Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Λογοκρισία στην “Ελευθεροτυπία”!

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Λογοκρισία στην “Ελευθεροτυπία”!

News Time


http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=41192

Το "ψαλίδι" προκαλεί αναταράξεις στην Ελευθεροτυπία


Σχόλια Αγγέλα Νταρζάνου , 20 Απρ, 22:30 , Media , Ειδήσεις Επαναστατικός Αγώνας, Ελευθεροτυπία

Σάλος προκλήθηκε την Τρίτη στην “Ελευθεροτυπία”, όταν έγινε αντιληπτό ότι δεν δημοσιεύθηκε η είδηση για τον εντοπισμό της “γιάφκας” του Επαναστατικού Αγώνα” στην Κυψέλη, από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Ήδη από το πρωί, ορισμένα blogs, αλλά και ραδιοφωνικές εκπομπές (στο “Θέμα FM” επί παραδείγματι) επέμεναν, τονίζοντας την απουσία του συγκεκριμένου ρεπορτάζ και θέτοντας αλλεπάλληλα ερωτηματικά.


 



  

Ας μην μας διαφεύγει εξάλλου, η “κόντρα”, εδώ και μερικούς μήνες, μεταξύ της ιδιοκτήτριας της “Ελευθεροτυπίας” Μάνιας Τεγοπούλου με τον υπουργό “Προστασίας του Πολίτη” Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που τείνει να πάρει τη μορφή... βεντέττας.  

Σε έκτακτη συνάντηση δημοσιογράφων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, αποφασίστηκε να δημοσιευθεί στην εφημερίδα κείμενο, αύριο Τετάρτη, με το οποίο θα απαντούν στην απόφαση της εκδότριας Μ. Τεγοπούλου να μη δημοσιευτεί η είδηση, αλλά και στη διεύθυνση της εφημερίδας, που έκανε δεκτή την απόφαση αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο θα χαρακτηρίζει την απουσία του ρεπορτάζ ως “λογοκρισία” και θα τονίζει ότι οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν και να διαχειρίζονται και να αξιολογούν τις πληροφορίες με πλήρη επάρκεια.

 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην εφημερίδα θα δημοσιεύεται την Τετάρτη κύριο άρθρο για το ίδιο θέμα, πιθανόν υπογεγραμμένο από τον Θ.Τεγόπουλο, ενώ δεν αποκλείεται και απάντηση της Μάνιας Τεγοπούλου.  

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή της η δημοσιογραφική παράταξη στην ΕΣΗΕΑ “Συσπείρωση δημοσιογράφων- Δούρειος Τύπος”, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: “Η Συνέλευση των εργαζομένων της “Ελευθεροτυπίας” είναι η μόνη δημοκρατική διέξοδος απέναντι στη μονομερή απόφαση της ιδιοκτησίας της εφημερίδας να επιβάλλει εμπάργκο στη δημοσιογραφική κάλυψη των ζητημάτων που σχετίζονται με τις έρευνες για τον “επαναστατικό αγώνα”. Οι εφημερίδες και όλα τα ΜΜΕ πρέπει να υπακούουν αποκλειστικά και μόνο στον Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής των δημοσιογράφων”.



Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0