Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Νέες ταινίες στις αίθουσες από 23/1/2014

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Κινηματογράφος | Νέες Ταινίες | Νέες ταινίες στις αίθουσες από 23/1/2014
Πολλές ταινίες αυτήν την εβδομάδα! Ανάμεσά τους και μία οσκαρική, η "Νεμπράσκα", του δικού μας Αλεξάντερ Πέιν, αλλά και περιπέτειες, κοινωνικές, ταινίες επιστημονικής φαντασίας, και η ελληνική "Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά" και αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο από την Ταινιοθήκη. Δείτε όλες τις νέες προβολές της εβδομάδας.






Nebraska

Η ταινία του ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν "Νεμπράσκα" παρείχε στον 77χρονο σήμερα ηθοποιό Μπρους Ντερν μια ευκαιρία για ένα Όσκαρ -έτσι λένε οι φήμες- μια και θεωρείται πια ένας από τους βαθιά υποτιμημένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ που έδωσε μια εκπληκτική ερμηνεία! 
Διαβάστε περισσότερα, δείτε πού προβάλλεται η ταινία.

Νεμπράσκα: προορισμός που οδηγεί στα Όσκαρ






Τζακ Ράιαν: Η Πρώτη Αποστολή 

Ο πιο δημοφιλής εικονικός χαρακτήρας δια χειρός Τομ Κλάνσι, ο θρυλικός και εμπορικότατος Jack Ryan επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη. Ποιο ηθοποιός ενέλαβε αυτή τη φορά να μπει στο...πετσί του;
Διαβάστε περισσότερα, βρείτε τις αίθουσες προβολής.

Διαβάστε περισσότερα...



Η Κλέφτρα των Βιβλίων 

Από το σκηνοθέτη της επιτυχημένης σειράς «Ο Πύργος του Ντάουντον», βασισμένη στο ομώνυμο best seller του Μάρκους Ζούσακ, «Η Κλέφτρα των Βιβλίων» είναι μια έντονη ιστορία, βγαλμένη από την ίδια τη ζωή.
Διαβάστε περισσότερα, δείτε τις αίθουσες προβολής...



Η Εκδίκηση του Ender 

Ο σκηνοθέτης Γκάβι Χουντ (X-Men: Η Αρχή, Tsotsi, Έκδοση Κρατουμένου) γίνεται ο "μαέστρος" ενός ακόμη blockbuster, με πρωταγωνιστή έναν έφηβο τον οποίο πλαισιώνει ένα καστ έμπειρων και καταξιωμένων ηθοποιών, βλέπε Χάρισον Φορντ, Μπεν Κίνγκσλεϊ.
Διαβάστε την υπόθεση, δείτε τις αίθουσες προβολής.



Φρανκενστάιν 

Ο Άαρον Έκχαρτ, σε μια απρόβλεπτη εμφάνιση: υποδύεται το θρυλικό ανθρωπόμορφο ον στην ταινία “I, Frankenstein”. Μια ιστορία που έχει απασχολήσει τον κινηματογράφο ουκ ολίγες φορές!
Διαβάστε περισσότερα...




Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά

«Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ελίνας Ψύκου που αποδίδει με ακρίβεια την πρόθεση της δημιουργού να διηγηθεί μια ιστορία για την ταυτότητα και τη μνήμη.
Διαβάστε περισσότερα...



Αθηνά, Εκ του Μηδενός

O αρχιτέκτονας Κώστας Γουζέλης παρουσιάζει τη γέννηση της «Αθηνάς», ενός μοναδικού παραδοσιακού ελληνικού ιστιοπλοϊκού σκάφους, μιας συμιακής σκάφης, ίσως του τελευταίου που φτιάχνεται στην Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα...

Ευτυχία 

Ένα κινηματογραφικό λαϊκό παραμύθι σε σκηνοθεσία Alexander Medvedkin. Η ταινία στο πρώτο μέρος, απεικονίζει τη ζωή ενός ζευγαριού στην τσαρική Ρωσία και στο δεύτερο, στη Ρωσία τον πρώτων χρόνων μετά την επανάσταση, σατιρίζοντας έτσι τους επαρχιώτες της προ και μετά – επαναστατικής Ρωσίας. 
Διαβάστε περισσότερα...
Μικρές Ματιές στ' Ανθρώπινα

Αποχαιρετισμός στα Όπλα. Σ' Ένα Συνοριακό Σταθμό. Ουκ Αν Λάβοις, Αντιπαροχή. Τζαφάρ.
Πέντε ταινίες μικρού μήκους συνολικής διάρκειας 39', της Σίσυ Σπετσιώτη, που μας αφυπνίζουν και μας καλούν να μη χάσουμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας. 

Δείτε τα σχετικά βίντεο, διαβάστε λεπτομέρειες για κάθε ταινία, βρείτε τις αίθουσες προβολής...


Ο Θ. Αγγελόπουλος "Με τα Μάτια των Νέων"
Ολόκληρο το έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου φιλοξενείται και παρουσιάζεται από τις 23 έως τις 29/1 στην Ταινιοθηκη της Ελλάδος. Παράλληλα νέοι δημιουργοί μιλούν και εξηγούν το έργο του μέσα από τη δική τους οπτική. Διαβάστε περισσότερα...
«Εκρηκτικές Πρώτες Ταινίες» στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης 

Ένα πρωτότυπο αφιέρωμα παρουσιάζει από την Πέμπτη 23 έως και την Κυριακή 26/2 η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: τις πρώτες ταινίες σκηνοθετών που μετέπειτα αναγνωρίστηκαν ως "μεγάλοι" της Έβδομης Τέχνης! 
Διαβάστε για ποιες ταινίες και ποιους σκηνοθέτες μιλάμε!


Τζένη Παπαγεωργίου

Πηγή: in.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Σινεμά: "Το Κοστούμι" - Κριτική Ελισσαίου Βγενόπουλου

29 Μαϊου 2022, 21:11
Πρόβα επιβίωσης -Δεν είναι τέχνη είναι τεχνική, ψιθυρίζει ο ήρωας μας και εννοεί ότι χρειάζεται, ...

Σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας από 28/4/22 - Κριτική Γιάννη Ζουμπουλάκη

29 Απριλίου 2022, 20:37
 – Λίαμ Νίσον χωρίς μνήμη Μια μόνο νέα ταινία ξεχωρίζει από σήμερα στις αίθουσες όπου ...

Όσκαρ 2022*: Οι ταινίες που πρωταγωνίστησαν - Του Ελισσαίου Βγενόπουλου

01 Απριλίου 2022, 20:44
Η «έκπληξη» που όλοι είχαν προβλέψει. Σε μια επιτυχημένη τελετή,  η ταινία  CODA  της Apple ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0