Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Συνέλαβαν τέσσερις για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Συνέλαβαν τέσσερις για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»


HMEPHΣIA


Εκρηκτική ύλη που βρέθηκε είναι ίδια με επιθέσεων που πραγματοποίησε η οργάνωση


15/4

Του Γιώργου Σόμπολου

 Με την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», οδηγούνται στον εφέτη ανακριτή Κώστα Μπαλτά τρεις νεαροί και η μητέρα ενός εξ αυτών. Η νέα σύλληψη υπόπτων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, φαίνεται ότι κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, αφού μια καταγραφή τηλεφωνικής συνομιλίας, ένα κουτί με αυτοσχέδιες κροτίδες και πολυήμερες παρακολουθήσεις, οδήγησαν τους αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας στη σύλληψη των τεσσάρων ατόμων.


Το δέμα με την κροτίδες έστειλε από τη Σκύρο ο νεαρός στο κατάστημα που διατηρεί η 52χρονη μητέρα του σε κεντρικό δρόμο της Καλλιθέας. Ωστόσο, φρόντισε να την ενημερώσει και τηλεφωνικά αναφέροντάς της να κρύψει το δέμα με τα εκρηκτικά και θα το παραλάβουν δύο φίλοι του. Τη συγκεκριμένη συνομιλία, κατέγραψαν αστυνομικοί της ΕΥΠ και την παρέδωσαν στην Κρατική Ασφάλεια, αστυνομικοί της οποίας έστησαν ενέδρα έξω από το μαγαζί της οδού Σόλωνος και μόλις εμφανίστηκαν οι δύο νεαροί και παρέλαβαν το δέμα, έγινε έφοδος και τους συνέλαβαν.

Οπαδοί
Φυσικά, συνελήφθη και η 52χρονη γυναίκα, αλλά και ο γιος της, ο οποίος μεταφέρθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Οι νεαροί, σύμφωνα με αστυνομικούς, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για επεισόδια σε γήπεδα, καθώς είναι οργανωμένοι οπαδοί.

Οι ίδιοι αρνούνται ότι έχουν σχέση με την τρομοκρατία και με τα εκρηκτικά, ωστόσο οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, υποστηρίζουν ότι παρόμοιου τύπου εκρηκτική ύλη είχε βρεθεί στην επίθεση κατά της Μαριέτας Γιαννάκου, στην επίθεση στην οδό Γκιλφόρδου, στο κέντρο της Αθήνας κατά την έκρηξη βόμβας λίγα μόλις τετράγωνα μακριά από το σημείο όπου εκείνη την ώρα μιλούσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και στο σπίτι του Μίμη Ανδρουλάκη στον Βύρωνα.

Πρόκειται για επιθέσεις, τις οποίες είχε αναλάβει με προκήρυξή της η συγκεκριμένη οργάνωση. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα των συγκεκριμένων νεαρών, καθώς υπήρχαν βάσιμες υποψίες ότι σχετίζονται με τη συγκεκριμένη οργάνωση, και έχουν καταγράψει αρκετές συνομιλίες, άλλες σοβαρότερες και άλλες λιγότερο ουσιώδεις. Οι νεαροί θα δώσουν τις εξηγήσεις τους στον ειδικό εφέτη ανακριτή Κώστα Μπαλτά, ο οποίος χειρίζεται το θέμα της δράσης της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», αν και στους αστυνομικούς, αρνούνται τα πάντα, όπως έκαναν και οι προηγούμενοι κατηγορούμενοι για την ίδια οργάνωση.

Εντάλματα
Εν τω μεταξύ, τις απαντήσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων από τις αναλύσεις των ευρημάτων στα σπίτια των κατηγορουμένων για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», περιμένουν οι εισαγγελικές αρχές από τους αστυνομικούς, ώστε να στοιχειοθετήσουν επαρκώς τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των τουλάχιστον 4 ατόμων που φέρονται, σύμφωνα πάντα με τις αρχές, να συμμετέχουν και αυτοί στην ίδια οργάνωση. Χθες, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση των N. Μαζιώτη, Π. Ρούπα και Σ. Νικητόπουλου. Οι δύο πρώτοι αρνήθηκαν να απολογηθούν χαρακτηρίζοντας πολιτική τη δίωξή τους, ενώ ο τρίτος αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Η πρώτη απάντηση των αντιεξουσιαστών στις συλλήψεις ήρθε χθες με την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο γραφείο του Χρ. Πρωτόππαπα στην οδό Σίνα. Τέσσερις εκρηκτικοί μηχανισμοί τοποθετήθηκαν και σε γραφεία βουλευτών στη Θεσσαλονίκη.

Ι. Κοραντής: «Με εντολή Πολύδωρα αφήσαμε τον Μαζιώτη»
Η ΕΥΠ πήρε εντολή από τον Β. Πολύδωρα να παραδώσει τον φάκελο του Ν. Μαζιώτη

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ο Νίκος Μαζιώτης παρακολουθούνταν αλλά από το 2008 οι αστυνομικοί πήραν εντολή να τον αφήσουν. Μετά τις κατηγορίες κατά του Π. Παυλόπουλου, ότι αυτός έδωσε την εντολή, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά, μια νέα αποκάλυψη έκανε χθες ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Ι. Κοραντής. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5 είπε ότι η ΕΥΠ είχε μέχρι το 2007 βάσιμες υποψίες και στοιχεία ότι ο Μαζιώτης ήταν από τα μεγάλα στελέχη του «Επαναστατικού Αγώνα».

Ωστόσο, αμέσως μετά την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία, τον Ιανουάριο του 2007, πήρε εντολή από τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βύρωνα Πολύδωρα, να δώσει τον φάκελο στην Αντιτρομοκρατική στην οποία πέρασε και η ευθύνη της παρακολούθησης του φερόμενου σήμερα ως τρομοκράτη. Δήλωσε δε άγνοια για το πόσο συνεχίστηκε η παρακολούθηση του Μαζιώτη από την Αντιτρομοκρατική.



Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0