Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Κυβερνητικοί τριγμοί από τη διαπραγμάτευση με τρόικα

Αρχική | Ειδήσεις | Κυβερνητικοί τριγμοί από τη διαπραγμάτευση με τρόικα

Σκηνικό έντασης στο τρίγωνο Μαξίμου – υπουργείου Οικονομικών – ΠΑΣΟΚ επικρατεί τις τελευταίες ώρες, υπό το βάρος των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» από το οικονομικό επιτελείο, κατά την πρωϊνή πρώτη συνάντηση της τρόικας με την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα παρουσιάστηκε εμπλοκή καθώς πλην του κ. Στ. Παπασταύρου, εκ μέρους του Πρωθυπουργικού γραφείου, στη συνάντηση συμμετείχε και ο βουλευτής Επικρατείας κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης. Η παρουσία Λαζαρίδη, που πάντως έχει ιστορικά σταθερό ρόλο στη διαπραγμάτευση, φέρεται – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – να ενεργοποίησε το δίαυλο μεταξύ Γκίκα Χαρδούβελη και Ευάγγελου Βενιζέλου καθώς την προηγουμένη ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να είχε ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν επιθυμεί την παρουσία κομματικών στελεχών στην διαδικασία.

Ως εκ τούτου η παρουσία των κ.κ. Χρ. Πρωτόπαπα και Κυρ. Πιερρακάκη κρίθηκε ως περιττή. Σύμφωνα με τη Χαρ. Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε με τον κ. Χαρδούβελη, επισημαίνοντας του ότι η διαπραγμάτευση είναι υπόθεση του υπουργείου Οικονομικών και ο ίδιος δεν είχε κανένα πρόβλημα με αυτήν την απόφαση. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αρνούνταν να σχολιάσουν το περιστατικό, αν και δεν έκρυβαν την έκπληξη τους σημειώνοντας ότι ο κ. Λαζαρίδης αποτελεί κεντρικό πρόσωπο της διαπραγμάτευσης.

Πάντως κατά την έναρξη της πρωινής σύσκεψης πραγματοποιήθηκε κλειστή συνάντηση της τρόικας με τους κ.κ. Χαρδούβελη, Σταϊκούρα, Παπασταύρου, μόνον μετά το πέρας της οποίας εισήλθε στην αίθουσα ο κ. Λαζαρίδης. Όταν ολοκληρώθηκε η συζήτηση για τα δημοσιονομικά, αποχώρησαν άπαντες.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΕΔΟΣ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ

Η Καθημερινή





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Εξεταστική για τα Τέμπη: Η Κωνσταντοπούλου τίναξε στον αέρα τη συνεδρίαση

12 Μαρτίου 2024, 00:23
Λάμπρος Σταυρόπουλος   Φωτό: Ίδρυμα της Βουλής Αρνείται να αποχωρήσει ενώ δεν είναι μέλος η πρόεδρος της ...

Απεβίωσε ο εφοπλιστής Κώστας Αγαπητός

27 Ιουνίου 2023, 20:04
Σε ηλικία 67 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο εφοπλιστής Κωστής Αγαπητός. Είχε υποβληθεί ...

Βέροια: Ομολόγησε η 29χρονη ότι έριξε το μωρό της στο νερό

09 Ιανουαρίου 2023, 14:08
Η 29χρονη έφτασε συνοδεία αστυνομικών και με τη παρουσία ανακριτή, στο φράγμα του Αλιάκμονα, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0