Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Η Μέρκελ τραυματίστηκε κάνοντας σκι

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Η Μέρκελ τραυματίστηκε κάνοντας σκι

ΥΠΕΣΤΗ ΚΑΤΑΓΜΑ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ

 

Με... άγριες διαθέσεις μπήκε το 2014 για την Ανγκελα Μέρκελ, η οποία υπέστη ρωγμώδες κάταγμα στη λεκάνη κάνοντας σκι στην Ελβετία.

 

Δυσάρεστη έκβαση είχαν οι χειμερινές διακοπές της καγκελαρίου στην Ελβετία

Η Γερμανίδα καγκελάριος τραυματίστηκε όταν επέλεξε να κάνει σκι εκτός πίστας στο Σεντ Μόριτζ και αρχικά δεν αντελήφθη τη σοβαρότητα του χτυπήματος.

Λίγες ημέρες αργότερα, όμως, και όταν ο πόνος συνεχιζόταν με αμείωτη ένταση, η Μέρκελ υπεβλήθη σε εξετάσεις για να διαπιστώσει ότι "ράγισε" τη λεκάνη της. Οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος δεν έγιναν γνωστές, μόνο ότι η Μέρκελ -η οποία σημειωτέον θεωρείται δεινή σκιέρ- δεν έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα.

Ο τραυματισμός αυτός θα βάλει την καγκελάριο στον... πάγο για τις επόμενες τέσσερις έως έξι εβδομάδες, ενώ για τουλάχιστον 20 ημέρες, όπως είπε και ο εκπρόσωπός της, θα περιορίσει σημαντικά τις μετακινήσεις της και θα εργάζεται κυρίως από τον καναπέ του σπιτιού της. ?Σε αυτό το διάστημα θα πραγματοποιήσει ελάχιστες συναντήσεις στην Καγκελαρία και το Βερολίνο? διευκρίνισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ηδη χθες τηλεφωνήθηκε με τον Πολωνό πρωθυπουργό, Ντόναλντ Τουσκ, και τον νέο πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπέτελ, με τους οποίους επρόκειτο να συναντηθεί εντός της εβδομάδας αλλά λόγω του τραυματισμού της αναγκάστηκε να αναβάλει τα προγραμματισμένα ραντεβού. Ο γιατρός τής έχει απαγορεύσει να ταξιδεύει για τις επόμενες εβδομάδες και έχει επιβάλλει αρκετή ξεκούραση.

Στην περίπτωση που είναι απολύτως απαραίτητο, θα μπορεί να μετακινηθεί χωρίς να επιβαρύνει τον γοφό της και για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν θα καταφέρει να παραστεί στη δεξίωση που θα παραθέσει την Πέμπτη για το νέο έτος ο Γερμανός πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ.

Με πατερίτσες

Αυτό που δεν πρόκειται να χάσει με τίποτα η καγκελάριος, ακόμη κι αν χρειαστεί να στηρίζεται σε πατερίτσες, είναι το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Τις επόμενες ημέρες, μόλις υποχωρήσει το οίδημα που έχει προκαλέσει το κάταγμα στη λεκάνη, η Μέρκελ θα ξεκινήσει φυσικοθεραπεία για να μην ατονήσουν οι μύες της.

ΕΘΝΟΣ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0