Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

153 «ναι» στην κυβέρνηση - Διέγραψε την Τζάκρη ο Βενιζέλος - Υψηλοί τόνοι με Τσίπρα στην αυλαία

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | 153 «ναι» στην κυβέρνηση - Διέγραψε την Τζάκρη ο Βενιζέλος - Υψηλοί τόνοι με Τσίπρα στην αυλαία

Φωτο: Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δέχεται τα συγχαρητήρια των βουλευτών της ΝΔ μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

 

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 124 βουλευτές, ενώ 17 ψήφισαν «παρών».


«Η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη. Περισσότερο ενισχυμένη. Μπροστά στην πορεία μας. Εκλογές το 2016», ήταν η σύντομη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή.


Αναλυτικά, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη, και ανεξάρτητοι βουλευτές υπερψήφισαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η ΔΗΜΑΡ μαζί με τους ανεξάρτητους βουλευτές Ανδρέα Λοβέρδο, Χρήστο Αηδόνη και Γιώργο Κασαπίδη δήλωσαν «παρών».


Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 294 βουλευτές. Απόντες ήταν οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός) καθώς και οι Νικήτας Κακλαμάνης (ήταν ασθενής και με επιστολή του στήριξε την κυβέρνηση), Μανώλης Γλέζος (που θα χειρουργηθεί στη χολή του) και Μίμης Ανδρουλάκης.


Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, με επιστολή του στο Προεδρείο της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος διέγραψε από μέλος της κοινοβουλευτικής του ομάδας, τη βουλευτή Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη που νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει την υπερψήφιση εκ μέρους της, της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, ως «πράξη ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους συμπολίτες της».


«Οι συμπολίτες μου με εμπιστεύθηκαν για να αντιμετωπίσω τα σοβαρά προβλήματα και όχι για να επικυρώνω τα email των δανειστών», τόνισε σε γραπτή δήλωση της η Θεοδώρα Τζάκρη, προσθέτοντας:


«Η κυβέρνηση αυτή χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα κοινωνικής αναλγησίας, ανικανότητας και έλλειμμα δημοκρατίας και σχεδίου για την έξοδο από την κρίση».


Η μετωπική Σαμαρά - Τσίπρα εκτόξευσε το θερμόμετρο


Λίγο πριν την αυλαία, αργά το βράδυ της Κυριακής, επικράτησαν υψηλοί τόνοι, όταν ανέβηκε στο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας και επιτέθηκε προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν δίστασε να τον διακόψει και να τον κατηγορήσει για «οίηση» και «αμετροέπεια».


«Τώρα το γυρίσατε και στο ψυχογραφικό... κοιτάω από την άλλη για να μην γελάω» προσέθεσε με νόημα ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος λίγο νωρίτερα τον είχε κατηγορήσει για «τη μεγαλύτερη κυβίστηση» στην πολιτική ιστορία επειδή αποδέχτηκε το μνημόνιο.


«Δεν είστε για γέλια, αλλά για κλάματα, γιατί ο λαός υποφέρει» του απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.


«Κάπου εδώ τα ψέμματα τελειώνουν. Κάνουμε πρόταση μομφής γιατί αποτύχατε» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας που ζήτησε από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «να αποσύρουν τη στήριξή τους προς την κυβέρνηση και να εναρμονιστούν με την κοινωνία η οποία στενάζει».


Ο ίδιος ωστόσο προσέθεσε ότι τελικά το Μνημόνιο θα ακυρώσει μόνο ο «κυρίαρχος», όπως είπε, ελληνικός λαός και ζήτησε εκλογές.


«Η λύση είναι οι εκλογές που θα δώσουν ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας σε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.


Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του από το βήμα της Βουλής, με οξύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «παίζει θέατρο κοινοβουλευτικής παρέμβασης».


«Σας τελείωσε η πολιτική, σας τελείωσε και η επανάσταση» τόνισε με έμφαση ο πρωθυπουργός.


«Η μεγάλη δοκιμασία πλησιάζει στο τέλος της», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, περιγράφοντας παράλληλα τα βήματα εξόδου της χώρας από την κρίση.


«Το 2014 θα αρχίσει η ανάκαμψη και θα βγούμε στο τέλος της επόμενης χρονιάς στις αγορές» ανέφερε πρωθυπουργός και υποσχέθηκε φορολογική ελάφρυνση και βελτιώσεις στο φόρο ακινήτων. «Σε δύο χρόνια τα πρωτογενή πλεονάσματα θα γίνουν κανονικά πλεονάσματα» τόνισε και υπογράμμισε πως «οι εκλογές θα γίνουν το 2016 με την λήξη της τετραετίας».


Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον ρώτησε «τι μήνυμα στέλνει προς τα έξω με την πρόταση δυσπιστίας» υπογραμμίζοντας πως «τη στιγμή που η χώρα ανακτά την αξιοπιστία της εσείς ζητάτε να πέσει η κυβέρνηση».


Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και για την συγκέντρωση που διοργάνωσε έξω από τη Βουλή την ώρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας . «Το πεζοδρόμιο του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφοβίσει το κοινοβούλιο κύριε Τσίπρα ;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.


Ο Αντώνης Σαμαράς υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης ενώ για τη ΕΡΤ ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «η Δημόσια Τηλεόραση θα μετακομίσει εκεί που είναι η θέση της, στο Ραδιομέγαρο το οποίο είχε καταλάβει επί πέντε μήνες μια ομάδα συνδικαλιστών».


«Μην δηλητηριάζετε με φθηνό λαϊκισμό το κοινοβούλιο, δεν μπορείτε να γίνετε αντιπολίτευση θέλετε να γίνετε κυβέρνηση;» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ανέφερε πως «δεν θα ανεχθώ τέτοια συμπεριφορά, δεν θα ανεχθώ τις ύβρεις σας».


Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους βουλευτές να απορρίψουν την πρόταση μορφής του ΣΥΡΙΖΑ γιατί «ο ελληνικός λαός πλήρωσε πολύ ακριβά την προσπάθεια εξόδου από την κρίση».


Βενιζέλος προς ΣΥΡΙΖΑ: «Επαγγέλεστε την επανάληψη της κρίσης»


Νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος διαβεβαίωσε το ακροατήριό του ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. «Οχι νέα δημοσιονομικά μέτρα, όχι νέες περικοπές μισθών και συντάξεων. Το εννοούμε απολύτως», τόνισε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για λαϊκισμό.


«Οσοι νομίζουν ότι μέσα στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη - αν αυτή είναι η τελική θέση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα- υπάρχουν περιθώρια για σκληρότερη διαπραγμάτευση αυτά να τα πείτε σε άλλον, όχι σε μένα. Από το δικό μου γραφείο έφυγε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2011 η τρόικα. Επειδή έχω δει πολλούς τζάμπα μάγκες σε αυτή την υπόθεση να σκεφτεί τι και πώς και πότε το εννοεί» τόνισε ο Βαγγέλης Βενιζέλος και προσέθεσε απευθυνόμενος προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Δεν είστε κόμμα-παράταξη. Είστε κόμμα διαμαρτυρίας, όχημα της συγκυρίας της δυσαρέσκειας, του συντεχνιασμού. Επαγγέλεστε την επανάληψη της κρίσης. Που είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να πάθει ο τόπος. Ευρώ χωρίς μνημόνιο δεν υπάρχει. Υπάρχει κάτι τρισχειρότερο: Υπάρχει μνημόνιο χωρίς ευρώ. ο φτηνό παιγνίδι του λαϊκισμού και της δημαγωγίας έχει όρια»


Ο Βαγγέλης Βενιζέλος πάντως επέκρινε και τον Φώτη Κουβέλη λέγοντας δεν αντιλαμβάνεται πώς έχουν τα πράγματα. «Η κυβέρνηση δεν υπάρχει χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Το σωστό θα ήταν να μην υπάρχει η κυβέρνηση και χωρίς την ΔΗΜΑΡ» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Κουβέλης: «Γινόμαστε θεατές μιας δεξιάς και αριστερής ανωριμότητας»


Νωρίτερα, ψύχραιμος όπως πάντα, αλλά και ιδιαίτερα επικριτικός τόσο για τη Νέα Δημοκρατία όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στην ομιλία του το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ο οποίος μίλησε για έναν «προωθούμενο σουρεαλιστικό διπολισμό, αποκομμένο από τις πραγματικές ανάγκες της χώρας».


Από το βήμα της Βουλής ο Φώτης Κουβέλης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρούν αμφότεροι να κρύψουν πίσω από πολώσεις τα αδιέξοδα των πολιτικών τους.


«Γινόμαστε θεατές μιας δεξιάς και αριστερής ανωριμότητας» είπε ο χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας πως η πρόταση δυσπιστίας αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας και συνιστά κίνηση τακτικισμού, και η ΔΗΜΑΡ από πλευράς της ψηφίζει «παρών» ως στάση ευθύνης.


Η Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ, σημείωσε από την πλευρά της πως «η κυβέρνηση καταθέτει την αυθεντική πρόταση για την ανάπτυξη, ο ΣΥΡΙΖΑ την... ιμιτασιόν πρόταση».


Η συνεδρίαση της Ολομέλειας ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί της Κυριακής και δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι αντεγκλήσεις μεταξύ των βουλευτών, συμβαδίζοντας με το τεταμένο πολιτικά κλίμα που είχε φουντώσει ήδη από το βράδυ του Σαββάτου μετά τα επεισόδια έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με πρωταγωνίστρια της Ζωή Κωνσταντοπούλου και τις επακόλουθες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια.


Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο που καταγράφηκε το απόγευμα της Κυριακής με τον υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη να αστειεύεται για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.


«Ακούγοντας την Ζωή Κωνσταντοπούλου χθες έξω από την ΕΡΤ να ζητάει βοήθεια και έχοντας εμπειρία ενός χρόνου από την προκαταρκτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ πισποιώ ότι πράγματι χρειάζεται βοήθεια», σχολίασε από το βήμα της Βουλής ο Αδωνις Γεωργιάδης. Μετά από αυτές τις δηλώσεις οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την Ολομέλεια για να επιστρέψουν αφού ο υπουργός Υγείας ολοκλήρωσε την ομιλία του.


«Γραμμή» σκεπτικισμού από ΠΑΣΟΚ


Από τις ομιλίες των βουλευτών αίσθηση επίσης προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του Θάνου Μωραΐτη του ΠΑΣΟΚ που μίλησε για «ψήφο επώδυνης ενοχής», ακολουθώντας την πεπατημένη του Κώστα Σκανδαλίδη και του Μιχάλη Κασσή - γεγονός που υποδεικνύει μια «γραμμή» σκεπτικισμού των στελεχών του συγκυβερνώντος κόμματος.


Εντύπωση επίσης προκάλεσε η εσωκομματική αντιπαράθεση στους Ανεξάρτητους Ελληνες καθώς ο βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ είπε μεν ότι θα ψηφίσει την πρόταση μομφής αλλά κατήγγειλε την ηγεσία του κόμματος για «πολιτικά παιχνίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ».


«Ακατανόητη και άσκοπη κίνηση»


Από την άλλη «ακατανόητη και άσκοπη κίνηση» χαρακτήρισαν πάντως οι περισσότεροι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ερμηνεύοντάς την ως προσπάθεια συσπείρωσης των βουλευτών του κόμματος. Παράλληλα επεσήμαναν πως η αξιωματική αντιπολίτευση δυναμιτίζει την ομαλή πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση, επιλέγοντας την ακραία αυτή κοινοβουλευτική διαδικασία πριν την κρίσιμη διαπραγμάτευση της χώρας και την ώρα που η Ελλάδα, έχοντας πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, μπορεί να φέρει τους δανειστές της «προ των ευθυνών τους».


«Δύο μέρες τώρα, προσπαθώ να ακούσω από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μια κουβέντα υπεράσπισης του κυβερνητικού έργου στον τομέα που ο κάθε βουλευτής εργάζεται εδώ στη Βουλή. Αντ' αυτού, αναπτύσσεται χωρίς ευρηματικότητα το σκονάκι των έξι σημείων: "Τέξας", "Γλέζος", "συνιστώσες", "σπατάλη υπερόπλου μομφής", "πισώπλατη μαχαιριά στη χώρα", "ευχαριστούμε που μας ενώσατε"...» απάντησε για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, η Θεανώ Φωτίου.


«Ποιος είναι ο μοναδικός τρόπος να διασφαλίσετε την πολιτική σας επιβίωση; Να διχάσετε, να πολώσετε, να κάνετε ντόρο!» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ασημίνα Σκόνδρα. «Μόνο που δεν σας βγαίνει: Δεν σας βγήκε στην απεργία που καλέσατε τους δασκάλους, σας ακύρωσαν οι υπάλληλοι στους δήμους, δεν σας εμπιστεύονται στα Πανεπιστήμια και στην υγεία...» συμπλήρωσε.


«Είστε αξιοθρήνητοι αν πραγματικά πιστεύετε ότι η αδράνεια της κοινωνίας σ' αυτή τη φάση σημαίνει συναίνεση στην πολιτική σας» απάντησε ο Ανδρέας Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ). «Είστε αφελείς και έχετε άγνοια κινδύνου αν εκλαμβάνετε το φόβο, την ανασφάλεια και την απελπισία που εσείς έχετε προκαλέσει, ως υποστήριξη σ' ένα καταστροφικό πρόγραμμα που παράγει εξαθλίωση και βαρβαρότητα».


Γιαννακάκη: «Σε προηγούμενες προτάσεις δυσπιστίας ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ για αποπροσανατολισμό»


Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη, υπενθύμισε πως σε δύο προηγούμενες προτάσεις δυσπιστίας που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ για αποπροσανατολισμό και προσπάθεια εντυπωσιασμού. «Στην προσπάθειά σας να ανασυστήσετε έναν ιδιότυπο και κακέκτυπο δικομματισμό, φαίνεται ότι είχατε καλούς δασκάλους» σχολίασε.


«Δεν σας έφταναν κύριοι της ΔΗΜΑΡ τα νομοσχέδια που ψηφίσατε και που γίνατε το δεκανίκι της πολιτικής της Δεξιάς; Αποδεικνύεται ότι από την προγονική εστία της ανανεωτικής αριστεράς και του ΚΚΕ Εσωτερικού, εμείς κρατήσαμε τη φλόγα, κι εσείς κρατήσατε τη στάχτη» ανέφερε για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Κοντονής.

«Καταθέτουμε μομφή για την επιλογή σας να δώσετε Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μαζί, δώρο δωρεάν ψηφιακές συχνότητες στους μεγαλοκαναλάρχες» ανέφερε αργότερα ο Δ. Παπαδημούλης.


Την «απόλυτη συμφωνία» του με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο βουλευτής Γιάννης Δημαράς. Ο κος Δημαράς υποστήριξε πως «ο στόχος του κυβερνητικού οικονομικού προγράμματος δεν είναι η σωτηρία της Ελλάδας, αλλά να κερδηθεί χρόνος προκειμένου να ευνοηθούν οι πιστωτές. Σ' αυτό συμφωνούν όλοι οι οικονομολόγοι που είναι άξιοι του ονόματός τους».


Σε μήνυμά του από τη φυλακή, το οποίο συνυπογράφουν οι συγκρατούμενοί του Χ. Παππάς και Γ. Λαγός, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, αναφέρει πως τάσσεται υπέρ της πρότασης δυσπιστίας, «ενάντια σε μια κυβέρνηση την οποία θεωρούμε εθνικά επικίνδυνη και υποτελή σε ξένα συμφέροντα και κέντρα εξουσίας, η πολιτική της οποίας έχει ήδη οδηγήσει τον λαό μας σε εξαθλίωση και την πατρίδα μας στην εκχώρηση της εθνικής της κυριαρχίας.


Επίσης, καταγγέλλουμε αυτούς που φρόντισαν να μας αφαιρέσουν κατ' ουσίαν τα πολιτικά μας δικαιώματα με μία πρωτοφανή για το κράτος δικαίου, που υποτίθεται ότι έχουμε, μεθόδευση».


«Το ΚΚΕ δεν θέλει τη μακροημέρευση της κυβέρνησης. Θέλει, όμως, το λαό πρωταγωνιστή, να μην αφήσει τόπο να σταθεί καμμία αστική κυβέρνηση» δήλωσε ο βουλευτής του Γ. Λαμπρούλης. «Ο λαός να κάνει άνω-κάτω το αστικό πολιτικό σύστημα, αλλά έχοντας καθαρό στο μυαλό του το ότι ο πραγματικός αντίπαλος με τον οποίον πρέπει να αναμετρηθεί είναι τα μονοπώλια, είναι η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, που επιτρέπει στους καπιταλιστές να τσεπώνουν τον πλούτο που αυτός παράγει».


Υπέρ της πρόταση της αξιωματικής αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ψηφίσουν εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ. «Παρών» θα δηλώσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης, όπως διευκρίνισαν οι ίδιοι στις ομιλίες τους στη Βουλή.


Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οι τόνοι ανέβηκαν με αφορμή καταγγελίες από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και το ΚΚΕ, ότι βουλευτές που βρίσκονταν έξω από το κτίριο της Αγίας Παρασκευής έχουν προπηλακιστεί από τα ΜΑΤ.


Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των τριών κομμάτων Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νότης Μαριάς και Θανάσης Παφίλης ζήτησαν από την κυβέρνηση να αποσύρει από την ΕΡΤ τα ΜΑΤ και να ενημερώσουν τη Βουλή τόσο ο πρόεδρος του Σώματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης όσο και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.


Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη που διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχουν προπηλακιστεί βουλευτές έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.


«Αυτό που επιχειρήθηκε ήταν βίαιη εισβολή βουλευτών μαζί με μια ομάδα εργαζομένων έξω από το κτίριο της ΕΡΤ. Δεν θα επιτρέψουμε επανακατάληψη της ΕΡΤ. Είναι δημόσια περιουσία», υπογράμμισε ο κ. Σταμάτης.


Λίγο αργότερα το λόγο πήρε και ο επικεφαλης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καταγγέλλοντας το συγκεκριμένο περιστατικό τονίζοντας ότι πρόκειται για επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης που τορπιλίζει τη δημοκρατία.


Είχε προηγηθεί νωρίτερα αντιπαράθεση μεταξύ του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Π. Καψή και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, με αιχμή την αστυνομική επέμβαση στην ΕΡΤ.


Κατά την ομιλία του συγκεκριμένα ο Παντελής Καψής κατηγόρησε συγκεκριμένα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «παγιδευμένος στη ρητορεία του» και ότι «μποϊκοτάρει τη Δημόσια Τηλεόραση», ενώ ο κ. Λαφαζάνης καταλόγισε από την πλευρά του στον κ. Καψή ότι από «υπουργός του ‘μαύρου’ έγινε υπουργός των ΜΑΤ».


Αντιδράσεις όμως προκάλεσε και οι προτροπές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Παναγούλη, προς την κυβέρνηση «να φτιάξει τις φυλακές γιατί θα τις χρειαστεί».


«Δεν περίμενα ποτέ ότι για τις ιδεολογικές μου απόψεις θα βρισκόμουν στη φυλακή», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενώ η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή έκανε λόγο για προσπάθεια «μπαχαλοποίησης» της πολιτικής ζωής από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Κυρ. Μητσοτάκης: «Οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές»


Οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές, εκτίμησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: «ό,τι και να λέτε περί δυσαρμονίας εμείς θα θέσουμε το έργο μας στην κρίση του λαού στο τέλος της τετραετίας όπως επιτάσσει το Σύνταγμα».

«Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές, η οικονομία δεν αντέχει την αστάθεια», ανέφερε και προέβλεψε ότι μετά την ψηφοφορία η κυβερνητική πλειοψηφία θα είναι περισσότερο ενισχυμένη και αρραγής.


Θάνος Μωραΐτης: «Ψήφος ανοχής στην κυβέρνηση»


Ψήφο ανοχής, δήλωσε ότι δίνει στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραΐτης Επισημαίνεται ότι είναι ο δεύτερος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (μετά τον Κ. Σκανδαλίδη) που μιλά για ψήφο ανοχής. «Ο Αντ. Σαμαράς είναι πρωθυπουργός με παραχώρηση του ΠΑΣΟΚ. Αν νιώθει ότι δεν μπορεί να μπορεί να διαπραγματευθεί, υπάρχουν και άλλες λύσεις», τόνισε ο Θ. Μωραΐτης και κατέληξε: «ας μην δοκιμάζουν άλλο την αντοχή αυτής της ανοχής»


Ολγα Κεφαλογιάννη: «Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί εικόνα αστάθειας»


Για συλλογική επιτυχία στον τουρισμό έκανε λόγο η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης. Η υπουργός επεσήμανε ότι η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί εικόνα αστάθειας και αβεβαιότητας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας για την ανάπτυξη του τουρισμού. Εκτίμησε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα βγει συμπαγής και θα αναδειχθεί το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ.


Σοφία Σακοράφα: «"Μαρία Αντουανέτα" που μοιράζει ψηφιακά παντεσπάνια ο Πρωθυπουργός»


Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά για την εξαγγελία του ότι σε ένα χρόνο θα δώσει δωρεάν Wi-Fi σε όλη τη χώρα εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Σακοράφα μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας. Η Σοφία Σακοράφα αποκάλεσε συγκεκριμένα τον Πρωθυπουργό «Μαρία Αντουανέτα» που, όπως είπε, «μοιράζει ψηφιακά παντεσπάνια».

ΤΑ ΝΕΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα: Νέες σοκαριστικές μαρτυρίες

16 Νοεμβρίου 2024, 15:33
 – Τι λέει η 24χρονη Ειρήνη Φωτό: Pixabay.com Η μητέρα του Παναγιωτάκη και η γιαγιά δεν ...

Απεργία αύριο -Ποιοι συμμετέχουν, πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

19 Νοεμβρίου 2024, 15:53
Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας θα υπολειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας ...

Novartis: Ως ύποπτοι κλήθηκαν στον εισαγγελέα για εξηγήσεις Δεστεμπασίδης – Μαραγγέλη

14 Νοεμβρίου 2024, 18:56
Μετά τον αποχαρακτηρισμό τους, οι πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες καλούνται να αντιμετωπίσουν τα πολιτικά πρόσωπα ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0