Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Εικόνες ενός μαύρου μέλλοντος προσεχώς...

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Εικόνες ενός μαύρου μέλλοντος προσεχώς...

Ιδιαίτερα «μαύρα» συμπεράσματα βγαίνουν από τις χθεσινές ευρωεκλογές που έγιναν στην χώρα. Οι έλληνες σχεδόν 24 χρόνια μετά την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε φαίνεται πως ειναι κουρασμένοι και σκέπτονται να αμφισβητήσουν την θέση της χώρας στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Πιο συγκεκριμένα το ποσοστό των ελλήνων που θα … «διακινδύνευαν» μια έξοδο της χώρας από την Ε.Ε είναι το 26,44% του ΣΥΡΙΖΑ και το 9,38% της Χ.Α,το 3,39% των ΑΝΕΛ και το 6% του Κ.Κ.Ε δηλαδή 45,2% ενώ το ποσοστό των ελλήνων που επιθυμούν η χώρα να παραμείνει στην Ε.Ε είναι περίπου 38%, το άθροισμα δηλαδή της Ν.Δ, της ΕΛΙΑΣ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Τα παραπάνω κομμάτι με κατηγορηματικό τρόπο και τα μεν και τα δε έχουν δηλώσει την θέση τους περί της παραμονής η μη της χώρας στην Ε.Ε

Υποκύπτουν στις σειρήνες της αποχώρησης από την Ε.Ε και του σκισίματος του μνημονίου ; Η απλώς κουραστήκαν τώρα που πια τα ευρωπαϊκά κονδύλια και τα εύκολα δανεικά του παπανδρεικου ΠΑΣΟΚ έχουν πια περάσει ανεπιστρεπτί;  Άξιζε η Ελλάδα την είσοδο της στην ενωμένη Ευρώπη ή τώρα που οι συμπολίτες μας βλέπουν τι πραγματικά σημαίνει Ευρώπη το ξανασκέφτονται;

Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά θα δώσει το άμεσο μέλλον αλλά μάλλον δεν θα είναι ευοίωνες. Και δεν θα είναι ευοίωνες γιατί κάνεις από τους Ευρωπαίους εταίρους μας δεν θα δει με καλό μάτι τα αποτελέσματα αυτά μετά από ένα πακτωλό χρημάτων που έδωσε η Ευρώπη στην Ελλάδα για να στηρίξει την ευρωπαϊκή της πορεία. Η ώρα που θα κουραστεί η Ευρώπη με την χώρα μας φαίνεται να πλησιάζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα… Και τότε δεν θα έχει σημασία ποιο θα είναι πρώτο και ποιο δεύτερο κόμμα αλλά ένα θα υπάρχει βενζίνη στα βενζινάδικα… 

Τα διεθνή ΜΜΕ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν τα γερμανικά ΜΜΕ την ροή των αποτελεσμάτων και των προγνωστικών από την Αθήνα.

Τα δύο κανάλια της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD και ZDF μετέδωσαν ανταποκρίσεις από την Αθήνα, στις οποίες επισημάνθηκε κυρίως το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και η ανάδειξη της Χρυσής Αυγής ως τρίτου κόμματος.

Η καλή είδηση είναι ότι η κυβέρνηση φαίνεται να παραμένει σταθερή, επισήμανε ο ανταποκριτής του ARD, ενώ ως κακή είδηση μετέφερε το γεγονός ότι στην επόμενη Ευρωβουλή θα εκπροσωπηθεί η Χρυσή Αυγή, ένα «ανοιχτά φασιστικό, εθνικιστικό, αντισημιτικό κόμμα».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο ίδιος ανταποκριτής εκτίμησε ότι δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό για την ώρα, αλλά επισήμανε ότι το φθινόπωρο μπορεί τα πράγματα να αλλάξουν, ενώ αναφέρθηκε και στο ορόσημο της προεδρικής εκλογής το 2015.

Ο ανταποκριτής αυτός, απαντώντας σε ερώτηση εάν η πορεία των μεταρρυθμίσεων τίθεται σε κίνδυνο από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας τάσσεται εναντίον του προγράμματος λιτότητας και ζητά κούρεμα του ελληνικού χρέους, εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται και πρόσθεσε ότι και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διεκδικεί ελάφρυνση του χρέους, μέσω επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και μείωσης των επιτοκίων.

Εκλογές

Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, το συντομότερο δυνατό, είναι, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, το μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών.

Σε σχετική δήλωσή του, ο κ Τσίπρας τόνισε ότι η λαϊκή ετυμηγορία στις ευρωεκλογές ανέδειξε την Αριστερά πρώτη δύναμη με σημαντική διαφορά, υπογραμμίζοντας ότι ο λαός έδωσε εντολή για τη συγκρότηση μιας πλατιάς, δημοκρατικής προοδευτικής συμμαχίας που θα κερδίσει τις εκλογές και θα αναλάβει το έργο της κοινωνικής σωτηρίας και της ανασυγκρότησης της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η ΝΔ έχασε 7% από τον Ιούνιο του 2012, και το ΠΑΣΟΚ 5%, ενώ εάν γίνονταν σήμερα εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάμβανε 130 έδρες και η ΝΔ 69 έδρες.

«Από το συνδυαστικό αποτέλεσμα προκύπτει η απόρριψη του εκβιασμού του κ. Τσίπρα», τόνισε μεταξύ πολλών άλλων στο σχόλιό του για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος.

Ο ίδιος επανέλαβε την ανάγκη για την επικαιροποίηση της κυβερνητικής συμφωνίας, ενώ προανήγγειλε τη διεξαγωγή ιδρυτικού συνεδρίου για την Ελιά τον προσεχή Οκτώβριο.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ανήγγειλε ότι θα λάβει τρεις πρωτοβουλίες:

Η πρώτη αφορά την κυβέρνηση και θα ζητήσει επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.

Η δεύτερη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον οποίο θα ζητήσει να αναλάβει στο δικό του επίπεδο, πρωτοβουλίες για εθνική συσπείρωση, πέραν της κυβέρνησης.

Η τρίτη αφορά το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη. Ο ίδιος, όπως είπε, θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή, τον Οκτώβριο, ενός ιδρυτικού συνεδρίου, θεωρώντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη η συσπείρωση της παράταξης και επαναλαμβάνοντας ότι η πόρτα του διαλόγου είναι ανοιχτή για όλους.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος τόνισε, επίσης, ότι την προηγούμενη Κυριακή τα λανθασμένα exit-polls λειτούργησαν ευεργετικά για τη δημοκρατία και τη διαφάνεια και «ο λαός κατάλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ το ήθελαν κάποιοι ως θύμα».
Σοφοκλέους 10





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0