Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ο Μαζιώτης πίσω από την επίθεση κατά του Γερμανού πρέσβη

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Ο Μαζιώτης πίσω από την επίθεση κατά του Γερμανού πρέσβη

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στον Γερμανό πρέσβη


Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε, με προκήρυξη που δημοσιεύθηκε χθες στην ιστοσελίδα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Ποντίκι», την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, τα ξημερώματα της 30ής Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για την οργάνωση που είχε αναλάβει την ευθύνη του τρομοκρατικού χτυπήματος στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού τα ξημερώματα της 14ης Ιανουαρίου 2013.

Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη και για την άγνωστη, μέχρι χθες, επίθεση με ρουκέτα εναντίον ενός ακόμα γερμανικού ενδιαφέροντος στόχου, τις εγκαταστάσεις της MercedesBenz, στη Βαρυμπόμπη. Η συγκεκριμένη ενέργεια φέρεται να διαπράχθηκε στις 11 μ.μ. της Κυριακής 12 Ιανουαρίου (λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού) και μέχρι χθες δεν είχε γίνει αντιληπτή από τους εργαζομένους στην εταιρεία ή την Αστυνομία. Το σχετικό απόσπασμα της προκήρυξης αναφέρει: «Καταφέραμε να προσεγγίσουμε τον στόχο χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί και αυτή τη φορά προσπαθήσαμε να μην έχουμε μια επανάληψη της περσινής ατυχίας έξω από τα γραφεία της Ν.Δ., παρά το γεγονός ότι πλησιάσαμε αυτό το ενδεχόμενο. Και αυτό γιατί και η πρώτη απόπειρα εκτόξευσης ρουκέτας κατά των γραφείων της Mercedes απέτυχε, και πάλι λόγω αστοχίας υλικού, όμως αυτή τη φορά επιστρατεύθηκε και δεύτερη ρουκέτα που φέραμε μαζί μας και η οποία τελικά πυροδοτήθηκε κανονικά και διέγραψε την προσχεδιασμένη διαδρομή». Εως αργά χθες βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό της ρουκέτας που, σύμφωνα με μια εκδοχή προσέκρουσε χωρίς να εκραγεί κοντά σε παραπήγματα πίσω από τις εγκαταστάσεις της Mercedes. Μάλιστα κάτοικοι της περιοχής που άκουσαν τον θόρυβο ειδοποίησαν την Αμεσο Δράση, αλλά δεν υπήρξε εύρημα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, την οβίδα φέρονται να περισυνέλεξαν ιδιώτες.

Από την προκήρυξη, πάντως, απουσιάζουν λεπτομερείς περιγραφές της επίθεσης εναντίον της οικίας του Γερμανού πρέσβη. Ενα από τα λίγα αποσπάσματα του κειμένου που κάνει γενική αναφορά στο συμβάν είναι το ακόλουθο: «Τη στιγμή που γαζώναμε την υπερπολυτελή βίλα του Γερμανού πρέσβη είχαμε νοητά στο πλάι μας τους χιλιάδες που στήνονται στις ουρές των συσσιτίων για ένα πιάτο φαΐ». Ο συντάκτης του κειμένου χαρακτηρίζει «μικρή αλλά σημαντική νίκη» την ανακοίνωση της αποχώρησης του Γερμανού πρέσβη και απευθύνει κάλεσμα στις «προλεταριακές - λαϊκές δυνάμεις» να προχωρήσουν σε «αντικαπιταλιστική καμπάνια μέσω ενόπλων επιθέσεων το εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.».

Το υπόλοιπο κείμενο αναφέρεται διεξοδικά στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία και στον ρόλο της Γερμανίας στην Ε.Ε., θυμίζοντας έντονα παλαιότερα κείμενα του «Επαναστατικού Αγώνα», που την περίοδο 2003-2009 στρέφονταν, τότε, κατά του αμερικανικού παράγοντα. Το στοιχείο αυτό, όπως και η τακτική της διπλής ανάληψης ευθύνης με κοινή προκήρυξη, ενισχύει την εκτίμηση των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής πως πίσω από την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» βρίσκεται ο επικηρυγμένος και καταζητούμενος για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Νίκος Μαζιώτης, πιθανόν δε και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα.
Η Καθημερινή





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0