Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Νέος Επίτροπος Μετανάστευσης ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Νέος Επίτροπος Μετανάστευσης ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Τη σύνθεση της καινούργιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσίασε από τις Βρυξέλλες ο επόμενος Πρόεδρος της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο νέος Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων το οποίο ήταν και το νούμερο ένα χαρτοφυλάκιο που ήθελε η ελληνική κυβέρνηση. Ο νέος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο πρώην Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί αναλαμβάνει νέος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, ωστόσο, θα βρίσκεται υπό την επίβλεψη του πρώην Φινλανδού πρωθυπουργού, Γίρκι Κατάινεν και του πρώην Λετονού πρωθυπουργού Βάλντις Ντομπρόβσκις, καθώς η δομή της καινούργιας Επιτροπής αλλάζει με περισσότερους αντιπροέδρους που θα έχουν ενισχυμένους ρόλους.

Για αυτό η θέση του κ. Μοσκοβισί, που στην τελευταία Επιτροπή ήταν πανίσχυρη, δεν είναι ξεκάθαρο πόση αυτονομία και ευελιξία θα έχει.

Ο Eπίτροπος της Κύπρου, Χρήστος Στυλιανίδης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, κάτι το οποίο ήθελε η κυπριακή κυβέρνηση.


[+Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση]

Ο Βρετανός Τζόναθαν Χιλ αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Οικονομικής Σταθερότητας, Οικονομικών Υπηρεσιών και της Ένωσης Κεφαλαιαγορών,  ενώ η μέχρι πρότινος Επίτροπος  και Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλστρομ θα είναι επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για τις μεγαλύτερες εμπορικές συμφωνίες μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ.

Ο Γερμανός Γκίντερ Έτινγκερ, μέχρι σήμερα Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας, θα είναι υπεύθυνος για την ψηφιακή οικονομία. Στον Ισπανό Επίτροπο Μιγκέλ Άριας Κανιέτε δίνεται το σημαντικό χαρτοφυλάκιο της ενέργειας.

Αντ. Σαμαράς: «Εξαιρετικά τιμητική η απόφαση Γιούνκερ να εμπιστευθεί την πατρίδα μας»

Εξαιρετικά τιμητική για την Ελλάδα χαρακτήρισε την απόφαση του Γιούνκερ για την επιλογή του Επιτρόπου Μετανάστευσης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Εξάλλου, κάνει λόγο για επιβράβευση μιας πολύχρονης και επίπονης προσπάθειας, ώστε να αναληφθεί κεντρική ευρωπαϊκή δράση που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα. Στη δήλωσή του με αφορμή την ανακοίνωση της νέας σύνθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Εξαιρετικά τιμητική για την Ελλάδα, σημαντικό δείγμα εμπιστοσύνης στη χώρα μας εκ μέρους του φίλου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είναι η απόφασή του να εμπιστευθεί στην πατρίδα μας ένα από τα πιο κρίσιμα χαρτοφυλάκια.

Ο Έλληνας Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, ένα εντελώς νέο χαρτοφυλάκιο που δημιουργήθηκε από την αρχή, προκειμένου να υπογραμμιστεί η ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στις ευρωπαϊκές πολιτικές μετανάστευσης.

Η αναγνώριση της ανάγκης να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση υπήρξε πάντοτε στις προτεραιότητες της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Το χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει ο Έλληνας Επίτροπος αποτελεί επιβράβευση μιας πολύχρονης και επίπονης προσπάθειας, ώστε να αναληφθεί κεντρική ευρωπαϊκή δράση που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Στον Έλληνα Επίτροπο, στο σύνολο της Επιτροπής και βεβαίως στον φίλο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εύχομαι δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο και με πολλές προκλήσεις έργο που αναλαμβάνουν, προς όφελος των λαών της Ευρώπης.

Πολλά συγχαρητήρια και στον άξιο και έμπειρο Έλληνα Μαργαρίτη Σχοινά, που αναλαμβάνει ως νέος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Η Καθημερινή





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0