Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Λαπαβίτσας και το σενάριο για έξοδο από το ευρώ - Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Αρχική | Απόψεις | Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Λαπαβίτσας και το σενάριο για έξοδο από το ευρώ - Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Η υπερκατανάλωση έχει διαβρώσει τη συνείδηση του ανθρώπου της Δύσης και από πολίτη τον έχει μεταλλάξει σε καταναλωτή. Το αποτέλεσμα είναι οι αξίες της πόλης (με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου) να μην είναι ικανές να τον κινητοποιήσουν για την υπεράσπισή της, έγραφε σε μία πολύ διεισδυτική ανάλυση γνωστός Γάλλος κοινωνιολόγος και έκτοτε έχει επιβεβαιωθεί από τη στάση των πολιτών ή αυτών που ορισμένοι αποκαλούν υποτιμητικά νοικοκύρηδες.

Αφιερωμένο εξαιρετικά στον κ. Κώστα Λαπαβίτσα –και στις συνιστώσες των υπερεπαναστατών του ΣΥΡΙΖΑ- ο οποίος σήμερα στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου υποστήριξε: «Θα υπάρξουν πολύ σοβαρά ζητήματα και αυτό δεν μπορεί να το αποκρύψει κανείς από τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός πρέπει να βγεί μπροστά να πει τι χρειάζεται και να παλέψει γι’ αυτά».

Ο ίδιος αναφερόμενος στο νόμισμα επισήμανε ότι : «Καμία προοπτική και κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλείεται από την κυβέρνηση για το θέμα άλλου νομίσματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει τρία και 4 διαφορετικά και εναλλακτικά πλάνα. Θα πάει σε διαπραγματεύσεις και θα του προκύψουν σίγουρα προβλήματα. 'Ενα από τα πλάνα τα οποία πρέπει να εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως το εξετάζουν και οι υπόλοιποι είναι τι θα κάνει αν μας μπει το μαχαίρι στο λαιμό».

Το συμπέρασμα για κάθε καλόπιστο είναι πως στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ μας βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό να είμαστε έτοιμοι να αποχωρήσουμε από το ευρώ.

Το πρώτο σίγουρο είναι πως οι Ευρωπαίοι θα μας βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό. Το δεύτερο σίγουρο είναι πως ο ελληνικός λαός δύσκολα θα κινητοποιηθεί γενικώς και αορίστως εναντίον των Ευρωπαίων, αφού η υπερκατανάλωση έχει διαβρώσει τη συνείδησή του σε μεγάλο βαθμό και κύριο μέλημά του είναι η διαφύλαξη των κεκτημένων.

Αν ο κύριος Λαπαβίτσας και λοιποί υπερεπαναστάτες ελπίζουν σε κινητοποίηση του ελληνικού λαού θα πρέπει να δημιουργήσουν τις πολιτικές συνθήκες και το πολιτικό υποκείμενο το οποίο θα είναι ικανό να τους καθοδηγήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί;

Αν αυτοί αντιλαμβάνονται ότι η σημερινή ελληνική κοινωνία είναι διατεθειμένη να θυσιάσει την πολυθρόνα, το ΙΧ και το έστω και κουτσουρεμένο βιοτικό του επίπεδο, τότε μπορούν να ελπίζουν πως με την κινητοποίηση του λαού θα πετύχουν να… βγουν από το ευρώ.

Αν πάλι νομίζουν ότι με την κινητοποίηση του λαού θα κάμψουν τους δανειστές και ιδιαίτερα τους Γερμανούς μάλλον θα πρέπει να υπερεκτιμούν το γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας στη σημερινή Ευρώπη, και θα υποτιμούν τη συμβολική σημασία που θα έχει ένα προηγούμενο made in Greece για τις άλλες χώρες τις περιφέρειας και όχι μόνο. Και αυτή την προοπτική οι Γερμανοί δεν είναι σήμερα διατεθειμένοι να την αποδεχτούν. Βλέπετε αν οι Γερμανοί ηττηθούν στο μπρα ντε φερ με το ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει ο ασκός του Αιόλου, και μεγάλος είναι ο φόβος γι΄ αυτούς να ακολουθήσουν Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι και λοιποί Ευρωπαίοι.

Το να παίζεις με τη φωτιά σημαίνει ότι είσαι έτοιμος να κάψεις και τα δάχτυλά σου. Και ο ελληνικός λαός δεν είναι σήμερα έτοιμος, ούτε διατεθειμένος να βρεθεί σε καταστάσεις απομονωτισμού και τύπου Αλβανίας πριν από το 1990 ή λατινομερικανοποίησης με τεράστιους πληθωρισμούς οι οποίοι όπως διδάσκουν οι οικονομολόγοι κατατρώει συνήθως το εισόδημα του μισθωτού και του συνταξιούχου. Kαι να μην ξεχνάμε δεν είναι πολύ μακρινή η εποχή που η Ελλάδα είχε πληθωρισμό 25%.

Γιατί κι΄ αυτοί ο κίνδυνοι ελλοχεύουν αν η χώρα επιστρέψει στη δραχμή.

Και ένα τελευταίο ερώτημα: Κι΄ αν η ελληνική κοινωνία, διαβρωμένη όπως είναι από τον υπερκαταναλωτισμό του παρελθόντος και τον οποίο ονειρεύεται ακόμα και τώρα, δεν είναι έτοιμη για κινητοποιήσεις και στήριξη, τι θα γίνει κύριε Λαπαβίτσα; Θα κάνουμε το άλμα στο κενό κι΄ όπου μας βγάλει;

NewsIt.gr





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Παύλος Πολάκης: Γκαζόζα - Του Μιχάλη Τσιντσίνη

19 Ιουλίου 2024, 14:42
2' 4" χρόνος ανάγνωσης   Γελούσε λίγο με τον εαυτό του. Εκφέροντας εκείνη τη φράση, που ...

Οι κουκούλες και οι σακούλες - Της Ιωάννας Μάνδρου

17 Ιουλίου 2024, 15:04
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Φωτό: Βικιπαίδεια Πριν από λίγες ημέρες, επανήλθε μετ’ επιτάσεως το αίτημα πολλών ...

Παλεύοντας με τη Λερναία Υδρα - Του Τάκη Θεοδωρόπουλου

11 Ιουλίου 2024, 23:15
1' 54" χρόνος ανάγνωσης   Τον Μάιο, μας απασχόλησε η προϊσταμένη στην εφορία της Χαλκίδας. Hταν ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0