Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Θα ελέγξει 65 cd με καταθέτες η εφορία

Αρχική | Οικονομία | Θα ελέγξει 65 cd με καταθέτες η εφορία

Του Σπύρου Δημητρέλη


Xιλιάδες ονόματα φορολογούμενων που διαθέτουν καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ βρίσκονται στα χέρια των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων παρέδωσε στο τμήμα ελέγχου πόθεν έσχες του Κέντρου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου 65 cd με τα ονόματα προκειμένου να ξεκινήσουν έλεγχοι για το αν δικαιολογούνται τα ποσά που διαθέτουν από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει τα τελευταία χρόνια. Σημειώνεται ότι το τμήμα ελέγχου περιουσιακής κατάστασης στο ΚΕΦΟΜΕΠ υπάγεται απευθείας στον οικονομικό εισαγγελέα και δημιουργήθηκε πρόσφατα με ελεγκτές οι οποίοι μεταφέρθηκαν από το ΣΔΟΕ.

Μαζί με τα 65 cd παραδόθηκαν στο ΚΕΦΟΜΕΠ και τα στοιχεία των 415 πρώην υπαλλήλων του δημοσίου (είναι πλέον συνταξιούχοι) οι οποίοι εντοπίστηκαν να έχουν μεταφέρει σημαντικά ποσά στο εξωτερικό με τραπεζικά εμβάσματα κατά τη τριετία 2010-2012. Συγκεκριμένα βρέθηκαν  να έχουν στείλει με εμβάσματα στο εξωτερικό 117 εκατ. ευρώ. Οι 241 είναι κυρίως πρώην ιατροί και το σύνολο των ποσών που είχαν στείλει εκτός Ελλάδας ανέρχεται στα 65 εκατ. ευρώ. Άλλοι 101 είναι πρώην εκπαιδευτικοί οι οποίοι έστειλαν στο εξωτερικό ποσό 27,3 εκατ. ευρώ.

Πώς θα γίνουν οι έλεγχοι; Οι ελεγκτές θα συγκρίνουν τις καταθέσεις με τα δηλωθέντα εισοδήματα και όπου προκύπτουν διάφορες θα καλείται άμεσα ο ελεγχόμενος να δίνει εξηγήσεις. Ο ελεγχόμενος θα έχει και το βάρος της απόδειξης όπως έλεγε εισαγγελική πηγή. Στην περίπτωση που δεν καταφέρει να δικαιολογήσει τις καταθέσεις του θα εκδίδεται, άμεσα, φύλλο ελέγχου.

Πηγή:www.capital.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

ΑΑΔΕ: Επιχείρηση "Χάρτινος δράκος" κατά της φοροδιαφυγής - Εμπλέκονται 287 κινεζικές επιχειρήσεις

18 Ιουλίου 2024, 16:56
Στην αποκάλυψη ενός διεθνούς και καλά οργανωμένου κυκλώματος φοροδιαφυγής, στο οποίο συμμετείχαν Έλληνες και ...

Σκυλακάκης: Τα 3 μέτρα στήριξης των καταναλωτών για τις αυξήσεις στο ρεύμα

17 Ιουλίου 2024, 12:23
- Τι ισχύει για την επιδότηση τον Αύγουστο     Ο υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη επαναφορά του τέλους ...

Μαφία και στα ακίνητα του Δημοσίου – Πώς δρούσε

15 Ιουλίου 2024, 14:51
Στοιχεία για κύκλωμα που λυμαινόταν ακίνητα του Δημοσίου έχει παραδώσει στις αρμόδιες αρχές η ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0