Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τα deal των ανακριτών - Του Τάσου Τέλλογλου

Αρχική | Απόψεις | Τα deal των ανακριτών - Του Τάσου Τέλλογλου

Οι εισαγγελείς του Πρωτοδικείου Αθηνών, λένε με πίκρα κάποιοι συνήγοροι κατηγορουμένων για τα εξοπλιστικά, δεν ελέγχονται πια. Πολλοί από αυτούς έχουν μάθει να γράφουν σωστά αιτήματα δικαστικών συνδρομών, ανοίγοντας δεκάδες λογαριασμών και κάνοντας πράξη την παλιά σοφία στο οικονομικό έγκλημα «ακολούθησε το χρήμα».


Η νέα νομοθεσία που διασφαλίζει μειωμένες ποινές σε όσους συνεργάζονται έγκαιρα έχει κάνει τη δική της δουλειά. Οι εισαγγελείς στην υπόθεση με τα εξοπλιστικά δεν προλαβαίνουν να αξιολογούν «προτάσεις συνεργασίας» με πραγματικά αγαθές και λιγότερο αγαθές προθέσεις. Η διαπραγμάτευση γίνεται αργά αλλά σταθερά τμήμα της κουλτούρας στη δίωξη μεγάλων ποινικών υποθέσεων χωρίς να φοβάται τη διαδικασία ούτε ο διώκτης, ούτε ο διωκόμενος.


Και παραμονή της Πρωτοχρονιάς αυτό: η απόφαση του Αντώνη Κάντα να επαναπατρίσει τα χρήματα που είχε κρύψει από το ελληνικό δημόσιο. Το ποσό είναι ακόμα μικρό, 7,5 από τα 14 εκατομμύρια, αλλά η συμβολική δύναμη της κίνησης τεράστια. Πρόκειται για μία βαθιά αλλαγή στον νομικό μας πολιτισμό με πολλούς να διατηρούν την πατρότητα. Τους εισαγγελείς διαφθοράς και της αρχής για την αντιμετώπιση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, τους πολιτικούς που έκαναν δυνατή την αλλαγή της νομοθεσίας, τους συνηγόρους του κατηγορούμενου και τον ίδιο τον κατηγορούμενο. Πρόκειται κυριολεκτικά και μεταφορικά για την «αντιστροφή του παραδείγματος». Για την αλλαγή μιας εποχής.

Protagon.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0