Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

ΕΟΠΥΥ: Άνδρες με... γυναικολογικά προβλήματα!

Αρχική | Υγεία | ΕΟΠΥΥ: Άνδρες με... γυναικολογικά προβλήματα!

ΑΠΙΘΑΝΑ ΝΟΣΗΛΙΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ 2013 Ο ΕΟΠΥΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

 

 

Νοσηλεία ανδρών για γυναικολογικά νοσήματα. Νοσηλεία γυναικών για ανδρολογικά νοσήματα και ενηλίκων σε εντατική μονάδα νεογνών!

 

Είναι μερικά μόνον από τα κραυγαλέα ευρήματα των ελέγχων στα νοσήλια που χρέωσαν ιδιωτικές κλινικές το 2013 στον ΕΟΠΥΥ.

Από μία δαπάνη 286 εκατομμυρίων ευρώ που ελέγχθηκε αποκαλύφθηκε ότι τα 36,4 εκατομμύρια δεν έπρεπε να πληρωθούν, ενώ 5 εκατομμύρια αφορούν περιπτώσεις που ελέγχονται για απάτη.

Οι φάκελοι θα σταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ το υπουργείο Υγείας επεκτείνει τους ελέγχους σε προηγούμενα έτη και σε διαγνωστικά κέντρα. Διερευνά, επίσης, το θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου να γίνουν έλεγχοι και σε δημόσια νοσοκομεία.

Τα παραπάνω ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, παρουσιάζοντας το πόρισμα των ελέγχων που διεξήγαγαν πέντε ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες. Παρόντες στην παρουσίαση ήταν οι προκάτοχοί του κ. Γεωργιάδης, Λυκουρέντζος και Λοβέρδος, στους οποίους ο κ. Βορίδης αποδίδει μέρος του αποτελέσματος που έχει προκύψει.

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για πιθανές αξιόποινες πράξεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά ορισμένες κραυγαλέες περιπτώσεις εξαπάτησης του ΕΟΠΥΥ:

Νοσηλείες ανδρών ασφαλισμένων για γυναικολογικά νοσήματα και το αντίθετο. Νοσηλείες ενηλίκων σε μονάδες εντατικής παρακολούθησης νεογνών. Νοσηλείες με εγκυμοσύνη, τοκετό, λοχεία για άνδρες και γυναίκες κάτω των 10 ετών ή άνω των 60. Εντοπίστηκαν περιπτώσεις ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων στα οποία οι εμφανιζόμενες ως πραγματοποιηθείσες συνολικές μέρες νοσηλείας ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για συγκεκριμένη περίοδο, ξεπερνούσαν τον μέγιστο αριθμό νοσηλείας που μπορούν να καλύψουν τα εν λόγω νοσοκομεία.

Καταγράφηκαν παράλληλες νοσηλείες του ίδιου ασφαλισμένου σε διαφορετικά νοσοκομεία την ίδια χρονική περίοδο! Υπήρξαν, επίσης, χρεώσεις για διαγνωστικές εξετάσεις και άλλες ιατρικές πράξεις την περίοδο νοσηλείας του συγκεκριμένου ασθενούς. Την ώρα, δηλαδή, που αυτός νοσηλευόταν σε κλινική, υπήρξαν χρεώσεις για εξετάσεις του έξω από την κλινική.

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε ευγενική πολιτική χειρονομία την πρόσκληση του κ. Βορίδη, λέγοντας ότι το εγχείρημα της δημιουργίας ενιαίου Ταμείου περίθαλψης, όπως ο ΕΟΠΥΥ, ήταν δύσκολο. Το 1972 -είπε- επιχειρήθηκε κάτι παρόμοιο επί χούντας, αλλά απολύθηκε ο τότε υπουργός Υγείας.

Το έργο του κ. Λοβέρδου αναγνώρισε και ο κ. Λυκουρέντζος, σημειώνοντας ότι συνεχίστηκε επί της δικής του υπουργίας, προκειμένου να προστατευτεί το δημόσιο χρήμα. Για κλοπή έκανε λόγο ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος αναρωτήθηκε πως εάν με τόσους ελέγχους τα τελευταία χρόνια υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις, τι γινόταν στο παρελθόν.

«Ανθρακες ο θησαυρός», σχολίασε χθες το προεδρείο της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών. Αναφερόμενοι στο πόρισμα, οι κλινικάρχες έκαναν λόγο για ένα καλοστημένο επικοινωνιακό παιχνίδι δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων και λασπολογίας: «Τελικά, μόνο 5 εκατομμύρια ευρώ από τα 420 εκατ. υποβολών, δηλαδή ποσοστό 1%, είναι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού, ποινικά κολάσιμο».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ

ΕΘΝΟΣ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

«Καμπανάκι» Τσιόδρα: Η αμφισβήτηση των εμβολιασμών έχει συνέπειες

07 Μαρτίου 2024, 19:15
 - Δεν δικαιολογούμαστε να έχουμε επιδημίες ιλαράς το 2024     Φωτό: Pixabay.com Στην Ελλάδα, από την αρχή ...

Χειροπέδες σε γιατρό Κέντρου Υγείας - Έδινε ψεύτικες βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

02 Μαρτίου 2024, 18:34
 Ηλεία   Ο γιατρός είχε συνάψει συμφωνία με "ιατρικούς επισκέπτες" συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας, για να συνταγογραφεί ...

Δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για 50.000 ασθενείς

26 Φεβρουαρίου 2024, 21:45
Φωτό: Pixabay.com Καϊτανίδου Μάρθα Την αξιοποίηση 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μην ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0