας διευρύνονται και ότι το ταξίδι προς το παρόν «παγώνει».


«Οι Έλληνες λένε: "Κάνουμε αρκετά" και η τρόικα "χρειάζονται νέα βήματα για να κλείσει ο προϋπολογισμός» πρόσθεσε ο ίδιος.


Δεν έχει αλλάξει ο έως τώρα προγραμματισμός και την προσεχή Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών,  κ. Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι επανέρχονται στην Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας. Αυτό επισήμαναν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με τηλεγράφημα του  ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, για αναβολή της άφιξης των εκπροσώπων των δανειστών στην Ελλάδα.


Επίσης κλεισμένο ραντεβού με τους τροϊκανούς έχει και ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης.

ΤΟ ΒΗΜΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0