Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κατέρρευσαν κτίρια στην Κίνα από σεισμό 6,5 Ρίχτερ - Τουλάχιστον 400 οι νεκροί (video)

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Κατέρρευσαν κτίρια στην Κίνα από σεισμό 6,5 Ρίχτερ - Τουλάχιστον 400 οι νεκροί (video)

Φωτο: Boston.com

 


Στους 400 ανήλθε τη Δευτέρα ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτικών Υποθέσεων της χώρας αυτής, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των τραυματιών έφτασε στους 1.800.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στην πόλη Λονγκτούσαν της περιφέρειας Λουντιάν. Τουλάχιστον 12.000 σπίτια κατέρρευσαν και 30.000 ακόμη υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.

Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κεκιάνγκ, πρόκειται να μεταβεί το πρωί της Δευτέρας στη Λουντιάν, προκειμένου να επιβλέψει το έργο αρωγής, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, Νέα Κίνα.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, περίπου 2.500 στρατιώτες είχαν σταλεί στην περιοχή, καθώς και 300 αστυνομικοί και πυροσβέστες.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν 400 ακόμα διασώστες με 12 ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για να βοηθήσουν στον εντοπισμό τυχόν επιζώντων.

Επίσης, χιλιάδες σκηνές, κρεβάτια και κουβέρτες στάλθηκαν ώστε να παράσχουν καταφύγια έκτακτης ανάγκης στους κατοίκους των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν.

Η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο είναι αυτή της Λουντιάν. Πολλά κτίρια, κυρίως παλαιά, δεν άντεξαν στο σεισμό "Οι τοίχοι έπεσαν, οι σωλήνες του νερού έσπασαν. Διακόπηκε η ηλεκτροδότηση", ανέφερε στο Weibo ένας άλλος χρήστης, κάτοικος της Λουντιάν. Προβλήματα παρουσιάζονται επίσης στο τηλεφωνικό δίκτυο της περιοχής.

«Οι δρόμοι μοιάζουν με πεδίο μάχης (...) Δεν έχω ξαναζήσει τέτοιο σεισμό. Το μόνο που βλέπω τριγύρω μου είναι ερείπια» είπε μια κάτοικος, η Μα Λίγια, μιλώντας στο Νέα Κίνα.

Σε βίντεο που μεταδόθηκαν από το CCTV διακρίνονται κάτοικοι της Λουντιάν, έντρομοι από τη δόνηση να πετάγονται γρήγορα από τα κτίρια και να συγκεντρώνονται στους δρόμους.

ΤΑ ΝΕΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0