Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

«Δεν βρέθηκε λύση» είπε ο πατέρας του Ρωμανού μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου - Η επιστολή του καθηγητή

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | «Δεν βρέθηκε λύση» είπε ο πατέρας του Ρωμανού μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου - Η επιστολή του καθηγητή

Ο Γιώργος Ρωμανός έξω από το Μαξίμου

 

 

 

 

Στον Αρειο Πάγο βρίσκεται αυτήν την ώρα ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο Φρ. Ραγκούση, λίγη ώρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου, παρουσία και του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.


Υπενθυμίζεται ότι στο δικαστήριο εκκρεμεί αίτημα αναίρεσης του Ρωμανού κατά του Βουλεύματος του Συμβουλίου Πειραιά και όπως είπαν ήρθαν να δουν αν υπάρχει εξέλιξη. Σε δήλωσή του, πάντως, ο κ. Ραγκουσης επισήμανε ότι: «εγγυώμαι εγώ προσωπικά με την ιδιότητα του  δικηγόρου ότι ο Ρωμανός θέλει να σπουδάσει και όχι να αποδράσει. Ολα τα αλλα ειναι ψεύτοδιλληματα. Ο Ρωμανός έχει δικαίωμα στη γνώση. Δεν θέλει να σπουδάσει μέσα από ένα κελί θέλει να καταξιωθεί ως επιστήμονας. Ουδέποτε υποκίνησε σε πράξεις βίας απλώς έθετε τον αναρχικό προβληματισμό του απέναντι στις μορφές εξουσίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρει ένα καλάσνικοφ και θα το βάλει στο κεφάλι κάποιου ή θα συνεχίσει να κάνει ληστείες».


Εξω από τον Αρειο Πάγο έχουν συγκεντρωθεί 30-40 άτομα υπό τη διακριτική παρακολούθηση ισχυρής αστυνομικής δύναμης.


Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός είπε στον πατέρα του Νίκου Ρωμανού: «Σαν γονιός συμμερίζομαι την αγωνία για την υγεία του παιδιού σας, όμως ως Πρωθυπουργός που σέβεται τη διάκριση των εξουσιών δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να παρέμβω στη Δικαιοσύνη».


Όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, στο αίτημα του πατέρα να δοθεί κάποια λύση, ο υπουργός Δικαιοσύνης του ανέλυσε το νομικό πλαίσιο για υπόδικους και κατάδικους και τον νέο νόμο για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων και του εξήγησε ότι δεν έχει θεσμικά τη δυνατότητα να παρέμβει στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης.


Ο κ. Ρωμανός δήλωσε ότι δεν βρέθηκε λύση, μέχρι στιγμής, στο πρόβλημα.


«Νομίζω ότι θα το ξανασυζητήσουν και εύχομαι να βρεθεί λύση. Ζητώ να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου και από πλευράς ανθρώπινης, μιλάω σαν πατέρας, να δώσουν λύση στο πρόβλημα», ανέφερε, σημειώνοντας πως ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ξέρει πού βρίσκεται το δίκιο.


Σχετικά με την κατάσταση της υγείας τού γιου του είπε ότι είναι «σε πολύ κρίσιμη φάση και όσο περνούν ώρες και μέρες αυξάνονται οι πιθανότητες ενός θανάτου, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, κατά κύριο λόγο για την κυβέρνηση». Δήλωσε επίσης ότι ο Πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, σε συνομιλία με δημοσιογράφους, ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός άκουσε τον κ. Ρωμανό σαν γονιός και του ζήτησε οι γονείς να στηρίξουν ψυχολογικά το παιδί για να σταματήσει την απεργία πείνας.


Ο κ. Αθανασίου πρόσθεσε ότι το νομικό πλαίσιο είναι από τα πιο προοδευτικά και σύγχρονα σε όλη την Ευρώπη μετά και την προσθήκη της εξ αποστάσεως μάθησης και από εκεί και πέρα η πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει.


Ο δικηγόρος του απεργού πείνας Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε τη Δευτέρα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι ο Γιώργος Ρωμανός «χωρίς έπαρση πηγαίνει να συναντήσει τον Πρωθυπουργό για να τον παρακαλέσει να βρεθεί μία λύση και να σωθεί το παιδί του».


Ο πατέρας του Ρωμανού, συνέχισε, θα ζητήσει η τροπολογία η οποία θα τεθεί προς ψήφιση, «να μην είναι γκιλοτίνα ή μια απλή περιγραφή των δικαιωμάτων των κρατουμένων», αλλά να δίνει μια λύση βιώσιμη.


Ο κ. Ραγκούσης προειδοποίησε μάλιστα ότι ο Ν. Ρωμανός σκοπεύει να ξεκινήσει απεργία δίψας μόλις κατατεθεί προς ψήφιση η σχετική τροπολογία, καθώς «πιστεύει ότι έγινε η αιτία να σφαγιαστούν τα δικαιώματα των κρατουμένων».


Επισήμανε ακόμη, ότι εκπαιδευτικές άδειες έχουν δοθεί ακόμη και σε ισοβίτες, ενώ ο Ν. Ρωμανός «δεν έχει βάψει ποτέ τα χέρια του με αίμα», ενώ αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του είπε ότι πλέον είναι «σε πλήρη εξάντληση και δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι ή να κουνηθεί».


Το απόγευμα του Σαββάτου, ο συνήγορος του Ν. Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, διάβασε ανακοίνωση του ίδιου, στην οποία δηλώνει αντίθετος με τη συνάντηση, αν και κατανοεί -όπως δηλώνει- την αγωνία των δικών του.


Όλη η δήλωση: «Δηλώνω σε όλους τους τόνους ότι διαφωνώ κάθετα με την απόφαση τον γονιών μου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Κατανοώ την αγωνία τους αφού κινδυνεύει να χαθεί το παιδί τους. Δεν χρειάζεται κανένα πυροσβεστικό ραντεβού για καταστάσεις που γνωρίζει ο Σαμαράς και επικροτεί».



Ανοικτή επιστολή παλιού καθηγητή του Νίκου Ρωμανού: «Θα τον συνοδεύω εγώ στο ΤΕΙ»


Τη φυσική παρουσία του Νίκου Ρωμανού στο ΤΕΙ Αθήνας ζητεί με επιστολή του ο διευθυντής του Γυμνασίου - Λυκείου των φυλακών Αυλώνα Πέτρος Δαμιανός, προτείνοντας να τον συνοδεύει ο ίδιος στη σχολή του και διαβεβαιώνοντας πως μπορεί να εγγυηθεί την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού.


Ολόκληρη η επιστολή:

«Ο Νίκος ήταν μαθητής μου στο Γυμνάσιο Λύκειο που λειτουργεί εντός του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα. Όλοι παρακολουθούμε και μετράμε με αγωνία τις ημέρες απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού, με αίτημα την φοίτηση του στην ανώτατη σχολή στην οποία εισήχθη.


Η επιτυχία του όμως δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού μέχρι σήμερα δεν του έχει δοθεί η απαιτούμενη άδεια, προκειμένου να παρακολουθεί μαζί με τους συμφοιτητές του τα μαθήματα της Σχολής του.


Επειδή η παιδεία προσφέρεται στους ναούς της, τα σχολεία.


Επειδή η εκπαίδευση στις φυλακές έχει ανάγκη από δημιουργικά κίνητρα, για να λειτουργήσει ως παράδειγμα στους επόμενους μαθητές.


Επειδή είναι υγεία για μια κοινωνία, να διαθέτει νέους οι οποίοι αγωνίζονται.


Επειδή η παιδεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα, γιατί αποδεδειγμένα βοηθά στην ανάπτυξη και την ολοκλήρωση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του ανθρώπου.


Και επειδή ο Νίκος Ρωμανός, διεκδικεί με κίνδυνο της ζωής του τα παραπάνω δικαιώματα, απευθύνω ανοιχτή πρόταση-έκκληση, αποκλειστικά ως δάσκαλος, για να του δοθεί η δυνατότητα με τη φυσική παρουσία του, να παρακολουθεί τα μαθήματα και τα εργαστήρια, με την συνοδεία μου. Ας αφήσουμε την ιδιαίτερη σχέση του δάσκαλου με τον μαθητή του να λύσει το πρόβλημα. Ας επιτρέψουμε την εμπιστοσύνη του δάσκαλου προς τον μαθητή του και την εμπιστοσύνη του μαθητή προς τον δάσκαλο του, να εγγυηθούν την επιστροφή του Νίκου Ρωμανού στη Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού. Μετά από είκοσι (20) χρόνια στην εκπαίδευση νέων στη φυλακή, μπορώ να εγγυηθώ μια ''επιστροφή''.


Είναι μια λύση εφικτή, γιατί και στο παρελθόν έχω συνοδεύσει επιτυχώς μαθητή μου, με ποινή μεγαλύτερη από αυτή του Νίκου. Είναι μια λύση χωρίς νικητές και ηττημένους. Είναι μια λύση από την οποία όλοι μας έχουμε να μάθουμε πολλά.


Πέτρος Δαμιανός

Διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα».

ΤΑ ΝΕΑ





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0