Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Άτυπη παράταση μέχρι τα μέσα Ιουνίου για την υποβολή του Ε9

Αρχική | Οικονομία | Άτυπη παράταση μέχρι τα μέσα Ιουνίου για την υποβολή του Ε9

Άτυπη παράταση δόθηκε στην υποβολή του Ε9 μετά και τις έντονες αντιδράσεις από τους λογιστές, αλλά και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο taxisnet. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, οι δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2014, οι οποίες θα υποβληθούν μέχρι την έκδοση των εκκαθαριστικών-δηλώσεων του φόρου στα μέσα Ιουνίου δεν θα επιβαρύνονται με πρόστιμα.

Ειδικότερα, από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι, λόγω της εφαρμογής του ΕΝΦΙΑ για πρώτη φορά, οι δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (Ε9) έτους 2014, οι οποίες θα υποβληθούν μέχρι την έκδοση των εκκαθαριστικών-δηλώσεων του φόρου στα μέσα Ιουνίου, με βάση νομοθετική ρύθμιση που θα προωθηθεί για ψήφιση, δεν θα επιβαρύνονται με πρόστιμα. Μετά την έκδοση των εκκαθαριστικών, θα προβλεφθεί νομοθετικά εύλογος χρόνος για διορθώσεις τυχόν λαθών χωρίς επιβαρύνσεις. Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή του Περιουσιολογίου (Ε9) παραμένει ανοικτή (σήμερα είναι η 103η ημέρα λειτουργίας της) και το 50% των δηλώσεων έχει υποβληθεί τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Την παράταση της προθεσμίας έως τις 30 Ιουνίου για την υποβολή του Ε9 είχε ζητήσει νωρίτερα το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Κόλλιας επισημαίνει τα έντονα παράπονα και τις εκκλήσεις, που έχουν καταγραφεί στο Επιμελητήριο από λογιστές - μέλη του, ώστε να αποφευχθεί η πολλαπλή επίσκεψη του φορολογούμενου στα φοροτεχνικά γραφεία και η συνεπαγόμενη ταλαιπωρία.

Σύμφωνα με τον Κ. Κόλλια «τα νέα προβλήματα, που παρουσιάζονται ξανά από χθες στο taxisnet, καθιστούν αδύνατη την υποβολή Ε9 από τους φορολογούμενους στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων».

«Για το σκοπό αυτό», πρόσθεσε ότι, «κρίνεται περισσότερο από απαραίτητη η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή του εντύπου, έως τις 30 Ιουνίου, μαζί με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, ώστε να σταματήσει το ταχύτερα δυνατό η ταλαιπωρία των φορολογουμένων».
Η Αυγή





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση "Χάρτινος δράκος" κατά της φοροδιαφυγής - Εμπλέκονται 287 κινεζικές επιχειρήσεις

18 Ιουλίου 2024, 16:56
Στην αποκάλυψη ενός διεθνούς και καλά οργανωμένου κυκλώματος φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ...

Σκυλακάκης: Τα 3 μέτρα στήριξης των καταναλωτών για τις αυξήσεις στο ρεύμα

17 Ιουλίου 2024, 12:23
- Τι ισχύει για την επιδότηση τον Αύγουστο     Ο υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη επαναφορά του τέλους ...

Μαφία και στα ακίνητα του Δημοσίου – Πώς δρούσε

15 Ιουλίου 2024, 14:51
Στοιχεία για κύκλωμα που λυμαινόταν ακίνητα του Δημοσίου έχει παραδώσει στις αρμόδιες αρχές η ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0