Αγαπητοί φίλοι, Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο palmografos@gmail.com - Δωρεάν δημοσίευση Αγγελιών στο palmografos@gmail.com

Man Haron Monis: Το προφίλ του ένοπλου ισλαμιστή του Σίδνεϊ

Αρχική | Ειδήσεις | Κόσμος | Man Haron Monis: Το προφίλ του ένοπλου ισλαμιστή του Σίδνεϊ

Θλιβερό το τέλος της πολιορκίας στο κέντρο του Σίδνεϊ

* Νεκροί δύο όμηροι και ο ένοπλος άνδρας που κρυβόταν πίσω από την επίθεση

* Επρόκειτο για τον αυτοαποκαλούμενο κληρικό Man Haron Monis, ιρανικής καταγωγής και ο δράστης είχε στο παρελθόν κατηγορηθεί για την δολοφονία της πρώην συζύγου του

 

Φωτο: O  Man Haron Monis

 


16 Dec 2014

Στις 2.00 τα ξημερώματα ώρα Αυστραλίας γράφτηκε η τελευταία σελίδα της πολύωρης πολιορκίας που έσπειρε τον τρόμο στο κέντρο του Σίδνεϊ, όταν ένοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν με πυροβολισμούς στην καφετέρια Lindt όπου άγνωστος αριθμός ομήρων κρατούνταν για πάνω από 16 ώρες από τον αυτοπακαλούμενο κληρικό Man Haron Monis.

Η ατυνομία επιβεβαίωσε ότι δύο όμηροι μία 38χρονη γυναίκα, ένας 38χρονος άνδρας και ο ένοπλος άνδρας που κρυβόταν πίσω από την επίθεση είναι νεκροί.

Μετά την εισβολή των αστυνομικών κάποιοι από τους ομήρους εθεάθησαν να βγαίνουν τρέχοντας από την καφετέρια ενώ κάποιοι άλλοι μεταφέρονταν εκτός της καφετέριας σε φορεία. Αρκετοί από τους ομήρους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής.


Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέρι τώρα ο Monis είχε αφηθεί ελέυθερος με εγγύηση πριν από λίγο καιρό και αντιμεώπιζε κατηγορία για συνεργεία στην δολοφονία της πρώην συζύγου του αλλά και 40 συνολικά κατηγορίες για άσεμνες σεξουαλικές επιθέσεις. Είχε επίσης κριθεί ένοχος για την αποστολή προσβλητικών επιστολών στις οικογένειες αυστραλών στρατιωτών που είχαν χάσει τη ζωή τους στο Ιράκ.

Λίγο μετά την δημοσιοποίηση της ταυτότητάς του ο ομογενής Manny Conditsis, πρώην δικηγόρος του Monis δήλωσε ότι επρόκειτο για ένα περιθωριακό άτομο που πολύ πιθανόν έδρασε μόνος του.


"Πιστεύω ότι οι σκληροπυρηνικές ιδεολογικές του πεποιθήσεις τον τύφλωσαν" δήλωσε ο ομογενής δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Monis πέρσι όταν ο δράστης εμφανίστηκε στο δικαστήριο κατηγορούμενος ως συνεργός για την δολοφονία της πρώην του συζύγου Noleen Hayson Pal που μαχαιρώθηκε και μετά πυρπολήθηκε έξω από διαμέρισμα στην περιοχή του δυτικού Σίδνεϊ.

Νέος Κόσμος





Πρόσθεσέτο στο Facebook Πρόσθεσέτο στο Twitter

Μπάιντεν: Πώς βγήκε εκτός εκλογικής μάχης σε 48 ώρες

22 Ιουλίου 2024, 12:20
 – Όλο το παρασκήνιο     Η σιγουριά που έβγαζε το εκλογικό επιτελείο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ...

Microsoft: Έπεσαν τα συστήματα της σε όλο τον κόσμο - Χάος στα αεροδρόμια

19 Ιουλίου 2024, 13:20
Εκτός λειτουργίας τα συστήματα σε όλο τον κόσμο λόγω προβλήματος που φαίνεται να συνδέεται ...

Ευρωκοινοβούλιο: Επανεκλογή φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν με 401 ψήφους

18 Ιουλίου 2024, 17:28
Την στήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και το μεγαλύτερο μέρος των Πρασίνων, ...


Σχολιάστε το άρθρο:



συνολικά: | προβολή:

Newsletter
Email:
Λέξεις κλειδιά
Αξιολογήστε αυτο το άρθρο
0