Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Νεκρή ανασύρθηκε 40χρονη από κοίτη χειμάρρου στη Ρόδο - Αγνοούνται δύο εκπαιδευτικοί κι ένας οδηγός

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Νεκρή ανασύρθηκε 40χρονη από κοίτη χειμάρρου στη Ρόδο - Αγνοούνται δύο εκπαιδευτικοί κι ένας οδηγός

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το νησί μετά τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα

 

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια την Παρασκευή στη Ρόδο (φωτογραφία: εφημερίδα «Ροδιακή»)

 

Τη γυναίκα εντόπισαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ η επιχείρηση ανεύρεσης για τρεις αγνοουμένους (δύο εκπαιδευτικούς συνεπιβάτες ΙΧ που παρέσυραν τα νερά της βροχής κι έναν ακόμα οδηγό που φέρεται ως αγνοούμενος στην Αρχάγγελο) συνεχίζονταν.


Το νησί κηρύχθηκε, από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που το έχουν πλήξει.


Στη Ρόδο έχουν μεταβεί δυνάμεις της πυροσβεστικής και από τα γύρω νησιά ενισχύοντας τις τοπικές δυνάμεις που συνεχίζουν να αντλούν ύδατα από πλημμυρισμένα σπίτια, ενώ ελικόπτερο Σούπερ Πούμα θα μεταφέρει ομάδα της ΕΜΑΚ προκειμένου να συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.


Όπως έγραψε η τοπική εφημερίδα Ροδιακή, αυτοκίνητο με τρεις εκπαιδευτικούς από το δημοτικό σχολείο Παραδεισίου, ένα ασημί NISSAN ALMERA, επέστρεφε από το Παραδείσι στη Ρόδο, στις 16:30.


Στο αυτοκίνητο επέβαιναν ο 50χρονος καθηγητής αγγλικών, η 30χρονη δασκάλα και ένας ακόμα δάσκαλος, επίσης 30 ετών, ο οποίος διεσώθη από θαύμα.


Στην κατάθεσή του στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού, ο 30χρονος, φανερά σοκαρισμένος, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό πώς έγινε το κακό.


Ο δάσκαλος είπε ότι στις 16.30 επιχείρησαν να διασχίσουν τον ποταμό, καθώς η στάθμη του νερού φαινόταν ότι ήταν χαμηλή. Σε κάποια στιγμή το όχημα παρασύρθηκε από τα νερά. Οι εκπαιδευτικοί αντιλήφθηκαν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο και αμέσως βγήκαν από το αυτοκίνητο.


Ο 30χρονος πρόλαβε και γαντζώθηκε από τα πέδιλα της γέφυρας και κρατήθηκε εκεί μέχρι να έρθει το πρώτο πυροσβεστικό όχημα. Οι άλλοι δύο συνάδελφοί του, επίσης βγήκαν από το ΙΧ, αλλά σε δευτερόλεπτα χάθηκαν… από τα μάτια του!


Ο ίδιος μεταφέρθηκε σε σπίτι κατοίκου της Κρεμαστής, δίπλα από τη γέφυρα και σε ελάχιστα λεπτά στο σημείο βρέθηκε και ο διευθυντής του σχολείου, που συμμετείχε μαζί με κατοίκους στις αγωνιώδεις προσπάθειες ανεύρεσης των δύο αγνοουμένων.


Ενα ακόμη άτομο αγνοείται στην περιοχή της Αρχαγγέλου, καθώς το όχημα στο οποίο επέβαινε, αναφέρθηκε ότι παρασύρθηκε από τα νερά.


Η σφοδρή βροχόπτωση, που ξεκίνησε στις 15:00, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα λόγω της υπερχείλισης χειμάρρων, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ιαλυσού. Λόγω της κακοκαιρίας σημειώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του νησιού.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία οι περισσότερες κλήσεις ήταν για άντληση υδάτων, ωστόσο πολλά αυτοκίνητα είχαν παρασυρθεί από χειμάρρους και πολλοί ήταν οι άνθρωποι που είχαν παγιδευτεί μέσα στα ΙΧ τους ζητώντας βοήθεια.

ΤΑ ΝΕΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0