Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Στουρνάρας: Θα βρούμε λύση με την τρόικα

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Στουρνάρας: Θα βρούμε λύση με την τρόικα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

 

Την εκτίμηση πως θα βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μετά την σύσκεψή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

«Μην ανησυχείτε, θα βρούμε λύση» διαβεβαίωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από το Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, με τους δανειστές.

Τόνισε επίσης ότι επιβάλλεται να βρεθεί λύση προτού η Ελλάδα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, δηλαδή πριν το νέο έτος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, τι θα γίνει αν κάτι τέτοιο δεν καταστεί δυνατό, ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε: «Πρέπει να γίνει».

Στο Μαξίμου, εκτός από τον υπουργό Οικονομικών, μετέβη και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν την κινητικότητα, αλλά και οι εκκρεμότητες οι οποίες θα πρέπει να κλείσουν ενόψει της έλευσης της τρόικας στις αρχές Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Αύριο Τρίτη, ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και αμέσως μετά θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Εθνους», ο πρωθυπουργός με «όπλο» τα μηνύματα στήριξης στην Ελλάδα, που εξέπεμψε τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μερκελ όσο και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εμφανίζεται αποφασισμένος να εντείνει τους ρυθμούς της κυβέρνησής, έτσι ώστε να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα έως την 9η Δεκεμβρίου, ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup, προκειμένου η εκταμίευση της δόσης του 1,1 δισ. ευρώ να γίνει μέσα στο έτος.

Ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά πως η επισήμανση της κυρίας Μερκελ ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία μέσα στον Δεκέμβριο, έτσι ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η ελληνική προεδρία στην ΕΕ, δεν αφορούσε μόνον την κυβέρνησή του, αλλά και την τρόικα, και ευελπιστεί ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας θα επιστρέψουν στην Αθήνα με διάθεση να βρεθούν λύσεις στις εκκρεμότητες που σήμερα υπάρχουν.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης

«Οι θριαμβολογίες για ενισχυμένη κυβέρνηση, μετά από τη στήριξη Μέρκελ πρέπει να δώσουν τη θέση τους στην αποτύπωση χειροπιαστών αποτελεσμάτων στα ανοιχτά ζητήματα των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

«Η κυβέρνηση οφείλει να αποκρούσει τα αιτήματα για απελευθέρωση των πλειστηριασμών, κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών, διευκόλυνση των ομαδικών απολύσεων, μείωση των συντάξεων και περαιτέρω απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Αντίθετα, πρέπει να επιδιώξει συμφωνία με αντικείμενο τη μείωση της ανεργίας βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση, η τρόικα και τα άλλα κόμματα, που υπερασπίζονται την ΕΕ, συγκλίνουν στο βασικό στόχο, αυτόν της καπιταλιστικής ανάπτυξης που περνά μέσα από παλιά και νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα», αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, καταλήγοντας πως «ανάγκη σήμερα είναι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, να μην συγκλίνουν με τους στόχους και τις επιδιώξεις των μονοπωλίων, της ΕΕ και να οργανώσουν τη λαϊκή αντεπίθεση για να ανακόψουν την επίθεση, για να ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση».

ΕΘΝΟΣ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0