Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Φοροδιαφυγή Θέμου Αναστασιάδη

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Φοροδιαφυγή Θέμου Αναστασιάδη

Εξακολουθεί να βαρύνεται με τις κακουργηματικές κατηγορίες της φοροδιαφυγής ύψους 1,6 εκατ. ευρώ και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» Θέμος Αναστασιάδης.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου δεν έκανε δεκτή την πρόταση του αντεισαγγελέα Ν. Παντελή, ο οποίος ζητούσε να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη σε βάρος του Θ. Αναστασιάδη ως προς το σκέλος της φοροδιαφυγής.

Ο κ. Παντελής προέβαλε το επιχείρημα ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν αναδρομικά φορολογικές διατάξεις που φέρνουν σε δυσμενέστερη θέση τον κατηγορούμενο.

Ομως, σύμφωνα με τους ανώτατους δικαστές, η νομοθετική ρύθμιση που αφορά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής (άρθρο 7 του ν. 3943/2011) και προβλέπει αναδρομική ισχύ φορολογικών διατάξεων, δεν παραβιάζει το Σύνταγμα. Και αυτό γιατί αφορά ουσιαστικές και όχι δικονομικές ποινικές διατάξεις. Επομένως, όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι συγκεκριμένες διατάξεις έχουν εφαρμογή και σε εγκλήματα που φέρονται ότι τελέστηκαν πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου.

Σημειώνεται ότι η ποινική δίωξη κατά του εκδότη ασκήθηκε το 2008 για ανακριβή φορολογική δήλωση, καθώς διαπιστώθηκε έπειτα από μηνυτήρια αναφορά της ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών ότι δεν είχε δηλωθεί ποσόν 1,6 εκατ. ευρώ.
Β. ΦΩΤ.
Ελευθεροτυπία





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0