Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Κινηματογράφος | Νέες Ταινίες | Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013
Μερικές ενδιαφέρουσες επιλογές επιφυλάσσει αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα. Ανάμεσά τους η κινηματογραφική συνέχεια των Αγώνων Πείνας, μίας ταινίας που βασίζεται μεν σε μυθιστόρημα, έρχεται, όμως, να ασχοληθεί με επίκαιρα θέματα, χωρίς να χάνει τον χαρακτηρισμό της περιπέτειας. Αξιοπρεπές μελόδραμα τα Ραγισμένα Όνειρα, αλλά ταινία της εβδομάδας είναι η Τέλεια Ομορφιά του Πάολο Σορεντίνο μία επιστολή αγάπης και μίσους στη Ρώμη και στους πλούσιους κατοίκους της.

Αγώνες Πείνας: Φωτιά

Η Κάτνις έχει κερδίσει τους πρώτους Αγώνες Πείνας. Ωστόσο, επειδή αμφισβήτησε το καθεστώς της Πάνεμ, καλείται να πείσει τους πάντες ότι κινείτο από έρωτα για τον συμπολίτη της, Πίτα, και όχι από επαναστατικό αίσθημα. Με τις υποτελείς περιφέρειες να παίρνουν φωτιά από τη φλόγα της εξέγερσης, ο πρόεδρος Σνόου θα θελήσει να δώσει ένα μάθημα στην Κάτνις. Η ταινία, σε σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς, δεν είναι μια ανεγκέφαλη ρομαντική περιπέτεια, αντιθέτως ασχολείται με θέματα όπως η πείνα, η φτώχεια, η οργή, η εξέγερση, η φήμη. Μπορεί σκοπός της είναι να ψυχαγωγήσει και όχι να δώσει μαθήματα πολιτικής, ωστόσο, καταφέρνει να σχολιάσει την επικαιρότητα, χωρίς να χάνει το ενδιαφέρον του θεατή. 

Σκηνοθεσία: Φράνσις Λόρενς
Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Στάνλεϊ Τούτσι

Η Τέλεια Ομορφιά

Ένας πλούσιος συγγραφέας κινείται στους δρόμους της λαμπερής Ρώμης, πηγαίνοντας από πάρτι σε πάρτι και συναντώντας ανθρώπους. Ένας γοητευτικός και φαινομενικά άσκοπος περίπατος στην Αιώνια Πόλη, με τον Πάολο Σορεντίνο να στέκεται με τρυφερότητα, αλλά και επικριτική διάθεση πάνω από τους χαρακτήρες του. Εξαιρετικός ο Τόνι Σερβίλο.

Σκηνοθεσία: Πάολο Σορεντίνο
Πρωταγωνιστούν: Τόνι Σερβίλο

Ραγισμένα Όνειρα

Ο Ντιντιέ και η Ελίζα ερωτεύονται. Σύντομα έρχεται ένα μωρό που δεν είχαν προγραμματίσει, το οποίο αρρωσταίνει. Η ασθένειά του κοριτσιού θα προκαλέσει εντάσεις στη σχέση του ζευγαριού. Με τη μουσική bluegrass να κυριαρχεί -και μάλιστα συχνά να εκφράζει και τη στάση των χαρακτήρων-, η ταινία που είναι υποψήφια για βραβείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Lux -και για αρκετά βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου- αποτελεί ένα ενδιαφέρον μελόδραμα με πολύ καλές ερμηνείες. Είναι μια ιστορία που έχουμε ξαναδεί στο σινεμά, αλλά αυτή τη φορά είναι δωσμένη με τρόπο πρωτότυπο.

Σκηνοθεσία: Φέλιξ φον Γκρόνινγκεν
Πρωταγωνιστούν: Βερλ Μπάτενς, Γιόχαν Χελντεμπεργκ, Νελ Κατρίς

Ο άνθρωπος που Πούλησε τον Κόσμο

Η ιστορία του Τζούλιαν Άσαντζ, ιδρυτή του WikiLeaks και του συνεργάτη του και του πώς αυτοί οι δύο άνθρωποι έφτασαν να «χειρίζονται» εκατοντάδες μυστικά που αποκάλυπταν απόρρητα έγγραφα, ιδιαίτερα για το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Οι ξένοι κριτικοί δεν εντυπωσιάστηκαν από την ταινία, αλλά είχαν καλά λόγια να πουν για τον πρωταγωνιστή, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς που έχει ήδη αναδειχθεί σε σταρ πρώτου βεληνεκούς.

Σκηνοθεσία: Μπιλ Κόντον
Πρωταγωνιστούν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Αλίσια Βικάντερ, Ντάνιελ Μπρυλ, Ντέιβιντ Θιούλις

Diana

Η ερωτική σχέση της πριγκίπισσας Νταϊάνα με τον καρδιοχειρούργο Χασνάτ Καν. Η ταινία απέσπασε πολύ κακές κριτικές, παρά την προσπάθεια της Ναόμι Γουότς να δώσει πνοή στην αγαπημένη πριγκίπισσα των Βρετανών.

Σκηνοθεσία: Όλιβερ Χιρσμπίγκελ
Πρωταγωνιστούν: Ναόμι Γουότς, Ναβίν Άντριους, Ντάγκλας Χοτζ

Παράλληλα, προβάλλεται και η ταινία ο Gummy Bear Σώζει τον Άι Βασίλη.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΔΟΛ

Πηγή: in.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Σινεμά: "Το Κοστούμι" - Κριτική Ελισσαίου Βγενόπουλου

29 Μαϊου 2022, 21:11
Πρόβα επιβίωσης -Δεν είναι τέχνη είναι τεχνική, ψιθυρίζει ο ήρωας μας και εννοεί ότι χρειάζεται, ...

Σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας από 28/4/22 - Κριτική Γιάννη Ζουμπουλάκη

29 Απριλίου 2022, 20:37
 – Λίαμ Νίσον χωρίς μνήμη Μια μόνο νέα ταινία ξεχωρίζει από σήμερα στις αίθουσες όπου ...

Όσκαρ 2022*: Οι ταινίες που πρωταγωνίστησαν - Του Ελισσαίου Βγενόπουλου

01 Απριλίου 2022, 20:44
Η «έκπληξη» που όλοι είχαν προβλέψει. Σε μια επιτυχημένη τελετή,  η ταινία  CODA  της Apple ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0