Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Νέες ταινίες στις αίθουσες από 21/11 (trailers)

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Κινηματογράφος | Νέες Ταινίες | Νέες ταινίες στις αίθουσες από 21/11 (trailers)
Πολλές καινούριες ταινίες δεν έχουμε αυτήν την εβδομάδα στις αίθουσες, παρόλα αυτά υπάρχει μια καλή ταινία που περιμέναμε καιρό τώρα, Ο Συνήγορος, το σίκουελ της σειράς ταινιών Thor, δύο ντοκιμαντέρ σχετικά με τη μουσική αλλά και το 26ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.






Ο Συνήγορος 

Ο Συνήγορος είναι μια ταινία που περιμέναμε πολλοί για πολλούς λόγους. Από τη μία γιατί έχει τη υπογραφή ποιότητας του Ρίντλεϊ Σκοτ. Από την άλλη γιατί σεναριογράφος είναι ο βραβευμένος με Πούλιτζερ συγγραφέας Κόρμαν ΜακΚάρθι, τον οποίο γνωρίζουμε πολύ καλά από το Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους. Και τρίτον, γιατί ένα καστ γνωστών και ταλαντούχων ηθοποιών δεν μπορεί παρά να κινεί την περιέργεια. Ο Μάικλ Φασμπέντερ (Σιωπηλός Εχθρός, Μια Επικίνδυνη Μέθοδος, Hunger, Shame, Centurion, Jonah Hex, Τζέιν Ειρ, Προμηθέας), ο Χαβιέ Μπαρδέμ, ο Μραντ Πιτ, η Πενέλοπε Κρουζ και η Κάμερον Ντίαζ σε ρόλο έκπληξη! 

Μια ταινία που ατού της είναι τελικά η μορφή του Φασμπέντερ και οι διάλογοι, μεταξύ του Συνήγορου, του οποίου το όνομα δεν μαθαίνουμε ποτέ, με διάφορα άτομα του υπόκοσμου: με τον Μπαρδέμ, έναν καρακιτσάτο και αμφιβόλου ταυτότητας γενικώς άνθρωπο της νύχτας, ο οποίος διατηρεί σχέση με την μυστηριώδη τύπισσα που υποδύεται η Κάμερον Ντίαζ και με τον επίσης μπλεγμένο όσο δεν πάει Γουέστρεϊ, Μπραντ Πιτ, έναν άνθρωπο που ξέρει καλά πώς κινούνται τα νήματα του μεξικάνικου υπόκοσμου και επιμένει να προειδοποιεί τον Συνήγορο πως αν μπλέξει με αυτόν, πρώτον δεν ξεμπλέκει με τίποτα και δεύτερον δεν γνωρίζει το παιχνίδι ούτε και πώς να γίνει άφαντος αν χρειαστεί. Να μην ξεχάσουμε και την Πενέλοπε Κρους, της οποίας ο ρόλος ως αγαπημένης του Συνηγόρου, δεν έχει να πει πολλά, είναι μάλλον επικουρικός. 
Διαβάστε περισσότερα για τη υπόθεση και την ταινία. 



Thor 2: ο Σκοτεινός Κόσμος 

Ύστερα από τους Εκδικητές και την εισπρακτική επιτυχία του πρώτου Thor, του φοβερού Θεού, δεξιοτέχνη στο σφυρί, αλλά με ανθρώπινα αισθήματα και αδυναμίες, ο οποίος είναι εμπνευσμένος από τη σουηδική μυθολογία, έρχεται τώρα το σίκουελ, Thor 2. Και στο δεύτερο μέρος της σειράς Thor θα βρούμε φυσικά πρωταγωνιστή τον Chris Hemsworth, στο ρόλο του νορβηγού Θεού που χειρίζεται με μαεστρία το σφυρί και γύρω του τους Idris Elba, Anthony Hopkins και Natalie Portman να συμπληρώνουν το πρωτοκλασάτο cast. Η επιστροφή του Thor σκοπεύει να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στον πλούσιο κόσμο της σκανδιναβικής μυθολογίας, συστήνοντας στο κοινό νέες, ανεξερεύνητες απειλές. Οι φίλοι της περιπέτειας και της φαντασίας θα ενθουσιαστούν. Σε αυτό βοηθά και η σκηνοθεσία του Άλαν Τέιλορ, σκηνοθέτη του Game of Thrones. 
Διαβάστε περισσότερα για την ταινία δείτε πού προβάλλεται

Βρείτε εδώ λεπτομέρειες για την ταινία αλλά και για τους χαρακτήρες του Thor 2




Ντοκιμαντέρ 1: Ψάχνοντας τον Sugar Man 

Τι ιστορία κι αυτή! Πρόκειται για ένα πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ-φαινόμενο, σε σκηνοθεσία του Μαλίκ Μπεντζελούλ, ο οποίος έψαξε και ανακάλυψε τα ίχνη ενός μουσικού-φάντασμα, που παρέμενε άγνωστος στις ΗΠΑ από όπου και κατάγεται αλλά ήταν πασίγνωστος στη Νότια Αφρική, όπου ταξίδεψε ο δίσκος του! Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ 2013.
Διαβάστε περισσότερα… 



Ντοκιμαντέρ 2: Indebito, το Ρεμπέτικο στην Κρίση 

Ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες του νέου ιταλικού σινεμά ο Andrea Segre, μέσα από αυτό το ντοκιμαντέρ και με τη βοήθεια του μουσικού Vinicio Capossela «ψάχνει» το ρεμπέτικο και τον ρόλο του στην έκφραση μιας νέας επαναστατικής κοινωνία ανθρώπων. 
Διαβάστε περισσότερα… 



Επανέκδοση: Η Απεργία του Σεργκέι Αϊζενστάιν 

Πρόκειται για τη πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του μεγάλου σοβιετικού σκηνοθέτη, η οποία είναι γεμάτη συμβολισμούς και αντιθέσεις. Αφηγείται τη διενέργεια και την καταστολή μιας απεργίας και γυρίστηκε όταν ο σκηνοθέτης ήταν μόλις 26 χρονών! 
Διαβάστε περισσότερα… 

Μέχρι τις 27/11 συνεχίζεται το 26ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, στο πλαίσιο του οποίου, την Πέμπτη 21/11 προβάλλεται και η ελληνική ταινία Wild Duck του Γιάννη Σακαρίδη(στις 20.00 στο Ideal) και την Παρασκευή 22/11, η νέα ταινία του Στίβεν Φρίαρς, Φιλομένα(διαβάστε περισσότερα για την ταινία), με την Τζούντι Ντεντς, σε μια εκπληκτική ερμηνεία που μάλλον θα την οδηγήσει για άλλη μια φορά στην τελετή των Όσκαρ. 
Διαβάστε περισσότερα για το Φεστιβάλ εδώ… 

Μέχρι τις 24/11 συνεχίζεται και το Αφιέρωμα στον Φεντερίκο Φελίνι, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Διαβάστε περισσότερα, δείτε το πρόγραμμα

Τζένη Παπαγεωργίου

Πηγή: in.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Σινεμά: "Το Κοστούμι" - Κριτική Ελισσαίου Βγενόπουλου

29 Μαϊου 2022, 21:11
Πρόβα επιβίωσης -Δεν είναι τέχνη είναι τεχνική, ψιθυρίζει ο ήρωας μας και εννοεί ότι χρειάζεται, ...

Σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας από 28/4/22 - Κριτική Γιάννη Ζουμπουλάκη

29 Απριλίου 2022, 20:37
 – Λίαμ Νίσον χωρίς μνήμη Μια μόνο νέα ταινία ξεχωρίζει από σήμερα στις αίθουσες όπου ...

Όσκαρ 2022*: Οι ταινίες που πρωταγωνίστησαν - Του Ελισσαίου Βγενόπουλου

01 Απριλίου 2022, 20:44
Η «έκπληξη» που όλοι είχαν προβλέψει. Σε μια επιτυχημένη τελετή,  η ταινία  CODA  της Apple ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0