Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κι άλλη μείωση στους θανάτους από ναρκωτικά!

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Κι άλλη μείωση στους θανάτους από ναρκωτικά!

Βασίλης Βενιζέλος

 

Πρόκειται για πολύ αισιόδοξη είδηση και οφείλουμε να την επισημάνουμε!

Η ετήσια έκθεση του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ) του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) του Πανεπιστημίου Αθηνών, για την κατάσταση των ναρκωτικών στην Ελλάδα το έτος 2012, θα δοθεί την ερχόμενη Τρίτη 27 Μαϊου στη δημοσιότητα, αλλά το protagon εξασφάλισε ήδη κάποια από τα πολύ σπουδαία στατιστικά στοιχεία τα οποία περιλαμβάνει!

Έτσι, πολύ σημαντικά, αισιόδοξα και ελπιδοφόρα είναι εκείνα τα στοιχεία τα οποία αφορούν τους αιφνιδίους θανάτους εξαιτίας υπερβολικής δόσης ναρκωτικών στη χώρα μας κατά το έτος 2012.

Σύμφωνα με την έκθεση λοιπόν, ο αριθμός των αναφερθέντων θανάτων συνέχισε τη σημαντικά φθίνουσα πορεία του και το 2012. Το ΕΚΤΕΠΝ επικαλείται τα σχετικά στοιχεία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, τα οποία δείχνουν ότι, ενώ το 2009 αναφέρθηκαν 235 σχετιζόμενοι με τα ναρκωτικά θάνατοι, το 2012 ο αντίστοιχος αριθμός ανήλθε μόλις σε 77, με το 2011 να σημειώνει 121 τέτοιους θανάτους!

Σύμφωνα πάντα με την έτησια έκθεση του ΕΚΤΕΠΝ για το 2012, η μείωση των θανάτων σχετίζεται με τη σημαντική αύξηση των προγραμμάτων χορήγησης υποκαταστάτων στη χώρα μας κατά το χρονικό διάστημα 2010 - 2013.

Ο περιορισμός του αριθμού των αιφνιδίων θανάτων εξαιτίας υπερβολικής δόσης ναρκωτικών, αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς και καίριους σκοπούς της πολύτιμης πολιτικής για την μείωση της βλάβης και, καθώς αυτή η πολιτική συνδέεται απολύτως με την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τέτοια στατιστικά στοιχεία μόνον χαρά και ικανοποίηση μπορούν να προσφέρουν!
Protagon.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0