Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Δήμοι: Επανεκλέγονται Καμίνης-Μπουτάρης σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη - Εξελέγη ο Μώραλης-Πελετίδης σε Πειραιά-Πάτρα

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Δήμοι: Επανεκλέγονται Καμίνης-Μπουτάρης σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη - Εξελέγη ο Μώραλης-Πελετίδης σε Πειραιά-Πάτρα

Τα αποτελέσματα για τον β' γύρο στις κυριότερες πόλεις



Οι πρώτοι πανηγυρισμοί της αποψινής βραδιάς ξεκίνησαν –και μάλιστα σε οπαδικό πνεύμα- από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, όπου ο δήμος άλλαξε «χέρια» περνώντας στον ανεξάρτητο υποψήφιο κ. Γιάννη Μώραλη. Σε πανηγυρικό κλίμα, ανακοινώθηκε και η επανεκλογή του κ. Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, ενώ πριν λίγη ώρα, οι υποστηρικτές του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, συγκεντρώθηκαν για να τον συγχαρούν για την επανεκλογή του στο «τιμόνι» του δήμου. Ο κύκλος των μεγάλων δήμων της χώρας, συμπληρώνεται με την εκλογή με ποσοστό 61,8%, του νέου δημάρχου Πατρέων, κ. Κωνσταντίνου Πελετίδη, υποψηφίου του ΚΚΕ, καθώς και του κ. Βασίλη Λαμπρινού στο Ηράκλειο με 61%. Πρόκειται μάλιστα για μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές της βραδιάς, καθώς ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης είχε τερματίσει πρώτος την προηγούμενη Κυριακή και μάλιστα με 41% έναντι 28,3%.

Σαρωτική νίκη με ποσοστό κοντά στο 70% (ενσωμάτωση 18,3%) πέτυχε ο νέος δήμαρχος Χαϊδαρίου, ο δεύτερος δήμαρχος που εκλέγει το ΚΚΕ, κ. Μιχαήλ Σελέκος, έμπειρο στέλεχος του κόμματος στην τοπική αυτοδιοίκηση. Με παρόμοιο ποσοστό στο δήμο Ραφήνας – Πικερμίου εκλέγεται ο κ. Βασίλειος Πιστικίδης. Παραμένει για τα επόμενα πέντε χρόνια δήμαρχος Ιλίου με ποσοστό, που στο 46% της ενσωμάτωσης, φτάνει στο 69,35%, ο κ. Νικόλαος Ζενέτος.

Ένας ακόμη μεγάλος δήμος, αυτός του Αγρινίου, αλλάζει «χέρια» και περνά με ποσοστό 67,65% στον «γαλάζιο» υποψήφιο, κ. Γεώργιο Παπαναστασίου, που άφησε στη δεύτερη θέση τον απερχόμενο δήμαρχο, κ. Παύλο Μοσχολιό. Ανατροπή του αποτελέσματος της προηγούμενης Κυριακής έχουμε στον δήμο Ιεράπετρας όπου δήμαρχος φαίνεται πως αναδεικνύεται (καταμέτρηση στο 18,8% των τμημάτων) ο κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με 62,51%. Με υψηλή ενσωμάτωση (37,74%), πρώτος στο δήμο Ελευσίνας έρχεται ο κ. Γεώργιος Τσουκαλάς. Στον δήμο Γλυφάδας, τη νίκη κρατά με ποσοστό 62,92% ο υποψήφιος της ΝΔ, κ. Γεώργιος Παπανικολάου, όπως και ο ανεξάρτητος υποψήφιος κ. Δημήτρης Κάρναβος, νέος δήμαρχος Καλλιθέας με 61,37% στο 34% των ψηφισάντων.

Επανεκλέγεται με ποσοστό 62% ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, κ. Παντελής Ξυριδάκης. Αντιθέτως, στο δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος ο κ. Δημήτριος Μάρκου αφήνει δεύτερο τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Χρήστο Μάρκου, με ποσοστό 60,96%. Νέος δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αναδεικνύεται ένας ακόμη αριστερός υποψήφιος, ο κ. Χρήστος Βρεττάκος, με 60,57%. Αριστερή στροφή κάνει και ο δήμος Καισαριανής, όπου με ποσοστό 60,23% φαίνεται πως εκλέγεται ο κ. Γεώργιος Κοντοσταύλος, με καταμετρημένο το 16,67% των τμημάτων.

Με καταμετρημένο το 48,18% των εκλογικών τμημάτων, νέος δήμαρχος Βόλου εκλέγεται ο κ. Αχιλλέας Μπέος με ποσοστό 53,4%, αφήνοντας πίσω με 46,60% τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖα κ. Μαργαρτίτη Πατσιαντά.

Τα πρώτα αποτελέσματα για τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας διαμορφώνονται ως εξής:


Δήμος Αθηναίων (ενσωμάτωση 48,56%)


Γιώργος Καμίνης 51,67%
Γαβριήλ Σακελλαρίδης 48,33%

Δήμος Πειραιά (ενσωμάτωση 47,47%)


Γιάννης Μώραλης 55,19%
Βασίλειος Μιχαλολιάκος 44,81%

Δήμος Θεσσαλονίκης (ενσωμάτωση 54,62%)

Γιάννης Μπουτάρης 58,17%
Σταύρος Καλαφάτης 41,83%

Δήμος Πατρέων (ενσωμάτωση 46,77%)

Κωνσταντίνος Πελετίδης 62,52%
Κωνσταντίνος Χριστόπουλος 37,48%

Δήμος Βόλου (ενσωμάτωση 63,56%)

Αχιλλέας Μπέος 53,82%
Μαργαρίτης Πατσιαντάς 46,18%

Δήμος Λαρισαίων (ενσωμάτωση 38,71%)


Απόστολος Καλογιάννης 53,75%
Ειρήνη Καραλαριώτου 46,25%
ΤΟ ΒΗΜΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0