Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Δύο χρόνια φυλακή στο δάσκαλο που έβαλε μαθητές να χαστουκίσουν συμμαθητή τους

Αρχική | Εκπαίδευση | Δύο χρόνια φυλακή στο δάσκαλο που έβαλε μαθητές να χαστουκίσουν συμμαθητή τους

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΡΤΑΣ


Ποινή φυλάκισης δύο ετών για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της κατ' έργω εξύβρισης και της παράνομης κατακράτησης επέβαλε το δικαστήριο της Άρτας στο δάσκαλο που είχε χρησιμοποιήσει έναν άκρως αντιπαιδαγωγικό τρόπο για να συνετίσει έναν ζωηρό μαθητή του.
Δύο χρόνια φυλακή στο δάσκαλο που έβαλε μαθητές να χαστουκίσουν συμμαθητή τους

Πριν από ένα μήνα περίπου η είδηση ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός είχε υποχρεώσει τους μαθητές του να χαστουκίσουν συμμαθητής τους επειδή έκανε φασαρία στην τάξη, είχε κάνει το γύρο της Ελλάδος.

Ο 50χρονος εκπαιδευτικός είχε συλληφθεί με αυτόφωρη διαδικασία και στη συνέχεια τέθηκε σε προσωρινή αργία από το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το epirus24, η υπόθεση εκδικάστηκε την Πέμπτη στο Πλημμελειοδικείο της Άρτας και στο δάσκαλο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ μηνών για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και από τρεις μήνες για τα αδικήματα της κατ' έργο εξύβρισης και της παράνομης παρακράτησης του μικρού μαθητή.

Ο συνήγορος της μητέρας του μικρού δήλωσε ότι η απόφαση δικαιώνει την οικογένεια και κυρίως το παιδί που υπέστη μία μεγάλη περιπέτεια για την ηλικία του ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του Συλλόγου Γονέων και του Συλλόγου Δασκάλων που είχαν επιχειρήσει να αθωώσουν τον εκπαιδευτικό πριν το δικαστήριο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων από την πλευρά του σημείωσε ότι δεν επιχείρησαν να αθωώσουν τον συνάδελφό τους αλλά στάθηκαν στο πλευρό του καθώς στα 27 χρόνια της θητείας του δεν είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.

Παράλληλα με τον τρόπο αυτό θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για το νέο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο στην ουσία έχει καταργήσει για τους εκπαιδευτικούς το τεκμήριο της αθωότητας.
ΕΘΝΟΣ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΑΠΘ-Νομική: «Χάθηκε» η εξεταστική περίοδος του χειμερινού εξαμήνου

21 Φεβρουαρίου 2024, 16:57
«Η εξεταστική έλαβε τέλος» τονίζεται στην ανακοίνωση των καθηγητών μετά τη συνέλευση  - Η ανακοίνωση ...

ΕΚΠΑ: Σε αναστολή ο υπάλληλος που είχε εμπλοκή στο συμβάν με τον server του Πανεπιστημίου

13 Φεβρουαρίου 2024, 20:29
Το ΕΚΠΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων ο υπάλληλος που, ...

Ποιος πλήρωσε 200.000 ευρώ για να μπλοκάρει τις εξετάσεις των Λυκείων;

30 Μαϊου 2023, 16:55
 Πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης τις οποίες επικαλείται η ΕΡΤ, μιλούν για 165 εκατομμύρια ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0