Επαναστατικός Αγώνας:Νομικά «όπλα» από τον Κορτέση - Αλλοθι επικαλέστηκε ο Σταθόπουλος
Ο Χρ. Κορτέσης δήλωσε μέσω του συνηγόρου του ότι δεν θα απολογηθεί εάν δεν εξειδικευτούν οι εναντίον του κατηγορίες | «E» 17/4 |
Στη φυλακή οδηγήθηκαν χθες ακόμα δύο κατηγορούμενοι, που φέρονται ως μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα», μετά τις απολογίες τους στη 19η ανακρίτρια. Και οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι κατηγορούμενοι για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα που αφορούν τα 16 «χτυπήματα» της οργάνωσης, που τους αποδίδονται σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Με νομικά όπλα απέκρουσε τις κατηγορίες ο Χριστόφορος Κορτέσης, ενώ αρνήθηκε πλήρως κάθε εμπλοκή στην υπόθεση και επικαλέστηκε άλλοθι ο Ευάγγελος Σταθόπουλος.
Συγκεκριμένα, ο Χριστόφορος Κορτέσης κατέθεσε στην ανακρίτρια μέσω των συνηγόρων του αίτηση, με την οποία δήλωνε ότι δεν θα απολογηθεί αν δεν «εξειδικευτούν και συγκεκριμενοποιηθούν οι εναντίον του κατηγορίες». Με την αίτησή του ζήτησε την «ακύρωση του κατηγορητηρίου ως απολύτως αόριστου και την απαγγελία συγκεκριμένης κατηγορίας ώστε να μη στερηθεί το δικαίωμα απολογίας».
Σε διαφορετική περίπτωση ο κατηγορούμενος ζήτησε να απαλλαγεί. Η ανακρίτρια απέρριψε την αίτηση και οι συνήγοροί του δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι θα προσφύγουν άμεσα στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο επαναφέροντας το αίτημά τους εκεί. Μεταξύ άλλων στην αίτηση Κορτέση αναφερόταν ότι «...δεν αρκεί στο κατηγορητήριο που απαγγέλλει ο ανακριτής να γίνεται περιγραφή του βιοτικού συμβάντος που τυποποιείται από τον νόμο ως αδικήματος, ούτε αρκεί η αφοριστική αναφορά ότι «τέλεσες το τάδε έγκλημα» μόνος, είτε από κοινού με άλλους.
Αντίθετα πρέπει να εκτίθενται με λεπτομέρεια, πληρότητα και σαφήνεια τα υλικά γεγονότα που συγκροτούν τη συμμετοχή του κατηγορούμενου στην τέλεση της πράξης» ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: «Στο κατηγορητήριο που μου απαγγείλατε, πανομοιότυπο με των συγκατηγορουμένων μου, απλά αναφέρονται όλες οι πράξεις των οποίων ευθύνη ανέλαβε ο «Επαναστατικός Αγώνας» χωρίς να αναφέρεται πώς με συνδέετε με αυτές...»». Στην αίτησή του επικαλείται σχετικά τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Στην απολογία του στην ανακρίτρια, ο Ευάγγελος Σταθόπουλος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ενεπλάκη στην υπόθεση λόγω των αγώνων του και των κοινωνικών του σχέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ρωτήθηκε από την ανακρίτρια για τις τηλεφωνικές συνομιλίες του με τον Νίκο Μαζιώτη που έχουν καταγραφεί από την Αστυνομία.
Ο κατηγορούμενος απάντησε ότι είχε πολλά χρόνια φιλική σχέση με το Νίκο Μαζιώτη και μιλούσαν στο τηλέφωνο ωστόσο, όπως είπε, τίποτα το ενοχοποιητικό δεν προκύπτει από τις συνομιλίες τους. Ως άλλοθι επικαλέστηκε δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα που είχε, τα οποία τον κράτησαν σχεδόν τέσσερα χρόνια ακινητοποιημένο.
Αναφέρθηκε στο πρώτο ατύχημα με τη μοτοσικλέτα του, όπου, όπως υποστήριξε, είχε ακινητοποιηθεί από το 2001 μέχρι το 2004. Ενώ τη δεύτερη φορά που τραυματίστηκε έμεινε εκτός από τον Φεβρουάριο του 2009 μέχρι και τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς. «Αυτά τα αναφέρω ενδεικτικά», είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος στην ανακρίτρια «για να καταλάβετε ότι δεν μπορούσα να έχω πάρει μέρος σε αυτά, για τα οποία με κατηγορείτε».
Επίσης υποστήριξε ότι ήταν υπόδικος για επεισόδια που είχαν συμβεί σε ροκ συναυλία με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένος να δίνει το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας δύο φορές τον μήνα. Ωστόσο, όπως είπε, αθωώθηκε για την υπόθεση αυτή το 2007.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο της ανακρίτριας φτάνουν συνέχεια στοιχεία από τα ευρήματα των αστυνομικών αρχών και της Αντιτρομοκρατικής ενώ, όπως επισήμαναν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, κανένα από τα καινούργια στοιχεία δεν έχει γνωστοποιηθεί στους πελάτες τους με αποτέλεσμα να έχουν απολογηθεί και προφυλακιστεί χωρίς να γνωρίζουν το υλικό της δικογραφίας.
ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
Άλλα άρθρα από christiannaloupa
Σχολιάστε το άρθρο:
συνολικά:
| προβολή:
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος.
Η Μάχη της Κρήτης είναι γνωστή σε όλους.Μετά την κατάληψη του νησιού από τους ναζί ωστόσο, άρχισαν τα αντίποινα.
Στις 2 Ιουνίου 1941, στο χωριό Κοντομαρί Χανίων, οι Γερμανοί εκτέλεσαν 23 (;) άνδρες, ως αντίποινα για τις εκτελέσεις και τη σφαγή πολλών Γερμανών αλεξιπτωτιστών, που είχαν πέσει μέσα στους θάμνους. Πτώματα Γερμανών είχαν εντοπιστεί κοντά στο χωριό. Οι Γερμανοί όρμησαν ...
Διαβάστε το άρθρο
- Δημοφιλέστερα
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο