Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τι πέτυχε η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι

Αρχική | Οικονομία | Τι πέτυχε η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι

Κοστέλο: Τέλος Σεπτεμβρίου στη Αθήνα η πλήρης αξιολόγηση

 

Για τα τέλη Σεπτεμβρίου ανανέωσαν το ραντεβού τους στην Αθήνα η τρόικα με την τρόικα μετά τις συναντήσεις στο Παρίσι που έγιναν σε καλό κλίμα και ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 2 μ.μ. της Πέμπτης.


Αυτό που πέτυχε η ελληνική πλευρά είναι ότι υπήρξε συμφωνία, για τα δημοσιονομικά μεγέθη του 2014.


Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες για τον προϋπολογισμό του 2015 καθώς η απαίτηση του προγράμματος είναι η Ελλάδα είναι να διπλασιάσει το πρωτογενές πλεόνασμα (από 1,5% του ΑΕΠ εφέτος στο 3% του ΑΕΠ το 2015).


Ο στόχος αυτός έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτική πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει τους φόρους με πρώτο τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.


Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν το βράδυ της Τετάρτης ότι η τρόικα δεν άνοιξε τα χαρτιά της για θέματα όπως η αύξηση των δόσεων εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών, ούτε έδωσε απαντήσεις στο θέμα της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών των κατοικιών που με κάθε τρόπο θέλει να αποτρέψει η κυβέρνηση.


«Ελπίζουμε να προχωρήσουμε στην πλήρη αξιολόγηση στο τέλος Σεπτεμβρίου στη Αθήνα» δήλωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο αμέσως μετά τα ραντεβού της Τετάρτης.


Την Τετάρτη διαφάνηκαν οι πρώτες ρωγμές στη διαπραγμάτευση με την τρόικα , μόλις η συζήτηση με τους δανειστές έφυγε από τα δημοσιονομικά και το πρωτογενές πλεόνασμα και πέρασε στα επιμέρους ευαίσθητα θέματα, όπως οι ομαδικές απολύσεις, ο συνδικαλιστικός νόμος, αλλά και οι πλειστηριασμοί.


Παρότι η όλη διαπραγμάτευση διατήρησε τον διερευνητικό της χαρακτήρα, με την τρόικα να περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό σε ρόλο ακροατή και να αποφεύγει να ανοίγει τα χαρτιά της, πόσω μάλλον να λαμβάνονται συγκεκριμένες αποφάσεις, έγινε σαφές ότι οι δανειστές δεν έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους σε επίμαχα και επώδυνα ζητήματα, όπως τα εργασιακά και την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

ΤΟ ΒΗΜΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση "Χάρτινος δράκος" κατά της φοροδιαφυγής - Εμπλέκονται 287 κινεζικές επιχειρήσεις

18 Ιουλίου 2024, 16:56
Στην αποκάλυψη ενός διεθνούς και καλά οργανωμένου κυκλώματος φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ...

Σκυλακάκης: Τα 3 μέτρα στήριξης των καταναλωτών για τις αυξήσεις στο ρεύμα

17 Ιουλίου 2024, 12:23
- Τι ισχύει για την επιδότηση τον Αύγουστο     Ο υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη επαναφορά του τέλους ...

Μαφία και στα ακίνητα του Δημοσίου – Πώς δρούσε

15 Ιουλίου 2024, 14:51
Στοιχεία για κύκλωμα που λυμαινόταν ακίνητα του Δημοσίου έχει παραδώσει στις αρμόδιες αρχές η ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0