Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

ΣτΕ: «Πράσινο φως» στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων

Αρχική | Υγεία | ΣτΕ: «Πράσινο φως» στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων

Απέρριψε την προσφυγή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

 

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που ζητούσε να κριθεί αντισυνταγματική και παράνομη, υπουργική απόφαση, η οποία καθιέρωσε την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων.


Με την από 30.11.2010 υπουργική απόφαση, αλλά και τον νόμο 3868/2010, «καθιερώνεται η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων που ανήκουν στο ΕΣΥ με την επέκταση των εξωτερικών ιατρείων και τη διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων πέραν του τακτικού ωραρίου.


Παράλληλα, καθορίζεται η δαπάνη για τις ιατρικές επισκέψεις, τα χειρουργεία και τις άλλες επεμβατικές πράξεις που πραγματοποιούνται κατά την λειτουργία των νοσοκομείων μετά το ωράριο, ενώ καθορίζεται και η πρόσθετη αμοιβή των γιατρών.


Η Ολομέλεια του ΣτΕ, με την υπ΄ αριθμ. 2113/2014 απόφασή της, απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ επισημαίνει στην δικαστική απόφαση, ότι η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ δεν θίγουν το υφιστάμενο σύστημα των γενικών εφημεριών των νοσοκομείων.


Ακόμη, αναφέρει η Ολομέλεια, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του νόμου 3868/2010, η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων αποβλέπει στην ενίσχυση του δημοσίου χαρακτήρα της υγείας και στην αναζωογόνηση του ΕΣΥ.

ΤΟ ΒΗΜΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

«Καμπανάκι» Τσιόδρα: Η αμφισβήτηση των εμβολιασμών έχει συνέπειες

07 Μαρτίου 2024, 19:15
 - Δεν δικαιολογούμαστε να έχουμε επιδημίες ιλαράς το 2024     Φωτό: Pixabay.com Στην Ελλάδα, από την αρχή ...

Χειροπέδες σε γιατρό Κέντρου Υγείας - Έδινε ψεύτικες βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

02 Μαρτίου 2024, 18:34
 Ηλεία   Ο γιατρός είχε συνάψει συμφωνία με "ιατρικούς επισκέπτες" συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, για να συνταγογραφεί ...

Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για 50.000 ασθενείς

26 Φεβρουαρίου 2024, 21:45
Φωτό: Pixabay.com Καϊτανίδου Μάρθα Την αξιοποίηση 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μην ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0