Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Σινεμά: Οι ταινίες στις αίθουσες από 16/10 (trailers)

Αρχική | Ελεύθερος χρόνος | Κινηματογράφος | Νέες Ταινίες | Σινεμά: Οι ταινίες στις αίθουσες από 16/10 (trailers)
Ισχυρή η παρουσία της ταινίας «'71» του Γιαν Ντεμάνζ, αυτήν την εβδομάδα. Με πολιτικό - κοινωνικό και ιστορικό ενδιαφέρον, καθώς αναφέρεται στα γεγονότα του '71, στη Βόρειο Ιρλανδία, περιγράφει την ιστορία ενός στρατιώτη, που μπλέκεται στη δίνη του πολέμου. Άξια λόγου η ερμηνεία του νεαρού πρωταγωνιστή, Τζακ Ο' Κόνελ, που είδαμε πρόσφατα και στην περιπέτεια «Γροθιές στους Τοίχους».





'71 

Μια ταινία από τις καλύτερες της χρονιάς, με πολιτικό - ιστορικό ενδιαφέρον, καθώς αφορά στον εμφύλιο μεταξύ Προτεσταντών και Καθολικών, το '71, στη Βόρειο Ιρλανδία. 
Η ταινία έχει καταφέρει ως τώρα να θεωρείται μία από τις must see ταινίες του 2014, ως εκρηκτικό ντεμπούτο του γαλλικής καταγωγής Γιαν Ντεμάνζ, ο οποίος έχει ήδη σκηνοθετήσει πολλές τηλεοπτικές σειρές. Έχει πολιτικό - ιστορικό ενδιαφέρον, καθώς αφορά στον εμφύλιο μεταξύ Προτεσταντών και Καθολικών, το '71, στη Βόρειο Ιρλανδία, εμπνέοντας τον κόσμο του σινεμά της μουσικής και του θεάτρου. 
Διαβάστε περισσότερα... 

Γιαν Ντεμάνζ και Τζακ 'Ο Κόνελ: το σαρωτικό δίδυμο πίσω από το «’71»





Get On Up: The James Brown Story

Με συντελεστές οσκαρικών προδιαγραφών, παραγωγό τον Μικ Τζάγκερ, μοναδική ερμηνεία από τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν, που υποδύεται τον θρύλο της σόουλ Τζέιμς Μπράουν και κοινό τόπο όλων των εμπλεκομένων στην ταινία, το γεγονός ότι τον θεωρούν ίνδαλμά τους και ορόσημο στη μουσική ιστορία, η ταινία δεν μπορεί παρά να είναι ξεχωριστή.

Διαβάστε περισσότερα, δείτε τις αίθουσες προβολής...

Get On Up: Μικ Τζάγκερ, Τσάντγουικ Μπόουζμαν & Τέιτ Τέιλορ μιλούν για την ταινία



Ένα Ταξίδι 30,5 Μέτρα Μακριά 

Ο τρεις φορές προτεινόμενος για Όσκαρ, σκηνοθέτης του μαγικού «Chocolat», Λάσε Χάλστρομ, επιστρατεύει το ανεξάντλητο ταλέντο της βραβευμένης με Όσκαρ, Έλεν Μίρεν, και παραδίδει μια πεντανόστιμη, γαστριμαργική ιστορία, γεμάτη δύναμη και πάθος, την παραγωγή της οποίας υπογράφουν και οι Στίβεν Σπίλμπεργκ και Όπρα Γουίνφρεϊ.
Διαβάστε περισσότερα, δείτε τις αίθουσες προβολής...




Το Ανθρώπινο Κεφάλαιο 

Η πολυβραβευμένη ταινία του Πάολο Βίρτζι, με τυς Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Βαλέρια Γκολίνο, Φαμπρίτσιο Μπεντιβόλιο, αποτελεί την επίσημη υποψηφιότητα της Ιταλίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας 2015.


Διαβάστε περισσόετρα, δείτε τις αίθουσες προβολής...



Λάθος στο Λάθος

Βενσάν Λιντόν, Ζιλ Λελούς και Ναντίν Λαμπακί πρωταγωνιστούν σε μια ταινία δράσης, σκηνοθετημένη από τον γάλλο σκηνοθέτη Φρεντ Καβαγιέ. Διαβάστε περισσότερα, δείτε τις αίθουσες προβολής...

Μια ταινία για παιδιά και μια ταινία μόνο για μεγάλα παιδιά -τρόμου - ακολουθούν.




Annabelle 

Η δαιμονισμένη κούκλα που μας έκοψε την ανάσα στην ταινία Το Κάλεσμα, επιστρέφει, σε σκηνοθεσία Τζον Λεονέτι, πιο τρομακτική από πoτέ! Η Annabelle είναι ένα υπερφυσικό θρίλερ με τη γοητευτική Άναμπελ Γουόλις (X-Men: Η Πρώτη Γενιά), στο ρόλο της Μία και τονΓουόρντ Χόρτον (Ο Λύκος της Wall Street) στο ρόλο του Τζον.
Διαβάστε περισσότερα, δείτε τις αίθουσες προβολής..
.



Τα Τερατοκουτάκια

Μια ακόμη ταινία animation του στούντιο Laika θα κρατήσει παρέα στους νεαρούς φίλους του σινεμά. Έχει φτιαχτεί με την τεχνική καρέ καρέ (stop-motion), προβάλλεται μεταγλωττισμένη και σε 3D. Μια ταινία με μήνυμα την ανοχή προς τη διαφορετικότητα και πρωταγωνιστές τον Αυγά, ένα αγόρι που μεγάλωσε και ανατράφηκε ανάμεσα σε μη ανθρώπινα πλάσματα...
Διαβάστε περισσότερα, δείτε και τις αίθουσες προβολής...




27ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 

Φυσικά παιζει δυναμικά αυτήν την εβδομάδα στο κινηματογραφικό ρεπερτόριο το γνωστό φεστιβάλ ευρωπαϊκού κινηματογράφου, που ξεκινά στις 16/10 και διαρκεί ως τις 26/10 και για το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά εδώ.




Αφιέρωμα «Νίνο Μανφρέντι – Un Amico Italiano» στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης

Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης τιμά τον Νίνο Μανφρέντι / Nino Manfredi, χαρισματικό καρατερίστα κι έναν από τους πιο δημοφιλείς ιταλούς κωμικούς, μέσα από ένα απολαυστικό αφιέρωμα με τίτλο «Νίνο Μανφρέντι – Un Amico Italiano».
Διαβάστε περισσότερα...


Τζένη Παπαγεωργίου

Πηγή: in.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Σινεμά: "Το Κοστούμι" - Κριτική Ελισσαίου Βγενόπουλου

29 Μαϊου 2022, 21:11
Πρόβα επιβίωσης -Δεν είναι τέχνη είναι τεχνική, ψιθυρίζει ο ήρωας μας και εννοεί ότι χρειάζεται, ...

Σινεμά: Οι ταινίες της εβδομάδας από 28/4/22 - Κριτική Γιάννη Ζουμπουλάκη

29 Απριλίου 2022, 20:37
 – Λίαμ Νίσον χωρίς μνήμη Μια μόνο νέα ταινία ξεχωρίζει από σήμερα στις αίθουσες όπου ...

Όσκαρ 2022*: Οι ταινίες που πρωταγωνίστησαν - Του Ελισσαίου Βγενόπουλου

01 Απριλίου 2022, 20:44
Η «έκπληξη» που όλοι είχαν προβλέψει. Σε μια επιτυχημένη τελετή,  η ταινία  CODA  της Apple ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0