Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Να δούμε και πράξεις - του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλoυ

Αρχική | Διάφορα | Άρθρα από το Blog μας | Να δούμε και πράξεις - του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλoυ




Αποστολή: Δημήτρης Κεφαλίδης (Γερμανία)


 



 Σίγουρα είναι καλό σημάδι ότι βρισκόμαστε μπροστά στην καθιέρωση ενός «πόθεν έσχες» αφάνταστα πιο αυστηρό απ’ αυτό που είχαμε ως τώρα. Και εξίσου καλό σημάδι είναι και η ομόφωνα εκφραζόμενη βούληση του πολιτικού κόσμου να προχωρήσει σ’ όλα τα δυνατά μέτρα διαφάνειας της πολιτικής ζωής, έτσι ώστε ν’ αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης στα κόμματα και τους πολιτικούς.





Αρα από σημάδια, προθέσεις και διαθέσεις μια χαρά πάμε. Αλλά, για να είμαι ειλικρινής, δεν μου φτάνουν. Εκείνο που θέλω να δω είναι πράξεις. Εφαρμογή, με τον αυστηρότερο δυνατό τρόπο, των διατάξεων που θα προβλέπουν και θα τιμωρούν όποιους και όσους θα παραβιάσουν τον νόμο.

Και υποθέτω ότι το ίδιο θα θέλουν να δουν και όσοι άλλοι πιστεύουν ότι οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται και όχι απλώς και μόνο για να υπάρχουν.

Θα μου πείτε: γιατί τόση δυσπιστία; Και θα σας απαντήσω: γιατί μετά από εμπειρία δεκαετιών σ’ αυτό που λέμε «δημόσια ζωή», θέλω να δω για να πιστέψω. Αλλωστε, μπορεί η σχετική νομοθεσία (πόθεν έσχες, νόμος περί ευθύνης υπουργών και άλλα συναφή) να μην είναι τόσο αυστηρή όσο θέλουμε να είναι, αλλά ενώ πολλά επέτρεπε να γίνουν, δεν είχαμε δει να γίνεται τίποτα.

Και για να είμαστε ειλικρινείς δεν ήταν μόνο οι πολιτικοί που διασφάλιζαν την ατιμωρησία στον χώρο τους, ακόμη και για περιπτώσεις που διαπράττονταν αδικήματα τα οποία δεν είχαν την παραμικρή σχέση με την πολιτική δράση. Ούτε και η Δικαιοσύνη έχει να επιδείξει πρωτοβουλίες και ενέργειες, οι οποίες έδειχναν διάθεση εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας.

Αν και για να είμαστε έντιμοι, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι την ευθύνη γι’ αυτό τη φέρουν διάφορα υψηλόβαθμα στελέχη της Δικαιοσύνης που με συγκεκριμένες παρεμβάσεις τους δεν άφησαν τους υφισταμένους τους να προχωρήσουν τις έρευνές τους μέχρι εκεί που τα στοιχεία επέτρεπαν.

Αρα θα περιμένω αποδείξεις για να πεισθώ ότι κάτι άλλαξε. Κι εύχομαι να υπάρξουν και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό, γιατί διαφορετικά η κατάρρευση της αξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου θα είναι πλήρης και ολοκληρωτική. Κι ελπίζω να το αντιλαμβάνονται αυτό όσοι φιλοδοξούν να ξαναδώσουν στους πολιτικούς και την πολιτική την αξιοπιστία τους.

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
batzinopoulos@hotmail.com

EΘNOΣ

http://www.ethnos.gr/summary.asp?catid=12198



Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Τζούλια και Ζαγορίτης - Το video!

30 Ιουνίου 2010, 17:36
 Όσα προγήθηκαν του Μουσείου...Δείτε το video του ALTER: [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=98azJrAs0ys&w=640&h=505]Αποστολή: Γιώργος Τσιρίκος (Πειραιάς) ...

Ο Jerry Lee Lewis στον Λυκαβηττό - Κερδίστε προσκλήσεις

30 Ιουνίου 2010, 13:44
Jerry Lee Lewis: Ο θρύλος του rock and rollLet's rock n' roll πάρτι, στο ...

«Το ΔΝΤ τελειώνει την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα», της Joanna Kakissis στην International Herald Tribune

30 Ιουνίου 2010, 12:34
30/6/2010Υπό τον τίτλο «Η λιτότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιάταξη», η International Herald ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0