Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τσίπρας: Η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία

Αρχική | Υγεία | Τσίπρας: Η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία

Την απόσυρση της τροπολογίας για τα φάρμακα και την πραγματοποίηση δεκαήμερου διαλόγου ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας, σημειώνοντας πως μπορεί να μειώνεται η δημόσια δαπάνη για την υγεία, ωστόσο αυξάνεται η ιδιωτική.

Πυρά εναντίον του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα της Υγείας, με αφορμή τη διαμάχη κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις τιμές των φαρμάκων.


Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας για τα φάρμακα και την έναρξη δεκαήμερου διαλόγου με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Τόνισε όμως, ότι αν ο κ. Σαμαράς δεν δεχθεί την πρόταση αυτή, τότε σημαίνει ότι ο μόνος στόχος του είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα και θα είναι υπόλογος για τους κινδυνους που θα προκαλέσει αυτή η απόφαση για τη δημόσια υγεία, στο μέλλον.


Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε φραστική επίθεση στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη τον οποίο κατηγόρησε για συκοφαντικές επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για μια πολιτική που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ενώ τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη από τον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» σχετικά με διαφήμιση 3.500 ευρώ, όπως είπε χαρακτηριστικά, κάτι που συμβαίνει σε όλα τα ΜΜΕ.


«Η κυβέρνηση και ο κ. Γεωργιάδης δεν μπορούν να παίζουν με τη ζωή και την υγεία λαού», επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «ο κόσμος ξέρει ποιος κάνει φθηνή πολιτική και ποιος έχει στόχο το δημόσιο συμφέρον».


Επί της τροπολογίας, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «ο υπουργός Υγείας μιλά για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά δεν διευκρινίζει αν αφορά τη δημόσια ή ιδιωτική δαπάνη, γιατί ενώ η δημόσια μειώνεται λόγω της πολιτικής της τρόικας, η ιδιωτική, δηλαδή των απλών πολιτών, αυξάνεται λόγω της αύξησης της συμμετοχής ή και εξαιτίας των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων».


Η στάση του κ. Γεωργιάδη, σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα, υποκρύπτει και την πιθανότητα διαπλοκής ανάμεσα στις φαρμακευτικές εταιρείες και τον υπουργό Υγείας και σημείωσε ότι η τροπολογία, ούτε τη δημόσια υγεία υπηρετεί, ούτε τον πολίτη. «Το μόνο που υπηρετεί είναι η μνημονιακή απαίτηση για 1% ΑΕΠ φαρμακευτική δαπάνη και τις πολυεθνικές, για φθηνό κόστος και αμφίβολης ποιότητας φάρμακα» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι αν στόχος ήταν η μείωση των τιμών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζε την τροπολογία, ωστόσο δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα αποχωρήσει από τη Βουλή κατά την ψηφοφορία, αλλά θα παραμείνει για να καταψηφίσει.


Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει δική του πρόταση στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι το κόμμα του, σε μεταγενέστερο χρόνο, θα επανέλθει στο ζήτημα και θα καταθέσει τις προτάσεις του, καθώς η κοινοβουλευτική διαδικασία δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.


efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

«Καμπανάκι» Τσιόδρα: Η αμφισβήτηση των εμβολιασμών έχει συνέπειες

07 Μαρτίου 2024, 19:15
 - Δεν δικαιολογούμαστε να έχουμε επιδημίες ιλαράς το 2024     Φωτό: Pixabay.com Στην Ελλάδα, από την αρχή ...

Χειροπέδες σε γιατρό Κέντρου Υγείας - Έδινε ψεύτικες βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

02 Μαρτίου 2024, 18:34
 Ηλεία   Ο γιατρός είχε συνάψει συμφωνία με "ιατρικούς επισκέπτες" συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, για να συνταγογραφεί ...

Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για 50.000 ασθενείς

26 Φεβρουαρίου 2024, 21:45
Φωτό: Pixabay.com Καϊτανίδου Μάρθα Την αξιοποίηση 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μην ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0