Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τα άσφαιρα του Αλέξη Τσίπρα - Του Δημήτρη Μαυραειδόπουλου

Αρχική | Τα δικά σας άρθρα | Τα άσφαιρα του Αλέξη Τσίπρα - Του Δημήτρη Μαυραειδόπουλου

Κ. Διευθυντά,

Στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα δόθηκε μια μοναδική ευκαιρία να δεχθεί την πρόσκληση δύο βασικών παραγόντων της Ε.Ε., του Γιουνκέρ και του Σόιμπλε σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση όπου ο καθένας από την πλευρά του θα έθετε τις απόψεις του κι εμείς με τη σειρά μας θα βγάζαμε τα συμπεράσματά μας. Αντί αυτού ο Αλέξης περιορίστηκε σε μια παλιομοδίτικη δημαγωγία της δεκαετίας του ’80 ζητώντας το debate να διεξαχθεί μεταξύ αυτού και του πρωθυπουργού της κυβέρνησης. Νομίζω ότι το θέμα μας δεν είναι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, που δέχεται τα τελευταία χρόνια τις καταιγίδες και τ’ αγιάζι, καπετάνιος σε ένα τσακισμένο καράβι που προσπαθεί να το φέρει σε απάνεμο λιμάνι. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο έχει κάνει αυτός και η κυβέρνησή του πολλές προσπάθειες και τα έχουν πάει καλύτερα από ότι περιμέναμε. Άλλωστε όπως λέει και ο σοφός λαός: «Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». Οι παληκαρισμοί του τύπου «GO BACK κα Μέρκελ και κ. Σόιμπλε» είναι ανεδαφική δημαγωγία και αυτό που έχει αξία για μας είναι πως θα διαχειριστούμε καλύτερα το χρέος και η θέση της χώρας μέσα στην Ε.Ε. και την Ο.Ν.Ε. Γιατί στο τέλος εμείς θα τρέχουμε και θα παρακαλάμε για δανεικά.
Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γνωρίζουν τα σοφά λόγια του Σόλωνα: «Τα αλόγιστα δάνεια τους ελεύθερους δούλους εποίησαν» και ότι σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία όταν ξοδεύεις περισσότερα από αυτά που παράγεις οδηγείς τη χώρα και το λαό σε τριτοκοσμικές συνθήκες και στην υποτέλεια. Καλές και χρήσιμες οι βαλβίδες ασφαλείας σε μια χύτρα ταχύτητος του ΣΥΡΙΖΑ, του Πέπε Γκρίλο, της Λεπέν και των άλλων αρκεί να μην εκραγεί το καζάνι που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας νέος και συμπαθής πολιτικός που το μέλλον είναι μπροστά του. Δεν χρειάζεται να αντιγράφει παλιομοδίτικες και ξεπερασμένες πολιτικές της εποχής του Ανδρέα Παπανδρέου με ανέφικτες υποσχέσεις και διορισμούς γιατί «το ψέμα», όπως έλεγε ο ποιητής και τραγικός Σοφοκλής, «δεν προλαβαίνει να ζήσει για να γεράσει» για να τον συμπληρώσει ο θυμόσοφος λαός μας «η αλήθεια ακόμα και κουτσή φτάνει ως την κορυφή». Κάποιοι σ’ αυτή τη χώρα δεν έχουν να χάσουν τίποτα και το σύνθημά τους είναι «φωτιά και μπούρμπερη σε όλα». Αλλά οι νοικοκυραίοι και όσοι έχουν παιδιά πρέπει να βλέπουν και να αποφασίζουν για το μέλλον αυτής της πολύπαθης χώρας.

Παν.Αρκάδιος

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μια Αλφαβήτα ο δρόμος του Κορωνοϊού - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

18 Ιουλίου 2021, 13:24
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

200 χρόνια ελευθερίας 1821-2021 - Της Μαρίας Παπαδοπούλου

07 Απριλίου 2021, 23:51
 Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την ...

Ένα δάκρυ για τον Ντιέγκο - Του Δημήτρη Σουλιώτη

06 Δεκεμβρίου 2020, 05:10
Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή… Ακούγοντας την είδηση του θανάτου του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0