Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Έφθασαν στη Βουλή με χειροπέδες Γερμενής - Μπούκουρας

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Έφθασαν στη Βουλή με χειροπέδες Γερμενής - Μπούκουρας

«Φρούριο» η Βουλή για τη συζήτηση άρσης ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής

 

Μετά τη μία το μεσημέρι, οπότε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση για την άρση ασυλιών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και οι προφυλακισμένοι Γιώργος Γερμενής και Ευστάθιος Μπούκουρας, ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί, επιτρέπεται η είσοδος των πολιτών στη Βουλή.
«Φρούριο» η Βουλή για τη συζήτηση άρσης ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Η απόφαση αυτή του προέδρου της Βουλής προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή του κόμματος Θ. Φωτίου να δηλώνει ότι «υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μετά από αυθαίρετη απόφαση του προέδρου της Βουλής να μην επιτρέψει την είσοδο των πολιτών σήμερα στο συγκρότημα της Βουλής».

«Από ό,τι ενημερώθηκαν θα μπορέσουν να εισέλθουν οι πολίτες μετά τη μία» απάντησε ο προεδρεύων στην Ολομέλεια Γιώργος Καλαντζής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, κατήγγειλε ότι «κλειδώθηκε η Βουλή στους πολίτες και δεν επιτρέπεται η είσοδος ούτε στους γονείς των βουλευτών για να ακούσουν τις τοποθετήσεις τους προκειμένου να υπερασπιστούν τον εαυτό τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το αρμόδιο γραφείο της Βουλής δέχθηκε περίπου 50 αιτήσεις άδειας εισόδου ατόμων που ήθελαν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση. Το γεγονός αυτό φαίνεται να θορύβησε τη φρουρά που θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί να επιχειρήσει να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο.

Στο μεταξύ, κατά τη μεταγωγή θα εφαρμοστούν οι κατ΄ακολουθία εντολές που έχει δώσει ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης για πλήρη σεβασμό των δικονομικών εγγυήσεων. Ο κ. Μεϊμαράκης έχει ξεκαθαρίσει από χθες ότι θα πρέπει να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον ποινικό κώδικα για το σεβασμό των δικαιωμάτων των κρατουμένων.

Για το λόγο αυτό από τις υπηρεσίες της Βουλής δεν δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία για το πώς θα εισέλθουν στη Βουλή οι δύο κρατούμενοι και πότε ακριβώς προκειμένου να λάβουν μέρος στη σημερινή συζήτηση στην ολομέλεια για την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας η οποία είχε προσδιοριστεί για τις 12 το μεσημέρι.

Η μεταγωγή βουλευτών στη Βουλή είναι ένα πρωτοφανές γεγονός για τα κοινοβουλευτικά χρονικά.

Η συζήτηση διεξάγεται σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 108 παράγραφος 1 εδάφιο 2 και επομένως το λόγο δικαιούται να πάρει ο βουλευτής που έχει αντίρρηση στην αίτηση του εισαγγελέα για άρση της ασυλίας του.

Ο λόγος δίνεται πάντα, εφόσον ζητηθεί, στον βουλευτή τον οποίο αφορά η αίτηση και στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, οι οποίοι ομιλούν μετά τους τυχόν ομιλητές της κάθε υπόθεσης.

Σύμφωνα με το άρθρο 83 του Κανονισμού, η Βουλή δεν εισέρχεται στην ουσία των υποθέσεων, αλλά ερευνάται μόνο αν η πράξη για την οποία ζητείται η άρση της ασυλίας συνδέεται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα ή η δίωξη ή η μήνυση ή η έγκληση υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα.

Η Βουλή θα αποφασίσει με ονομαστική ψηφοφορία επί των αιτήσεων άρσης της ασυλίας και προκειμένου να αποφεύγεται η οποιαδήποτε σύγχυση στην καταμέτρηση των ψήφων και στην εξαγωγή του αποτελέσματος, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αμφισβητήσεις των αποτελεσμάτων και για τη διευκόλυνση και μόνο της ονομαστικής ψηφοφορίας καταρτίζεται ψηφοδέλτιο στο οποίο ο κάθε βουλευτής αναγράφει το όνομά του, την εκλογική του περιφέρεια και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα διότι αυτό απαιτεί η φανερή ψηφοφορία.

Οι αιτήσεις άρσης ασυλίας για τους κ.κ. Στάθη Μπούκουρα (προσωρινά κρατούμενος ανεξάρτητος πλέον βουλευτής), Γιώργο Γερμενή (προσωρινά κρατούμενος βουλευτής της ΧΑ) και Νίκο Μίχο (ΧΑ) αφορούν σε παράνομη κατοχή πυροβόλών όπλων και εκρηκτικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Για το Νίκο Μίχο η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί, η αίτηση αφορά σε ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
ΕΘΝΟΣ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0