Κάντας: Πήρα μίζα 1,7 εκατ. ευρώ
Στην παραδοχή ότι δωροδοκήθηκε με 1,7 εκατ. ευρώ προχώρησε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας για την προμήθεια του εξοπλιστικού προγράμματος Λέοπαρντ.
Πρόκειται για μία από τις τρεις συμβάσεις που μαζί με τα Κορνέτ και τα υποβρύχια οι διαδικασίες για την υλοποίηση τους άρχισαν επί υπουργείας Α. Τσοχατζόπουλου και είτε υπεγράφησαν είτε συνεχίστηκαν ως option επί Γιάννου Παπαντωνίου. Παράλληλα, ο Α. Κάντας φέρεται να έδωσε στους ανακριτές Μαλλή και Σταυρόπουλο στοιχεία για αναρίθμητους τραπεζικούς λογαριασμούς σε επτά ελβετικές τράπεζες (προτίθεται να προσκομίσει και τις κινήσεις τους για να διευκολύνει τις αρχές).
Στις 4 ημέρες της απολογίας του φέρεται να μίλησε για 10 πρόσωπα (8 αντιπροσώπους και δύο χρηματιστές) και 10 συμβάσεις (3 με 4 άγνωστες στις αρχές). Από αυτές μόνο μία βρίσκεται στην ανάκριση, τα υποβρύχια και οι υπόλοιπες στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης.
«Πήρα τόσες πολλές μίζες που δεν τις θυμάμαι όλες», είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Α. Κάντας, που έριξε φως στο σκοτεινό παρασκήνιο της προμήθειας των εξοπλιστικών.
Το όργιο των παράνομων πληρωμών ήταν τέτοιο στους κόλπους του ΥΠΕΘΑ που ο Α. Κάντας φέρεται στην απολογία του να περιέγραψε ένα πραγματικά σοκαριστικό περιστατικό με ένα «ξεχασμένο» σακβουαγιάζ με 600.000 ευρώ! Όπως είπε κάποια στιγμή πήγε στο γραφείο του ένας αντιπρόσωπος εταιρίας προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων, φεύγοντας άφησε πίσω του ένα...σακβουαγιάζ.
Ο Α. Κάντας τον πήρε τηλέφωνο για να του πει για την ξεχασμένη τσάντα και τότε εκείνος του είπε «είναι για σένα». Όταν το άνοιξε είπε ότι περιείχε 600.000 ευρώ! Επιπλέον, μίλησε για ένα κομβικό πρόσωπο στη διακίνηση του μαύρου χρήματος, απόστρατο αξιωματικό, αντιπρόσωπο γερμανικής εταιρίας από τον οποίο ομολογεί ότι έλαβε μίζα 1, 5 εκατ. ευρώ για δύο εξοπλιστικά προγράμματα (υποβρύχια και τα Astrad).
Τέλος κατονόμασε τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες εταιρίες διακίνησης μαύρου χρήματος με την υπόθεση της Siemens.
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
- Δημοφιλέστερα