Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Συνάντηση με τον Γ. Καμίνη θα έχουν οι Σύροι πρόσφυγες

Αρχική | Ειδήσεις | Ελλάδα | Συνάντηση με τον Γ. Καμίνη θα έχουν οι Σύροι πρόσφυγες

Σύροι - καθιστική διαμαρτυρία EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

 

 

 

 

Συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη θα έχουν σήμερα οι Σύροι πρόσφυγες που συνεχίζουν την καθιστική διαμαρτυρία τους, στο Σύνταγμα, την ώρα που αναμένεται συνάντηση και με τη γενική γραμματεία του υπουργείου Εσωτερικών, για να ζητήσει τη δέσμευσή της κυβέρνησης για παροχή ασύλου σε όλους, με ταχύρρυθμη διαδικασία (εξέταση πολύ περισσότερων από δέκα αιτήματα την ημέρα, όπως υπόσχεται προς το παρόν η κυβέρνηση), και με ταχεία έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων εντός 15 ημερών, όπως προβλέπει υπουργική απόφαση που εκδόθηκε πρόσφατα.

Στα αιτήματα των Σύρων περιλαμβάνεται επίσης η εξασφάλιση στέγης και τροφής για όλους όσοι μένουν στην Ελλάδα. Η εξασφάλιση ενός στοιχειώδους βιοτικού επιπέδου που αποτελεί διεθνή υποχρέωση της Ελλάδας, όπως επιβεβαιώνει και η χτεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που καταδικάζει τη χώρα μας για εξευτελιστική και απάνθρωπη μεταχείριση, μεταξύ άλλων επειδή αφήνει όσους ζητούν άσυλο σε κατάσταση ακραίας εξαθλίωσης.

Παράλληλα, οι Σύροι εξετάζουν τη διαμόρφωση νέου πλαισίου αιτημάτων, καθώς η κυβέρνηση επιμένει ότι είναι αδύνατη με τους τωρινούς συσχετισμούς η ενεργοποίηση των μηχανισμών της ΕΕ που επιτρέπουν την ελεύθερη μετακίνηση των θυμάτων ενόπλων συρράξεων στο εσωτερικό, χωρίς να απαιτείται άσυλο.

«Μένουμε στο Σύνταγμα»

«Θα μείνουμε στο Σύνταγμα μέχρι να πάρουμε θετική απάντηση από την κυβέρνηση σε όλα μας τα αιτήματα και μέχρι ένας σημαντικός αριθμός από μας να πάρει τα απαραίτητα έγγραφα», δηλώνουν οι Σύροι και ζητούν την υποστήριξη και αλληλεγγύη των Ελλήνων.

Μέχρι στιγμής, οι Σύροι έχουν καταφέρει να κάνουν την ύπαρξή τους και τα προβλήματά τους γνωστά στην ελληνική και τη διεθνή κοινή γνώμη, να ενεργοποιήσουν τον κεντρικό και τον αυτοδιοικητικό κρατικό μηχανισμό και να πλαισιωθούν από ένα κίνημα αλληλέγγυων που τους υποστήριξε τόσο υλικά όσο και πολιτικά. Σε πρακτικό επίπεδο, έχουν καταφέρει να εκδοθεί υπουργική απόφαση που δίνει σε σύντομο διάστημα ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες (το ζήτημα βρισκόταν σε αδικαιολόγητη εκκρεμότητα για καιρό), να βρεθούν έστω και λίγα καταλύματα σε δομές, και να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για ταχύρρυθμη απονομή ασύλου.

Η Εφημερίδα των Συντακτών





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Αλλαγές Χαρδαλιά και στον ΕΔΣΝΑ - «Διαφάνεια παντού», το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής

20 Ιουλίου 2024, 13:31
Εκκαθαρίσεων… συνέχεια από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς μετά τη «σκούπα» στη Διεύθυνση ...

Μάτι: Η συγκινητική στιγμή με τα 104 φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας

23 Ιουλίου 2024, 23:10
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στην έκτη επέτειο για τη φωτιά στο Μάτι, σήμερα Τρίτη ...

Δέσποινα Βανδή: Τουρκική «επίθεση» μετά την ακύρωση της συναυλίας στο Τσεσμέ

18 Ιουλίου 2024, 16:19
  – «Χαίρομαι που σας ρίξαμε στη θάλασσα»     Η κίνηση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0