Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη ο Άγγελος Φιλιππίδης
ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ
Ραγδαίες εξελίξεις στη δικαστική εξιχνίαση του σκανδάλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αναμένεται να δρομολογήσει η σύλληψη του Αγγελου Φιλιππίδη, πρώην προέδρου του Τ.Τ και εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης.
Η είδηση της σύλληψης του Αγγελου Φιλιππίδη γνωστοποιήθηκε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί του Σαββάτου.
Ο κ. Φιλιππίδης συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη στις 22.40 το βράδυ της Παρασκευής, ύστερα από το διεθνές ένταλμα που είχε εκδοθεί εις βάρος του.
Εντοπίσθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από το κινητό του τηλέφωνο, από όπου και δεν έπαψε να δίνει συνεντεύξεις όλες τις προηγούμενες ημέρες.
Ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που υποστήριζε σε αυτές τις συνεντεύξεις ότι βρίσκεται στο εξωτερικό έχοντας «επισπεύσει» τα επαγγελματικά του ραντεβού προκειμένου να επιστρέψει στη χώρα για να λογοδοτήσει στις ανακριτικές αρχές, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη σύλληψή του (Real fm) αρνήθηκε ότι είχε ποτέ υποστηρίξει ότι βρίσκεται στις ΗΠΑ.
Εγώ μέσω του δικηγόρου που θα έχω, δεν μπορεί να με εκπροσωπήσει ακόμα γιατί δεν έχω εμφανιστεί ακόμη αλλά είναι ο νομικός μου σύμβουλος που θα διαχειριστεί την υπόθεση μου, ο κ. Βαρλάμης, είχα ενημερώσει τον ανακριτή ότι θα έρθω την επόμενη εβδομάδα. Παρασκευή τον ενημέρωσα ότι θα έρθω ακριβώς τη Δευτέρα το βράδυ και έχω κλείσει και αντίστοιχο εισιτήριο για να έρθω στην Αθήνα τη Δευτέρα το βράδυ.
Για κάποιο λόγο αποφασίστηκε και ενήργησαν και με συλλάβανε και συνεπώς μπορεί να έρθω αντί για τη Δευτέρα την Κυριακή.
(Με συνέλαβαν) Στην Κωνσταντινούπολη όπου βρισκόμουν όλες αυτές τις μέρες, από την πρώτη μέρα.
Όχι δεν έχω πει ποτέ ότι βρισκόμουν στην Αμερική. Εγώ δεν έχω πει. Αν βρείτε μια δήλωση μου ότι είμαι στην Αμερική. Απλά επειδή συνήθως πηγαίνω Αμερική ήταν η υπόθεση των δημοσιογράφων ότι θα είμαι στην Αμερική. Στο ταξίδι αυτό πήγα Μέση Ανατολή, είχε συνέχεια στο Ντουμπάι και μετά στη Μανίλα, προφανώς με τα γεγονότα που γίνανε, εγώ ακύρωσα τη Μανίλα και το Ντουμπάι, κάθισα εδώ πέρα, έκανα κάποια άλλα ραντεβού τα οποία τα έφερα από το Ντουμπάι εδώ πέρα, και είχα και ένα τελευταίο ραντεβού τη Δευτέρα το πρωί και γι΄ αυτό θα ερχόμουν τη Δευτέρα το απόγευμα. Γι΄ αυτό τον ενημερώσαμε τον ανακριτή και γι' αυτό είχα και το εισιτήριο μου για τη Δευτέρα το απόγευμα.
(...)
Δεν με έχουν σε αστυνομικό τμήμα. Είμαι σε έναν χώρο που θα καθοριστεί η διαδικασία του πως θα πάω στην Ελλάδα, του πως θα έρθω στην Ελλάδα.
Το πόρισμα το διάβασα χθες από κάποιο site.
(...) Θα έρθω και θα δώσω εξηγήσεις. Τώρα είμαστε πολύ κοντά σε αυτό το θέμα και θα δώσω τις εξηγήσεις στον ανακριτή. Δεν είναι κάτι το οποίο θέλω να σχολιάσω γιατί θεωρώ ότι όλο αυτό το κομμάτι που μιλάει για την προσωπική μου περιουσία και τα λοιπά, εάν είχε γίνει δεκτό το αίτημα μου να ερωτηθώ απλά ας πούμε, τι είναι αυτό και τι είναι αυτό, θα είχαν απαντηθεί επαρκέστατα και δεν θα υπήρχε κανένα θέμα.
Δυστυχώς επελέγη να γίνει πρόβλημα χωρίς να ερωτηθώ. Σε καμία φάση της διαδικασίας.
Εγώ έμενα από την πρώτη μέρα στο ίδιο ξενοδοχείο, το πλήρωνα με την πιστωτική μου κάρτα, γιατί θεωρούσα ότι η συνεννόηση έχει γίνει με τον ανακριτή, και ο ανακριτής θα περίμενε να έρθω την ημέρα που είχα υποσχεθεί – είχα υποσχεθεί την επόμενη εβδομάδα και την Παρασκευή υποσχέθηκα συγκεκριμένα τη Δευτέρα το βράδυ – θα περίμενα λοιπόν ο ανακριτής και οι δικαστικές αρχές να περιμένουνε να εμφανιστώ όπως υποσχέθηκα και να τελειώσει η ιστορία.
Τώρα από τη στιγμή που επελέγη να εκδοθεί διεθνές ένταλμα και τα λοιπά, ήταν πολύ εύκολο από τις τοπικές αρχές να με εντοπίσουν γιατί μιλάω από τα κινητά, το δωμάτιο στο ξενοδοχείο ήταν στο όνομά μου, ήταν στο ίδιο ξενοδοχείο πληρωμένο με τις πιστωτικές κάρτες. Δεν ήταν κάτι δύσκολο δηλαδή. Ήρθαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου και μου ζήτησαν να πάω μαζί τους γιατί υπήρχε ένα διεθνές ένταλμα.
(...) H Ελληνική Αστυνομία ενημερώθηκε από τις τουρκικές αρχές το πρωί του Σαββάτου ότι ένα άτομο σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την εμπλοκή του στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είχε συλληφθεί στην Κωνσταντινούπολη και ότι το άτομο αυτό επρόκειτο πιθανότατα για τον Αγγελο Φιλιππίδη.
Ετσι, οι τουρκικές αρχές ζήτησαν στοιχεία από την ελληνική πλευρά προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση του συλληφθέντος, τα οποία και απεστάλησαν.
Την είδηση επιβεβαίωσε αρχικά στις 12.15 ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, προσθέτοντας ότι το Προξενείο δεν δέχθηκε αίτημα από τον συλληφθέντα για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.
Λίγο αργότερα στη σύλληψη του πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αναφέρθηκε και ο δικηγόρος του κ. Θανάσης Βαρλάμης, γνωστοποιώντας ότι ο εντολέας του συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στο ξενοδοχείο, όπου διέμενε, στην Κωνσταντινούπολη, και ότι συναινεί στην έκδοσή του.
Σε δήλωσή του προς το Εθνος, ο κ. Βαρλάμης ανέφερε: «Είχα από χθες ενημερώσει τον ανακριτή της υπόθεσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ότι ο κ. Φιλιππίδης θα εμφανιζόταν τη Δευτέρα. Παρόλα αυτά οι αρχές προχώρησαν σε σύλληψη».
Ο δικηγόρος του κ. Φιλιππίδη γνωστοποίησε επίσης ότι ο πελάτης του επέδειξε στις τουρκικές αρχές το εισιτήριό του προκειμένου να αποδείξει ότι είχε δρομολογήσει την επιστροφή του, και ότι δεν είχε πρόθεση να διαφύγει.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Φιλιππίδης αναμένεται να βρίσκεται σήμερα αργά το βράδυ ή αύριο το πρωί στην Ελλάδα.
Στην πλατεία Ταξίμ με νομίσματα από 6 χώρες
Από την ελληνική αστυνομία επιβεβαιώθηκε ότι η σύλληψη του κ. Φιλιππίδη έγινε το βράδυ της Παρασκευής, βάσει διεθνούς εντάλματος και ύστερα από τη συνεργασία τουρκικών και ελληνικών αρχών.
Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται:
Συνελήφθη χθες το βράδυ (22.40 ώρα) στην Κωνσταντινούπολη - μετά από πληροφορίες που διαβίβασε η Ελληνική Αστυνομία στις τουρκικές Αρχές ασφαλείας - ο Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος αναζητείτο για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην πλατεία Ταξίμ, σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.
Κατά τη σύλληψη βρέθηκαν στην κατοχή του:
311 λίρες Τουρκίας,
5.615 ευρώ,
1.005 λίρες Αγγλίας,
18.090 δολάρια Χονγκ – Κονγκ,
220 φράγκα Ελβετίας,
1.514 δολάρια ΗΠΑ,
δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα usb 2 GB ,
μπλοκ επιταγών και κάρτες τραπεζών,
άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών
δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει και
διάφορα έγγραφα
Ο Άγγελος Φιλιππίδης είχε μεταβεί από τη χώρα μας στην Κωνσταντινούπολη την 03-01-2014, όπου και παρέμενε μέχρι τη σύλληψή του.
Δείτε καρέ-καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους Γερμανούς - Η ιστορία του Franz Peter Weixler
- Δημοφιλέστερα