Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Οι 14χρονοι έσωσαν τη σκυλίτσα που έσερνε με το Ι.Χ. της η ιδιοκτήτρια της!

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Φιλοζωία | Οι 14χρονοι έσωσαν τη σκυλίτσα που έσερνε με το Ι.Χ. της η ιδιοκτήτρια της!

Δικογραφία εις βάρος της γυναίκας που εντοπίστηκε το απόγευμα της 22ης Σεπτεμβρίου 2014 να σέρνει την σκυλίτσα της με το Ι.Χ. της στην οδό Λιλής Ζωγράφου κοντά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου σχηματίζει η Αστυνομία στην Κρήτη. Το ζώο, που σερνόταν στην άσφαλτο και αιμορραγούσε είδαν δύο 14χρονα αγόρια ο Δαμιανός Γκοροβέτσης και ο Νικηφόρος Μπλεγμένος, που με τα μηχανάκια τους έκοψαν τον δρόμο στο κόκκινο Honda (με αριθμό κυκλοφορίας ΗΚΕ 76…).

Τα αγόρια φωνάζοντας προς την οδηγό της έλεγαν: «Τι κάνεις μωρή τρελή; Θα σκοτώσεις το ζώο». Εκείνη όταν πια σταμάτησε – αφού τους είδε μπροστά της – τους είπε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ότι πήγαινε το ζώο στον κτηνίατρο!

Οι πληγές στην κοιλιά του ζώου.

Όταν τα παιδιά την απείλησαν ότι θα καλέσουν το σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» για να την καταγγείλουν τους ζήτησε να μην το κάνουν. Κατέβηκε από το αυτοκίνητο, έλυσε το σκυλί και τους είπε ότι πάει να φέρει τον κτηνίατρο. Τελικά πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε αλλά τα δύο αγόρια είχαν κρατήσει τον αριθμό κυκλοφορία του Ι.Χ.

Τα σημάδια από το αίμα του ζώου στην άσφαλτο.

Τα αγόρια προσπάθησαν να περιποιηθούν το ζώο που είχε πληγές στην κοιλιά, στις πατούσες και στα πόδια όμως καθώς ήταν τόσο τρομοκρατημένο από το βασανιστήριο που υπέστη τους έφυγε μέσα από τα χέρια και το έχασαν.

Το ζώο βρήκε καταφύγιο σ’ ένα ερειπωμένο σπίτι. Εκεί το εντόπισε ο Στέλιος Μηλιωτάκης, κάτοικος Ηρακλείου, που ενημερώθηκε για το συμβάν και έσπευσε να συμβάλλει για τον εντοπισμό του.

Οι πληγές στα πέλματα και στα πόδια της σκυλίτσας.

Ο κ. Μηλιωτάκης πήρε αγκαλιά τη σκυλίτσα, την έβαλε στο αυτοκίνητο του κάλεσε τα μέλη της «Ζωόφιλης Δράσης» για να τους καθησυχάσει και τη μετάφερε στην κτηνιατρική κλινική του Γιώργου Παρασύρη για νοσηλεία.

Όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Καλλιόπη Μαραβελάκη η «Ζωόφιλη Δράση» Ηρακλείου ενημερώθηκε από ένα email για την κακοποίηση και ψάχνοντας συνέθεσε το παζλ με όλα τα στοιχεία.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στα δύο 14χρονα αγόρια!

Η καταγγελία εις βάρος της γυναίκας που έσερνε την σκυλίτσα έγινε σήμερα στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου Κρήτης. Μεταξύ των αυτοπτών μαρτύρων είναι και τα δύο 14χρονα αγόρια που δεν δίστασαν να υπερασπιστούν το ζώο και χάρη στη δική τους παρέμβαση αυτή τη σκυλίτσα ζει!

Το σώμα του ζώου γεμάτο πληγές.

Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο! Είναι μια φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα και η πράξη τους αυτή μας γεμίζει κουράγιο πως και στην Κρήτη τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων μπορεί να σταματήσει μόνο η νέα γενιά!



Πηγή: zoosos.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Έχασε τη σκυλίτσα του στην Ελλάδα και τη βρήκε στην Σερβία

17 Απριλίου 2024, 23:00
- Η απίστευτη ιστορία της Ράικα   Φωτό: Facebook/Remy Dargere Μια ιστορία βγαλμένη… από ταινία έζησε ένας ...

Νέα Ιωνία: Πέταξε κουτάβια σε κάδο λίγο πριν περάσει απορριμματοφόρο

13 Απριλίου 2024, 20:51
Της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 120.000 ευρώ χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό    Φωτό: Pixabay.com Αποτροπιασμός από τη δράση ...

Βοτανικός: Οκτώ χρόνια χωρίς αναστολή στον 33χρονο που σκότωνε γάτες

17 Ιανουαρίου 2024, 21:17
- Δεν έγινε και κάτι, απλώς τα λέγαμε, είπε στην απολογία του - Του ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0