Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

40 χρόνια ΠΑΣΟΚ ή ΚΑΣΟΚ - Του Ντίνου Αυγουστή

Αρχική | Απόψεις | 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ ή ΚΑΣΟΚ - Του Ντίνου Αυγουστή

Κάτι σαν την ανάσταση του Λαζάρου (συγχωρέστε μου την βλασφημία), έμοιαζε η παρουσία του Κώστα Σημίτη στην εκδήλωση για τα σαράντα χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Ένας Σημίτης σταθερά αδιόρθωτος και αμετανόητος, αφού με τα όσα είπε, έδειξε να μην αντιλαμβάνεται την δεινή από κάθε άποψη κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο τόπος. Μια κατάσταση για την οποία ο ίδιος έχει πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης, αφού με τις λανθασμένες επιλογές του υποθήκευσε την Ελλάδα στους τοκογλύφους και αποδομιτές της εθνικής μας κυριαρχίας. Ο Κώστας Σημίτης που θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός (1996-2004) των απίστευτών λογιστικών αλχημειών και των αριθμητικών τεχνασμάτων με τα οποία επετεύχθησαν τα κριτήρια του Μάαστριχ, που το 2001, οδήγησαν τη χώρα (εν μέσω μάλιστα έξαλλων πανηγυρισμών), στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση (Ο.Ν.Ε.) και στην συνέχεια στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα (τότε που σε μία μέρα οι τιμές των προϊόντων τριπλασιάσθηκαν), πράξεις που στην ουσία απετέλεσαν το κύκνειο άσμα της Εθνικής μας Οικονομίας.

Και στο τομέα της εξωτερικής πολιτικής ο Κώστας Σημίτης (ο βομβιστής!), δεν υστέρησε αλχημειών, αφού επί πρωθυπουργίας του παραδώσαμε (οι κακές γλώσσες λένε κατόπιν συνεννοήσεως με τις Η.Π.Α.), με συνοπτικές διαδικασίες τον ηγέτη τον Κούρδων Αμπ. Οτσαλάν στην Τουρκία, για να ακολουθήσει η υποστολή της σημαίας και το ευχαριστώ στους Αμερικανούς για την «βοήθειά τους» στην κρίση των Ιμίων! Ο ίδιος ο Σημίτης με προσωπική του απόφαση κατάργησε το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδος-Κύπρου και υποχρέωσε τον Γλαύκο Κληρίδη να πάρει πείσω την απόφαση του για εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κύπρο... μια απόφαση, που μετά την προδοσία του ’74, αποτέλεσε την δεύτερη μεγαλύτερη εθνική ντροπή!!! Την δόξα Σημίτη ζήλεψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος που μαζί με τον Νταβούτογλου τέλεσαν τις προάλλες το πρώτο επίσημο ελληνοτουρκικό μνημόσυνο της «εκλιπούσας» κατά τους μεχμέτηδες Κυπριακής Δημοκρατίας!

Από την επετειακή εκδήλωση, έλαμψε δια της απουσίας του ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Β΄, μια απουσία που δικαιολόγησε σκωπτικά ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Λυπάμαι για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου, που είμαι βέβαιος ότι είναι ψυχικά εδώ σήμερα μαζί μας. Δυστυχώς ανειλημμένη υποχρέωσή του να μετάσχει σε σεμινάριο στο εξωτερικό δεν του επιτρέπει να είναι και σωματικά παρών». Η απουσία του Γιώργου Παπανδρέου, ωστόσο δεν είναι κάτι το νέο, αφού ο πρώην πρωθυπουργός (ναι, ναι, μην γελάτε καθόλου, κάναμε πρωθυπουργό ακόμα και τον Γιωργάκη!), απουσιάζει γενικώς από παντού! Ακόμα και από τις συνεδριάσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου…. έστω κι αν, χωρίς ποτέ να προσφέρει κάτι το ουσιαστικό στον τόπο, απολαμβάνει  βασιλικών προνομίων, την ίδια ώρα που χιλιάδες απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας κυριολεκτικώς πένονται!! Αυτή είναι δυστυχώς η νέα Ελλάδα που επαγγέλλονται οι άνθρωποι της συγκυβέρνησης!! Με αποτέλεσμα ο άνθρωπος που μας έβαλε με το έτσι θέλω (από το Καστελόριζο παρακαλώ) στο μνημόνιο, αντί να βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τα εγκληματικά του λάθη(, να περιοδεύει με τα χρήματα του Ελληνικού λαού ανά την υφήλιο συμμετέχοντας σε διάφορα επιστημονικά και άλλα( σεμινάρια!

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο αρχηγός των αρχηγών στο ΠΑΣΟΚ του 3%, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ενώπιον στελεχών της παλιάς και της νέας γενιάς του κόμματος (ακόμα και του εξαφανισμένου Λαλιώτη), επεχείρησε μια μικρή ιστορική αναδρομή και τόνισε: «…Σαράντα χρόνια μετά, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, κλονισμένο, χτυπημένο, ακρωτηριασμένο, αλλά όρθιο, στηρίζοντας τη χώρα, το έθνος, το λαό, την κοινωνία. Είναι εδώ ως αυτό που ήταν πάντα, ο κορμός της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Είναι εδώ ενωμένο, το ΠΑΣΟΚ της ευθύνης, της ιστορικής συνείδησης και της προοπτικής….».

Το ΠΑΣΟΚ της ευθύνης λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ της ιστορικής συνείδησης και της προοπτικής, όρθιο!!! Σε ποιο αποστειρωμένο γυάλινο κλουβί ζει αλήθεια ο Ευάγγελος Βενιζέλος; Το ΠΑΣΟΚ επίσημα, σύμφωνα με τις τελευταίες έγκυρες σφυγμομετρήσεις, δεν είναι παρά μια μικρή, ασήμαντη έως πολύ αμελητέα ποσότητα, που μετά βίας πλησιάζει το 3% του Ελληνικού λαού (η Ελένη Θεοχάρους μόνη της ψηφίστηκε από το 12% του Κυπριακού Ελληνισμού κύριε Βενιζέλε, αδιόρθωτε, που ανερυθρίαστα με ρηματική διακοίνωση απαιτείς την αποπομπή της)!

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ του σήμερα. Το κόμμα που μαζί με την ΝΔ μονοπώλησαν την εξουσία μετά την πτώση της διδακτορίας και τον βιασμό της Κύπρου από τους Αττίλες.. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, που το 1981 ευαγγελιζόμενο την αλλαγή και εκμεταλλευόμενο πλήρως την επάρατη επταετία των ηλιθίων και την ασυδοσία και τον αυταρχισμό της δεξιάς, ανέβηκε στην εξουσία με ποσοστό 48% παίρνοντας ουσιαστικά λευκή επιταγή από τον λαό, και αντί να τον ενώσει ως όφειλε, φρόντισε να τον μαντρώσει σε πράσινα, μπλε και κόκκινα καφενεία!

Το ΠΑΣΟΚ της ελπίδας και της προοπτικής (αν υπήρξε ποτέ έτσι), δυστυχώς πέθανε προ πολλού! Μην ψάχνετε να βρείτε το γιατί. Διαβάστε μόνο αν θέλετε το βιβλίο του πιο έντιμου στελέχους που πέρασε ποτέ από τις  τάξεις του, του Μιχάλη Χαραλαμπίδη που γράφτηκε πολλά χρόνια πριν ξεσπάσουν τα αμέτρητα σκάνδαλα με τους Τσοχατζόπουλους (παρά 2 ψήφους θα γινόταν πρωθυπουργός!) και τους συν αυτώ (αλήθεια που βρίσκεται ο Άκης, άχνα δεν ακούγεται τελευταίως!). ΚΑΣΟΚ αποκαλεί πολύ εύστοχα το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, ένας απροσκύνητος πολιτικός που για την τιμή την δική του και της πατρίδας, θυσίασε υπουργικά, βουλευτικά και άλλα αξιώματα…

Υ.Γ.: Και εκείνα τα ροζ ψηφοδέλτια! Και εκείνο το κολόσπιτο! Και εκείνη η κραιπάλη εις υγεία των κορόιδων! Κι εκείνα τα δανεικά εκατομμύρια! Τι τα ήθελε ο Ανδρέας Παπανδρέου, φωνάζει ακόμα ο μακαρίτης ο Γιαννόπουλος!! Θου Κύριε!!

Και έτσι κάθε καλή πράξη του  ΠΑΣΟΚ, έσβησε μέσα στην δίνη μιας απίστευτης ρεμούλας που δεν άφησε τίποτε όρθιο!


Δρ. Ντίνος Αυγουστή

Εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Λάρισας

από το Μονάγρι Λεμεσού

a.avgoustis@hotmail.com





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0