Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Συναυλία κάτω από την Ακρόπολη από το περιοδικό GEO – Αξίζει να παρευρεθούμε όλοι!

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Συναυλία κάτω από την Ακρόπολη από το περιοδικό GEO – Αξίζει να παρευρεθούμε όλοι!


Η προγραμματισθείσα εκδήλωση για τις 5 Μαΐου αναβλήθηκε λόγω των τραγικών γεγονότων, που συγκλόνισαν όλους μας.


Ραντεβού αύριο, Παρασκευή, στις 19.30 στον Αύλειο χώρο του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων, στην Πλατεία Αέρηδων στην Πλάκα, Διογένους 1-3.


 Αξίζει τον κόπο!


Το δελτίο τύπου της εκδήλωσης



2010 ΕΤΟΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ
 


Τετάρτη 5 Μαΐου 2010


Ημέρα οικολογικής δράσης του περιοδικού GEO
«Η βιοποικιλότητα γύρω από την Ακρόπολη»

Το περιοδικό GEO συμμετέχει στις εκδηλώσεις που γίνονται παγκοσμίως για το έτος βιοποικιλότητας με μια ολοήμερη εκδήλωση εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα, στην περιοχή πέριξ του λόφου της Ακρόπολης.
Την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010 στις 11 το πρωί, ο βιολόγος-περιβαλλοντολόγος  Μαρτίνος Γκαίτλιχ, συνοδευμένος από ομάδα παιδιών θα κάνουν έναν περίπατο γύρω από την Ακρόπολη, ανακαλύπτοντας τη φύση που υπάρχει εκεί. Παπαρούνες, ανεμώνες, χασμόφυτα και ασπάλαθοι ξεπροβάλλουν στα αρχαία μνημεία της Αθήνας, ενώ δεν λείπουν τα πτηνά, οι πεταλούδες, τα ερπετά και τα αμφίβια.
Μια διαφορετική βόλτα, λοιπόν, μπροστά στις κάμερες τηλεοπτικών σταθμών που θα αποδείξει ότι η πυκνοκατοικημένη Αθήνα εξακολουθεί να διαθέτει μια πλούσια και ενδιαφέρουσα βιοποικιλότητα, την οποία είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε.
Στόχος της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης», είναι να επισημάνει ότι το δίκτυο όλων των μορφών ζωής, η βιοποικιλότητα, είναι ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας σε εύθραυστη αλληλεξάρτηση με τον ανθρώπινο πολιτισμό.
Αυτή η «βόλτα γύρω από την Ακρόπολη» θα κινηματογραφηθεί με σκοπό τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ που θα αξιοποιηθεί από όλες τις εκδόσεις του GEO ανά τον κόσμο.
 
Η ημέρα οικολογικής δράσης του περιοδικού GEO κορυφώνεται το απόγευμα στις 19.00 με μια συναυλία για σόλο άρπα στον αύλειο χώρο του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων στους Αέρηδες, στην Πλάκα. Η διακεκριμένη Ελληνίδα σολίστ Ευαγγελία Κιοσόγλου μεταξύ των φυσιολατρικών έργων του προγράμματος θα ερμηνεύσει και τη σύνθεση “Micromeria acropolitana” του Έλληνα συνθέτη Μιχάλη Κουμπιού, μια παραγγελία του GEO. Ένα έργο αφιερωμένο στο ενδημικό φυτό του ιερού βράχου της Ακρόπολης.
 
Τα ίχνη της “Micromeria acropolitana” είχαν χαθεί από το 1908. Εντοπίστηκε εκ νέου το 2006 ως συστατικό στοιχείο τής εν ζωή χλωρίδας του ιερού βράχου, χάρη στον Έλληνα βιολόγο Γρηγόρη Τσούνη, ο οποίος και θα παραβρεθεί στη συναυλία.

 Σχετικό άρθρο:


Ακρόπολη: Μια εκδήλωση αλλιώτικη από τις άλλες από το περιοδικό GEO – Αξίζει να παρευρεθούμε όλοι!





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0