Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Θυμάστε την τραγωδία του "Κάπα Μαρούση" το 1991;

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Θυμάστε την τραγωδία του "Κάπα Μαρούση" το 1991;


Μνήμες «Κάπα - Μαρούση» θύμισε η τραγωδία








Δεκαεννιά χρόνια πριν

6/5






 

Δεκαεννέα χρόνια πριν μια τραγωδία σαν τη χθεσινή, στο υποκατάστημα της Τράπεζας Marfin, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.



Στις 10 Ιανουαρίου του 1991 άγνωστοι πυρπόλησαν το γνωστό κατάστημα «Κάπα - Μαρούση», με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους από ασφυξία τέσσερα άτομα. Εγκλωβίστηκαν στο κτίριο και πέθαναν και αυτοί, όπως οι υπάλληλοι της Marfin, από ασφυξία.

Ο εμπρησμός είχε σημειωθεί έπειτα από εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας (είχε προηγηθεί η δολοφονία του καθηγητή Τεμπονέρα).

Η φωτιά αρχικά εκδηλώθηκε στο ισόγειο του κτιρίου, όπου στεγαζόταν το βιβλιοχαρτοπωλείο Λίβα.

Οι φλόγες επεκτάθηκαν γρήγορα και τύλιξαν το κατάστημα «Κάπα Μαρούση», με συνέπεια να πεθάνουν από ασφυξία ο 32χρονος επιχειρηματίας Περικλής Ρεπάκης, ο 57χρονος δικηγόρος Μανόλης Κοντόπουλος, ο 59χρονος χρυσοχόος Ιωάννης Νεμετζίδης και ένα αγνώστων στοιχείων νεαρό άτομο. Σχετικά με τα αίτια αυτής της πυρκαγιάς υπήρξαν διάφορες εκδοχές. Η ένορκη διοικητική εξέταση που έγινε από την αρμόδια υπηρεσία ανέφερε «εμπρησμό του κτιρίου από αναρχικούς».

Επειτα από λίγο καιρό, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών (3418/1997), η πυρκαγιά χαρακτηρίστηκε βομβιστική ενέργεια και αποδόθηκε είτε σε ρίψη βόμβας μολότοφ από κάποιους αναρχικούς είτε σε δακρυγόνο που εκτοξεύτηκε από αστυνομικούς.

EΘNOΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=11688944

13.12.08





Δεκαεφτά χρόνια τον "καίνε"...
Του'καψαν το μαγαζί, δεν τον αποζημίωσαν για την καταστροφή που υπέστη, και τον έβαλαν και 2 φορές φυλακή. Απίστευτη περιπέτεια του επιχειρηματία Δημ.Μαρούση, ιδιοκτήτη του ιστορικού καταστήματος ρούχων Κ.ΜΑΡΟΥΣΗ.
Ένα κομμάτι της περιπέτειάς του εξιστόρησε το πρωί στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση. Του έχουν επιδικάσει αποζημίωση 600.000 ευρώ, κι έχει πάρει μόνο τις 70.000. Μπήκε 2 φορές φυλακή γιατί...
δεν είχε να πληρώσει τους προμηθευτές του. Μετά από 17 χρόνια δικαστηρίων, το Ελληνικό Δημόσιο έχει καταφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κι ο άνθρωπος περιμένει ακόμη. Από το μεγάλο εκείνο κατάστημα, ο Δ. Μαρούσης έχει ένα μαγαζάκι (μια τρύπα 30 τετραγωνικών) στην Ακαδημίας, για να επιζήσει. Τραγική ειρωνεία. Το μεγάλο κατάστημα καταστράφηκε από μολότοφ στα επεισόδια που έγιναν το '91 για τον θάνατο του Τεμπονέρα. Το μικρό μαγαζάκι γλύτωσε παρά τρίχα από την βροχή των μολότοφ που έπεφταν στα επεισόδια της Δευτέρας...



Αναρτήθηκε από nonews-NEWS στις 21:45






Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0