Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Υπουργοί ανακόλουθοι και ψευδόμενοι... - Του Ντίνου Αυγουστή

Αρχική | Απόψεις | Υπουργοί ανακόλουθοι και ψευδόμενοι... - Του Ντίνου Αυγουστή

Δεν ξέρω κι ούτε με ενδιαφέρει αν η αγανάκτηση του Κώστα Αγοραστού όπως εκδηλώθηκε ενώπιον του υπουργού Υποδομών κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά και του επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα κ. Ράϊχενμπαχ και προβλήθηκε από πολλούς διαδικτυακούς τόπους και την τηλεόραση είναι ειλικρινής και αυθόρμητη. Σημασία έχει πως o Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είπε πικρές αλήθειες που δεν αρέσουν στο σύστημα. Και σίγουρα δεν είναι λαϊκισμός να υπερασπίζεσαι ένα λαό που κυριολεκτικώς χειμάζεται, την ώρα που η δημοκρατία καταργείται αυθαίρετα, την ώρα που η αυθαιρεσία της κεντρικής εξουσίας κυριολεκτικώς οργιάζει.
«Το πρόβλημα της τιμής των διοδίων είναι εξαντλητικό για την κοινωνία... Πολλές φορές το αντίτιμο των διοδίων ξεφεύγει κάθε λογικής», δήλωσε με έμφαση ο κ. Αγοραστός. Και μοιάζει πραγματικά με εντολή τιμωρίας και καταλήστευσης του απλού αυτοκινητιστή που καλείται να πληρώσει όλες τις αμαρτίες και τα ελλείμματα του σάπιου συστήματος. Σάπιο κυρίως στην κορυφή του, όπου οι υψηλόμισθοι βουλευτές, μας χρεώνουν ακόμα και τους καφέδες, τα αναψυκτικά και τα γεύματα τους! Ναι, ναι ο κύριος  Χρυσοχοΐδης και οι 300 όμοιοι του εθνοπατέρες που αποφασίζουν για το μέλλον του λαού και της πατρίδας, τρώνε και πίνουν στο πολυτελές καφεστιατόριο της Βουλής δωρεάν εις υγεία των κορόιδων! Και ο μισθός, μισθός φυσικά και μάλιστα καθόλου ευκαταφρόνητος και σχεδόν αφορολόγητος!!  
Απαντώντας ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης χαρακτήρισε «λαϊκιστές» όσους μιλούν για μείωση της τιμής των διοδίων!!! Έλα όμως που η λάσπη πάντα επιστρέφει στα κεφάλια των λασπολόγων. Ιδού και οι αποδείξεις: Ο κ. Χρυσοχοϊδης μιλώντας για την επανεκκίνηση των δημοσίων έργων τον περασμένο Δεκέμβριο, διαβεβαίωνε πως δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα διόδια και μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter υποστήριζε: «Δεν υπάρχει καμία καινούργια πρόβλεψη για αύξηση των διοδίων. Καμία απολύτως». Απαντούσε τότε ο κ. Χρυσοχοϊδης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα για επικείμενες αυξήσεις. Αυτό που έλεγε τότε  ο υπουργός είναι πως η μόνη νέα πρόβλεψη που περιελήφθη στη συμφωνία για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων είναι αυτή η οποία με διάταξη υποχρεώνει τον παραχωρησιούχο να φέρει σχέδιο εγκεκριμένο και από τις τράπεζες για την εφαρμογή αναλογικών υβριδικών διοδίων, «διότι είναι άδικο να μην υπάρχει τέτοιο σύστημα».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χρυσοχοΐδης, ένας επαγγελματίας πολιτικός που διετέλεσε κατά καιρούς υφυπουργός, υπουργός, επίδοξος αρχηγός, γραμματέας, αποσυνάγωγος και πάντα ένας πολύ κακός μαθητής, καθότι αμελέτητος και Πιστός υπηρέτης πασών των Τροϊκανών, υποτιμά την νοημοσύνη μας, αφού ο ίδιος δήλωσε με περισσή αναίδεια ότι ψήφισε το μνημόνιο χωρίς καν να το διαβάσει!
Αλλά για να μην στεναχωρήσουμε τον κατ΄ εξακολούθηση αδιάβαστο υπουργό Υποδομών, να δεχθούμε ότι τα διόδια είναι ο πιο δημοκρατικός τρόπος για να χρηματοδοτούνται τα οδικά έργα και ότι δεν είναι τα πιο ακριβά στην Ε.Ε. Αν δεν κάνω λάθος γι΄ αυτόν τον λόγο εισπράττονται, ώστε να χρηματοδοτείται το οδικό δίκτυο από τους κατόχους οχημάτων. Όμως, αν θέλουμε να κάνουμε συγκρίσεις με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. ας τις κάνουμε στο συνολικό κόστος χρήσεως του οχήματος. Υπολογίζοντας δηλαδή ΟΛΑ τα τέλη και κρατήσεις που επιβάλλονται στην χρήση των οχημάτων και του οδικού δικτύου. Γιατί με πανάκριβα καύσιμα (λόγω υπέρμετρης φορολογίας), πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας (και ενίοτε πολυτελείας) και διόδια ακόμα και σε υπό κατασκευήν δρόμους, σε δρόμους παγίδες και δρόμους μονοπάτια, πολύ αμφιβάλω ότι είμαστε στον μέσο όρο του κόστους χρήσεως ενός οχήματος στην Ε.Ε. και ακόμα χειρότερα, αν έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις. Εδώ εμείς βάλαμε σταθμούς διοδίων ακόμα και σε παράπλευρους επικίνδυνους δρόμους (π.χ. Μπράλος) που κατασκευάστηκαν πριν από 50 χρόνια! Είπαμε κατασκευή νέων οδών, αλλά όχι από τον φτωχό ιδιοκτήτη Ι.Χ., ο οποίος στην απελπισία του ψάχνει και βρίσκει όλες τις δυνατές διεξόδους για να μην χρησιμοποιεί τους λιγοστούς σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους που για χρόνια πολλά ονειρευόταν για την πατρίδα του! Και που οι ανάξιοι ηγέτες του, του απαγορεύουν να χρησιμοποιεί στέλνοντας τον σε δρόμους επικίνδυνους αδιαφορώντας για όλες τις δυσάρεστες για την ασφάλεια του συνέπειες…

Δρ. Ντίνος Αυγουστή
Εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
a.avgoustis@hotmail.com





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0