Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Να μην υπάρξει αναδρομική ισχύς του νόμου περί ευθύνης υπουργών!

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Να μην υπάρξει αναδρομική ισχύς του νόμου περί ευθύνης υπουργών!


Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς)





Αρνητική ακόμη στο ενδεχόμενο να υπάρξει αναδρομική ισχύς στον νόμο που θα επέκτεινε την παραγραφή αδικημάτων πολιτικών προσώπων είναι η ΝΔ, είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος, προκαταλαμβάνοντας τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη, ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα... καθησύχασε τη Ρηγίλλης ότι δεν έχει τέτοια πρόθεση.

 Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Π. Παναγιωτόπουλος, νωρίς χθες το μεσημέρι, σε δηλώσεις του είχε καταστήσει σαφές ότι το κόμμα του θεωρεί πως, εάν κάτι τέτοιο συμβεί, θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ στο μέλλον και όχι αναδρομικά και χαρακτήρισε οποιαδήποτε προσπάθεια προς άλλη κατεύθυνση «αντισυνταγματική».

Η τοποθέτηση αυτή ερμηνεύθηκε από βουλευτές της ΝΔ και ως μια κίνηση καλής θέλησης της Ρηγίλλης προς τον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, καθώς, στην περίπτωση κατά την οποία ετίθετο θέμα αναδρομικής ισχύος, τότε θα υπήρχε σαφέστατα θέμα διερεύνησης μη παραγεγραμμένων πολιτικών ευθυνών για τους πέντε υπουργούς των κυβερνήσεων της ΝΔ και για τον κ. Γ. Αγγέλου, που κατηγορούνται για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τη μονή Βατοπεδίου.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, στην τοποθέτησή του, δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τη στάση της ΝΔ. «Ακούμε» -τόνισε- «ότι ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης μελετάει την αλλαγή του χρόνου έναρξης της παραγραφής, έτσι ώστε η εκκίνηση να γίνεται από τον χρόνο επέλευσης του αποτελέσματος και όχι από την τέλεση της πράξης.

Εάν θέλει να το κάνει η κυβέρνηση, θα το νομοθετήσει και, όπως ορίζει το Σύνταγμα, θα ισχύσει από εδώ και πέρα. Η οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης σε μια τέτοια νέα νομοθετική παρέμβαση να δώσει αναδρομική ισχύ, τινάζει το Σύνταγμα στον αέρα». «Οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια του κ. Καστανίδη συνιστά εκτροπή από τη συνταγματική τάξη της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας», προσέθεσε.

Επίσης, αφού κατέστησε σαφές ότι η ΝΔ έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή υπέρ της πλήρους διαλεύκανσης όλων των υποθέσεων στις οποίες υπάρχουν «σκιές», διεμήνυσε στην κυβέρνηση: «Απονομή Δικαιοσύνης δεν σημαίνει δικαστικό θέαμα για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τις ανεπάρκειες, τα λάθη, τις κραυγαλέες αδυναμίες του κ. Παπανδρέου, που οδήγησαν τη χώρα στην τριμερή επιτήρηση και στους δυσβάσταχτους όρους για τον ελληνικό λαό που θέτει η τριμερής επιτήρηση, προκειμένου να βγούμε από την παρούσα κρίση».

«Aλλο πολιτική βούληση, όπως την έχει η ΝΔ, να υπάρξει φως, να χυθεί φως προς κάθε κατεύθυνση, να μη μείνει ούτε η παραμικρή σκοτεινή γωνία, να φωτιστούν όλα και εκεί που υπάρχουν ευθύνες να πληρώσουν οι υπεύθυνοι και άλλο τα ευδιάκριτα παιχνίδια χειραγώγησης της κοινής γνώμης και δημιουργίας εύκολων εντυπώσεων για αποπροσανατολισμό, στα οποία επιδίδεται η κυβέρνηση», κατέληξε.

HMEPHΣIA

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=29233147





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0