Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ναζιστής ο αστυνομικός διοικητής Υδρας

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Ναζιστής ο αστυνομικός διοικητής Υδρας

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΜΑΡΙ» ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 

 

Θαυμαστής του Χίλτερ και του ναζισμού αποδεικνύεται ότι είναι ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Υδρας.

 

Φωτο: 13 Μαρτίου του 2011 Ο Γ. Κάγκαλος μπροστά από τρένο της χιτλερικής Γερμανίας στο Μουσείο Συγκοινωνιών της Νυρεμβέργης. Ο διοικητής του Α.Τ. Υδρας εικονίζεται να φορά μαύρη μπλούζα στην οποία υπάρχει ένα σύμβολο που μοιάζει με τη νεκροκεφαλή των Ταγμάτων Εφόδου Βάφεν Ες-Ες.

Στη φωτογραφία - ντοκουμέντο που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ εικονίζεται να χαιρετά ναζιστικά με φόντο τη σβάστικα. Πρόκειται για τον υπαστυνόμο Γεώργιο Κάγκαλο, ο οποίος υπηρετεί τα τελευταία δύο χρόνια στο νησί του Αργοσαρωνικού, κατέχοντας το νευραλγικό πόστο του διοικητή της Αστυνομίας.

Ο Γ. Κάγκαλος απαθανατίστηκε να «εκδηλώνει» τις ναζιστικές του πεποιθήσεις στις 13 Μαρτίου του 2011, όταν βρέθηκε μπροστά από τρένο της χιτλερικής Γερμανίας στο Μουσείο Συγκοινωνιών της Νυρεμβέργης. Στη φωτογραφία, που προκαλεί αποτροπιασμό, υψώνει περήφανα το δεξί του χέρι, «αποτίοντας» φόρο τιμής στο εθνόσημο με μορφή αετού «Hoheitsadler», το οποίο ήταν και είναι το πιο γνωστό σύμβολο των ναζί και ήταν κεντημένο στο δεξί στήθος των χιτωνίων της Βέρμαχτ. Μάλιστα, στη φωτογραφία - ντροπή για το Σώμα της Αστυνομίας, ο διοικητής εικονίζεται να φορά μαύρη μπλούζα στην οποία υπάρχει ένα σύμβολο που μοιάζει με τη νεκροκεφαλή των Ταγμάτων Εφόδου Βάφεν Ες-Ες.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο διοικητής φέρεται να είναι και ένθερμος οπαδός του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου. Σύμφωνα με καταγγελίες που έχει στη διάθεσή του το «Εθνος της Κυριακής», ο σημερινός διοικητής του Α.Τ. Υδρας, φέρεται να είχε «εμφανιστεί στην κηδεία του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου, με δική του πρωτοβουλία και να είχε πυροβολήσει με το υπηρεσιακό του περίστροφο στον αέρα από «εθνική έξαρση». Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το περιστατικό είχε σχηματιστεί σε βάρος του ΕΔΕ, η οποία ωστόσο δεν τον «καταδίκασε» λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Φωτο: Ο Γ. Κάγκαλος φέρεται να έχει κατηγορηθεί από τους συναδέλφους του για τις φιλοχουντικές του απόψεις. Επίσης, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι είχε βιαιοπραγήσει εναντίον συναδέλφου του και του είχε επιβληθεί καθυστέρηση βαθμού.

Η περίπτωση του ναζιστή διοικητή του Α.Τ. Υδρας δεν είναι άγνωστη ούτε στους προϊσταμένους του αλλά ούτε και στο Αρχηγείο της αστυνομίας. Εγκυρες πηγές του «Εθνους της Κυριακής» αναφέρουν ότι η υπόθεση με τα «παραπτώματα» του Γ. Κάγκαλου είχε φτάσει μέχρι τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ το 2013, με επίσημη καταγγελία. Ωστόσο όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, ο τότε αρχηγός, αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος δεν είχε λάβει δραστικά μέτρα για τον υφιστάμενό του.

Ο Γ. Κάγκαλος φέρεται να έχει κατηγορηθεί από τους συναδέλφους του για τις φιλοχουντικές και φιλοναζιστικές απόψεις του. Επίσης, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι είχε βιαιοπραγήσει εναντίον συναδέλφου του και για τον λόγο αυτόν τού είχε επιβληθεί καθυστέρηση βαθμού. Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι ο σημερινός διοικητής του Α.Τ. Υδρας κατάφερε να γλιτώσει όλα αυτά τα χρόνια από αρκετές ΕΔΕ που θα οδηγούσαν στην επιβολή αυστηρών πειθαρχικών ποινών σε βάρος του, εκμεταλλευόμενος νομικά «παραθυράκια».

Καθαρός ο φάκελος

Με τον ίδιο τρόπο, μπόρεσε να ανακόψει κάθε απόπειρα μετάθεσής του από την Υδρα. Εγκυρες πηγές της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι στις 31 Αυγούστου θα ήταν η τελευταία του μέρα στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, αν δεν προσέφευγε ξανά για να αναστείλει ακόμη μία απόπειρα μετακίνησής του. Για την ιστορία, πάντως, ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει υποπέσει σε ποινικά αδικήματα και ο φάκελός του στην αρμόδια υπηρεσία παραμένει «καθαρός».

Η ύπαρξη ενός ναζιστή στο τιμόνι της Αστυνομίας στην κοσμοπολίτικη Υδρα έχει θορυβήσει τους δημοκρατικούς κατοίκους του νησιού, οι οποίοι κάνουν λόγο και για σχέσεις του και με το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. «Δεν υπάρχει φανερή σχέση του διοικητή της Αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή, αλλά στην κλειστή κοινωνία του νησιού έχει ακουστεί ότι είναι τουλάχιστον... οπαδός της», αναφέρουν κάτοικοι στο «Εθνος της Κυριακής», επισημαίνοντας ότι η ΧΑ στις πρόσφατες εκλογές είχε λάβει υψηλά ποσοστά.

Χαρακτηριστικό των διαστάσεων που έχει λάβει το θέμα μεταξύ των κατοίκων είναι ότι σε καταγγελίες σε βάρος του Γ. Κάγκαλου, επισημαίνουν ότι «κανένας πολίτης που σέβεται τον εαυτό του και αγαπά την πατρίδα του δεν μπορεί να ανεχτεί όσους υποστήριξαν ή υποστηρίζουν με όποιον τρόπο τη χούντα ή τα νεοναζιστικά μορφώματα».

Οι πολίτες της Υδρας περιγράφουν τον αστυνομικό διοικητή ως «ιδιόρρυθμο» και «απόμακρο». Οπως αποκαλύπτουν, «ο σημερινός διοικητής είναι θιασώτης του ?πατρίς-θρησκεία-οικογένεια?. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό, έφτασε στο σημείο να... προσαγάγει τη νύφη και τον γαμπρό ενός γάμου που γινόταν σε ξενοδοχειακή εγκατάσταση στην παραλία της Υδρας, επειδή είχε καταγγελία για διατάραξη κοινής ησυχίας! Ηταν ακόμη νωρίς το βράδυ, αλλά δεν δίστασε να διαλύσει τον γάμο, προκειμένου να μην μπει στη διαδικασία να συμβιβάσει τα πράγματα, όπως ο προκάτοχός του».

Ο Γεώργιος Κάγκαλος εμφανίζεται να είναι μέλος της κοινότητας της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών (International Police Association- IPA). Η μη κερδοσκοπική οργάνωση αποτελείται από περισσότερα από 300.000 μέλη σε 62 χώρες του κόσμου. Αν ευσταθούν οι καταγγελίες για σχέσεις του με την Χρυσή Αυγή, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος έχει πρόσβαση σε ένα μεγάλο δίκτυο αστυνομικών από όλο τον κόσμο.

Ηδη, στις 30 Απριλίου 2014, διεθνής αντιπροσωπεία της IPA επισκέφθηκε το αστυνομικό μέγαρο της Αθήνας στη λεωφόρο Αλεξάνδρας στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των εργασιών του εκδρομικού προγράμματος της Παγκόσμιας Συνάντησης Διαχειριστών Ξενώνων ΙΡΑ. Οπως καταγράφεται στο δελτίο Τύπου, «επίσης μας τίμησε με την παρουσία του ο διοικητής του ΑΤ Υδρας, πιστός φίλος και αφανής εργάτης της ΙΡΑ, Υ/Α κ. Γεώργιος Κάγκαλος».

Σε ένα από τα ταξίδια στο πλαίσιο της IPA εκτιμάται ότι έχει τραβηχτεί και η επίμαχη φωτογραφία. Ο... τόπος του εγκλήματος ίσως και να μην είναι τυχαίος, αφού από τις πρώτες προσπάθειες της Χρυσής Αυγής να ιδρύσει πυρήνες στο εξωτερικό ήταν η πόλη της Νυρεμβέργης. Υπενθυμίζεται ότι στις προσπάθειες για τη δημιουργία Πυρήνα Νυρεμβέργης είχε λάβει μέρος επίσης ένας αστυνομικός που είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στη Γερμανία και υπηρετούσε στην ΕΛ.ΑΣ.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

ΕΘΝΟΣ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0