Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Η Αναστασία-Ζωή Σουλιώτου εκθέτει στο Παρίσι

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Εκδηλώσεις | Η Αναστασία-Ζωή Σουλιώτου εκθέτει στο Παρίσι

Εμπνευσμένοι από δύο μύθους των χωρών καταγωγής τους, η εικαστικός Αναστασία-Ζωή Σουλιώτου από την Ελλάδα και ο φωτογράφος Victorino Flores από το Περού, παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας «Δήμητρα/Pachamama» στη γκαλερί Espace Cinko του Παρισιού. Διάρκεια έκθεσης 17 – 23 Μαρτίου.
Ο αρχαίος ελληνικός μύθος της Δήμητρας και ο μύθος των Ίνκας Pachamama αναφέρονται σε θεές που ελέγχουν τη γη. Πρόκειται για «μητέρες της γης», όπως φανερώνει η ετυμολογική ανάλυση των ονομάτων τους [Γη + μήτηρ = Δήμητρα και pacha (γη, κόσμος) + mama (μητέρα) = Pachamama]. Παρόλο που πρόκειται για μύθους δύο πολιτισμών που αναπτύχθηκαν σε δύο απομακρυσμένες ηπείρους, οι μύθοι Δήμητρα και Pachamama εμφανίζουν πολλές ομοιότητες αναφορικά με το ρόλο που δίνουν στις δύο θεές και τα νοήματά τους.
Στην έκθεση «Δήμητρα/Pachamama», κεντρική θέση κατέχει η γυναίκα. Είναι ένα αφιέρωμα στη γυναίκα, σε αυτήν την όμορφη και πνευματώδη παρουσία, η οποία κάθε μέρα βρίσκεται σε διαφορετικά μέτωπα δραστηριότητας και δημιουργίας, στον αγώνα της καθημερινότητας, της εξουσίας και της ζωής.  Σε ένα σταυροδρόμι τεχνών και πολιτισμών δύο μύθοι, δύο τέχνες (ζωγραφική και φωτογραφία), δύο καλλιτέχνες συνδιαλέγονται με αφετηρία δύο αρχαίους πολιτισμούς στο πλαίσιο της έκθεσης Δήμητρα/Pachamama.

New Picture (5)

Η Αναστασία Ζωή Σουλιώτου είναι εικαστικός ελληνικής καταγωγής. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι και στην Αθήνα.
Έχει πραγματοποιήσει τις ατομικές εκθέσεις Πύλες των Παρισίων (Portes de Paris) στο Maison des Associations στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού (2014),  Τριλογία των Μετρό: Μετρό Παρισιού, Αττικό Μετρό, Μετρό Λονδίνου (Trilogie des Métros : Métro de Paris, Métro d’Athènes et London Tube) στο Ελληνικό Ίδρυμα του Παρισιού (2013), Αθήνα και Λονδίνο: διασταυρώνοντας Μητροπόλεις (Athens & London; intersecting METRO-poleis) στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου (2011) και ΜΕΤΡΟ στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας με παράλληλη ψηφιακή έκθεση στις οθόνες σε όλους τους σταθμούς του Αττικού Μετρό (2009).

Έχει, επίσης, εκθέσει τη δουλειά της στο πλαίσιο ομαδικών εκθέσεων, φεστιβάλ και συνεδρίων Τέχνης σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο: Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Αθήνα, Βελιγράδι, Πράγα, Μπουένος Άιρες, Σαγκάη.

New Picture (17)

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Δήμητρα/Pachamama» η Αναστασία Ζωή Σουλιώτου παρουσιάζει πρόσφατη δουλειά της. Πρόκειται για πίνακες ζωγραφικής που οπτικοποιούν την ποίηση αστικών τοπίων μέσα στα οποία η γυναίκα κατέχει πρωταγωνιστική θέση. Εμπνευσμένη από την πόλη του φωτός, το παιχνίδι των σχέσεων των γλωσσών (ελληνική, λατινική, γαλλική) και τον παγκόσμιο χάρτη, άλλοτε εικονογραφεί και άλλοτε σχολιάζει τους μύθους της Δήμητρας και της Pachamama. Ιστοσελίδα της καλλιτέχνιδος : www.anastasiazoisouliotou.wordpress.com

O Victorino Flores κατάγεται από το Περού. Έκανε σπουδές στον Κινηματογράφο και τις Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Paris VIII. Έχει συμμετάσχει σε πολλά φωτογραφικά, γραφιστικά και video projects για φεστιβάλ και οπτικοακουστικές παραγωγές. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής των φεστιβάλ Aella Foto y Cine Latino, Festival del Pueblo, Rythmo Latino και άλλων φεστιβάλ λατινικού κινηματογράφου στο Παρίσι.

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Δήμητρα/Pachamama» ο Victorino Flores παρουσιάζει μία φωτογραφική σειρά γυναικείων πορτραίτων στα οποία ανιχνεύει το χαρακτήρα τους και παίζει με τις τεχνικές καλλωπισμού (maquillage) της εποχής μας.

 

Γκαλερί Espace Cinko, 12-18 passage Choiseul 75002 Paris et/ou, 40 rue des petits champs 75002 Paris
Διάρκεια έκθεσης: 17-23 Μαρτίου 2014
Εγκαίνια: Τρίτη 18 Μαρτίου, ώρα 7:00 μμ
Tel: (+33) 01 42 96 05 63 Mobile: (+33) 06 08 07 77 11

Email: contact@espacecinko.com

Πηγή: Art22

 

Δήμητρα/Pachamama

Inspirés par deux mythes de leur pays d’origine, la Grèce et le Pérou, Anastasia Zoé Souliotou, plasticienne, et Victorino Flores, photographe, présentent à l’Espace Cinko à Paris Δήμητρα/Pachamama,  exposition de peinture et de photographie.

du 17 jusqu’au 23 mars 2014
vernissage le mardi 18 mars à 19h00

à l’Espace Cinko

Entre Opéra et Palais Royal,
12-18 passage Choiseul 75002 Paris et/ou

40 rue des petits champs 75002 Paris

Métro : Pyramides ou Quatre septembre

Parking : 15 rue des Pyramides ou place du marché Saint-Honoré





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Ο Μίκης Θεοδωράκης στο... Αλιβέρι

05 Μαϊου 2024, 15:04
 Μια πολύ ενδιαφέρουσα πολιτιστική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αλιβέρι από την καταξιωμένη μουσική ομάδα ...

Εθνική Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

11 Μαρτίου 2024, 10:39
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ    Τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, στις 18.00, θα γίνει «Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα τής Γυναίκας», ...

Τιμητική εκδήλωση για τον Γιάννη Κορίδη

25 Φεβρουαρίου 2024, 00:15
 Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και οι εκδόσεις Ιωλκός σάς προσκαλούν στην τιμητική εκδήλωση της ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0