Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Και τώρα οι «μεγάλοι» - του Τάσου Τέλλογλου

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Και τώρα οι «μεγάλοι» - του Τάσου Τέλλογλου




















12/05/2010

 



Photo: phlewght

Μία από τις μεγάλες, εγγενείς αδυναμίες της τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία για όσους είμαστε γύρω στα 50 είναι ολόκληρη η ζωή μας, ήταν το γεγονός ότι οι επώνυμοι, οι ισχυροί και οι πλούσιοι έχουν το δικαίωμα να μην περνούν από το ταμείο.


Το δικαίωμα μετά την εισβολή της ιδιωτικής τηλεόρασης στη ζωή μας επεκτάθηκε και στους δημόσια γνωστούς. Θυμάμαι το 2002 μετά τη σύλληψη των μελών της 17Ν πώς μία συνήγορος κατηγορουμένων επαίρετο δημόσια ότι την είχαν αφήσει σε μπλόκο της τροχαίας για κράνος χωρίς πρόστιμο επειδή την είχαν αναγνωρίσει από τις συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Τώρα μοιάζει κάτι να αλλάζει. Δεν είναι μόνο η περίπτωση του Κύπριου εφοπλιστή με τα δεκάδες ακίνητα που είχε αγοράσει με εξωχώριες εταιρείες που καλείται στο ταμείο για να πληρώσει εκείνο το γλίσχρο 3% που οφείλουν όσοι αντί του ηθικού επιλέγουν το…νόμιμο. Μαθαίνω ότι και άλλοι επώνυμοι, διάσημοι και ισχυροί παίρνουν –ίσως για πρώτη φορά στη ζωή τους τη θέση τους μπροστά στο δημόσιο ταμείο:

- Έτσι οι ιδιοκτήτες των εταιρειών Jetoil και Revoil καλούνται να πληρώσουν για 9000 φορτία καυσίμων που είχαν μεν φορτωθεί για τη Βουλγαρία η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων ωστόσο θεωρεί ότι ξεφορτώθηκαν στην εσωτερική αγορά. Οι εταιρείες λένε ότι δεν γνώριζαν (!), ο νόμος λέει ότι υπέχουν αντικειμενική ευθύνη έστω και αν δεν γνώριζαν εφ όσον το φορτίο δεν έφτασε στον προορισμό του. Το θέμα έχει και διεθνή διάσταση καθώς οι Βούλγαροι θέλουν να εισπράξουν ΦΠΑ-που αποδίδεται στην Ένωση-για φορτία που προορίζονταν για τη βουλγάρικη αγορά.

- Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε προχθές στους«Νέους Φακέλους» ότι θα δώσει λεπτομέρειες την επόμενη εβδομάδα για την περίφημη υπόθεση των γιατρών του Κολωνακίου που δήλωναν εισοδήματα στο όριο του αφορολόγητου αλλά είχαν ιατρείο στην …Πατριάρχου Ιωακείμ. Για την ώρα κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους που βρέθηκαν στο κύκλωμα των μιζών για τα ορθοπεδικά δεν έχουν από τις αρχές αυτής της εβδομάδας πρόσβαση στους λογαριασμούς τους, επειδή η εισαγγελία τους «μπλόκαρε». Και αυτοί όπως φαίνεται θα περάσουν από το ταμείο.

- Πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά σε αυτή τη χώρα αν οι εφορίες έκαναν τη δουλειά τους. Οι εφορίες είναι ο καθρέφτης της ποιότητας της Γ ελληνικής δημοκρατίας και από μία άποψη ο δικός μας καθρέφτης.

protagon.gr

http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=2481&reftab=37&t=Και-τώρα-οι-«μεγάλοι»



Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



γιωργος την 14 Μαϊου 2010, 18:18
Σχόλιο από γιωργος
Αν και εχω κοψει να βλεπω ειδησεις ειχα δει οτι του βαλανε και χερι στα καναλια απο αυτο το αρθρο που εγραψε για αναστολη αρθρων του συνταγματος.
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
γιωργος την 14 Μαϊου 2010, 18:15
Σχόλιο από γιωργος
εκανα λαθος το ονομα τελογλου ειναι και οχι κουλογλου συγνωμη λαθος ,
ο τελογλου εγραψε το αρθρο , μην μας τρελανει και αυτος κα λουπα.
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
christiannaloupa την 14 Μαϊου 2010, 18:13
Σχόλιο από christiannaloupa
Poly endiaferouses paratiriseis, k. Tsiriko.
Tha psaxso na vro to arthro.
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
γιωργος την 14 Μαϊου 2010, 18:10
Σχόλιο από γιωργος
Ωραιο το αρθρο του κουλογλου πολυ σωστο.

Καποιες φορες ομως ο Κουλογλου με κανει να κουμπωνουμε λιγακι ιδιως απο το αρθρο του που κυκλοφορησε στο προταγον που μας λεει με λιγα λογια..... οτι μια νεα κυβερνησι χρειαζεται η χωρα εθνικης ενοτητας αλλα οπως συνεχιζει ο κουλογλου ...

Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να εχει εκτακτες εξουσίες ,για να το πώ πιο απλά η χώρα είναι σε κατάσταση εκτακτης ανάγκης χωρίς δικτατορία αλλά ορισμένα αρθρα του συνταγματος πρέπει να βγούν “εκτός” η να ερμηνευτούν ανάλογα.

Και αναρωτομαι εγω ο αφελης τι το περασε το συνταγμα της χωρας ο κουλογλου? κανενα σχοινι να το λασκαρουμε και να το βιραρουμε αναλογα τα ζορια?

Ακου αναστολη αρθρων του συνταγματος .
Μην μας τρελανει και αυτος.
Επικροτήστε αυτό το σχόλιο υπερψηφίζοντάς το Αποδοκιμάστε αυτό το σχόλιο καταψηφίζοντάς το
0
συνολικά: 4 | προβολή: 1 - 4

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0