Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Τι προβλέπει η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ - Έκπτωση 20% στα κενά χωρίς ρεύμα

Αρχική | Οικονομία | Τι προβλέπει η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ - Έκπτωση 20% στα κενά χωρίς ρεύμα

Έκπτωση 20% για τα ξενοίκιαστα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα σε όλη τη διάρκεια του 2013 προβλέπει η ρύθμιση με τις διορθώσεις για τον ΕΝΦΙΑ που κατατέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή. Συνεπώς, εάν ένα ακίνητο ήταν ενοικιασμένο για κάποιο διάστημα εντός του 2013, ο ιδιοκτήτης του δεν δικαιούται την έκπτωση.

 

Το ποσοστό της έκπτωσης οριστικοποιήθηκε χθες σε σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη και τη γ.γ Δημοσίων Εσόδων Κατ. Σαββαΐδου.


Επίσης, στη ρύθμιση «κλειδώνουν» οι έξι δόσεις για την καταβολή των δόσεων, με πρώτη πληρωμή ώς τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 και τελευταία στις 28 Φεβρουαρίου 2015.


Από τον ΕΝΦΙΑ απαλλάσσονται τα σεισμόπληκτα ακίνητα και τα οικόπεδα στα οποία βρίσκονται στη Κεφαλονιά, καθώς και αυτά σε έξι οικισμούς της Κοζάνης, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως πολεοδομικά ανενεργοί.


Όπως αναφέρεται στην τροπολογία «Για το έτος 2014, απαλλάσσονται από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., τα ακίνητα, τα οποία βρίσκονται εντός της νήσου Κεφαλληνίας. Για το έτος 2014, ακίνητα, τα οποία βρίσκονται εντός των ορίων των κηρυχθέντων ως πολεοδομικά ανενεργών στην παλαιά τους θέση οικισμών Πεπονιάς, Πολύλακκου, Αξιόκαστρου, Κλήματος, Τραπεζίτσας – Πανάρετης και Πυλωρών του νομού Κοζάνης, δυνάμει του από 5/12/2002 διατάγματος Δ ́ 1075, απαλλάσσονται από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., εφόσον, καθ’ όλο το έτος 2013 αυτά δεν ηλεκτροδοτοδοτήθηκαν.»

Σοφοκλέους 10





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση "Χάρτινος δράκος" κατά της φοροδιαφυγής - Εμπλέκονται 287 κινεζικές επιχειρήσεις

18 Ιουλίου 2024, 16:56
Στην αποκάλυψη ενός διεθνούς και καλά οργανωμένου κυκλώματος φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ...

Σκυλακάκης: Τα 3 μέτρα στήριξης των καταναλωτών για τις αυξήσεις στο ρεύμα

17 Ιουλίου 2024, 12:23
- Τι ισχύει για την επιδότηση τον Αύγουστο     Ο υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη επαναφορά του τέλους ...

Μαφία και στα ακίνητα του Δημοσίου – Πώς δρούσε

15 Ιουλίου 2024, 14:51
Στοιχεία για κύκλωμα που λυμαινόταν ακίνητα του Δημοσίου έχει παραδώσει στις αρμόδιες αρχές η ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0